Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jan, Mirre & Sabe: ‘De ‘Billy’ is al zes keer meeverhuisd’

Door Marèl Holtermans 10 september 2019

Mirre (33) en haar vriend Jan (35) ruilden 3,5 jaar geleden Utrecht in voor het mooie Den Bosch. Samen met hun zoontje Sabe (1) wonen ze in een mooi appartement mét Billy in de Postelstraat, op steenworp afstand van de gezellige kroegen aan de Uilenburg. “Ieder dinsdagochtend drink ik koffie aan de Parade en kijk ik toe hoe Den Bosch ontwaakt. Geweldig”, zegt Mirre.

“Wonen in het centrum is heerlijk. We hebben totaal geen last van de drukte, omdat dit niet een straat is waar winkelende mensen langskomen”, zegt Jan. “Het is heerlijk om de deur uit te stappen met Sabe in de draagzak, over de markt te struinen naar onze vaste kraam voor vers fruit en door naar Adr. Heine voor mooie boeken. We hebben een vaste route als we de stad in wandelen”, zegt Mirre lachend.

Van Utrecht naar Den Bosch

Voor Mirre was Den Bosch geen onbekende stad. “Ik kom van origine uit Waalwijk en kwam hier al erg vaak en graag”, vertelt ze. “Utrecht is mooi en fijn, maar ik was toe aan een nieuwe plek. Den Bosch was een stad waar ik wel kon wonen.” Beiden hebben hun hart verloren aan het mooie Den Bosch. “De echte Bosschenaar is Sabe”, zeggen ze lachend.

Foto: Hans van der Ven
Foto: Hans van der Ven
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Hans van der Ven
Foto: Hans van der Ven

Wijnpakhuis

Mirre en Jan hoefden niet lang te zoeken naar het juiste huis in Den Bosch. Jan: “Wij kwamen hier binnen en het voelde meteen goed. Daarnaast hoefden we er ook niet al teveel aan te verbouwen. We hebben de muur uit de keuken gehaald, zodat het nu meer een open ruimte is.” Na 1790 was dit een wijnpakhuis. “Het is een rijksmonument. In 1790 is de voorgevel vervangen en in 1982 hebben ze het veranderd in appartementen”, geeft Jan aan. “Ik denk dat het voorbestemd was, wij houden namelijk van een goed glas wijn en nu wonen we in een voormalig wijnpakhuis”, zegt Mirre lachend.

De ‘Billy’ in de woonkamer

Een belangrijk onderdeel in het huis van Mirre en Jan is de boekenkast. “Als mensen binnenkomen en de boekenkast spotten, zien ze meteen dat het de ‘Billy’ van IKEA is”, zegt Mirre lachend. De kast ligt vol met mooie boeken. Mirre en Jan vinden dat boeken een huis gezellig maakt, zij gaan dan ook graag naar Adr. Heine om mooie boeken in te slaan voor de Billy. “Ik kies meestal boeken over architectuur en romans en Mirre zoekt exemplaren voor haar eigen bedrijf, Studio Mirre, en gaat vooral opzoek naar inspiratieboeken zoals fotografie of iets grafisch”.

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

De Ballerina, een foto en de liefde voor lijsten.

Ook Jan heeft elementen in het huis die speciaal voor hem zijn. “Op de vensterbank staat mijn allereerste kunst die ik heb gekocht. Ik vind dat dit beeldje altijd prominent in het zicht moet staan.” Aan de muur achter de eettafel hangt een klein schilderij die ook veel waarde heeft voor Jan. “Dit is een zeefdruk en de lijst heb ik zelf erbij gekocht. Dit kan kitsch zijn, maar vind het fantastisch. Ik kan heel erg genieten van lijsten naast de billy”, zegt Jan. Ook zijn zij heel erg trots op de zwarte foto aan de muur. Deze valt bij binnenkomst meteen op. Mirre: “Deze is gemaakt door mijn vader. Hij studeert momenteel aan de fotoacademie in Amsterdam en het is een ‘stilleven’.”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Lees ook:

binnenkijken bij Raoul

Binnenkijken bij Raoul: ‘Ik woon in een voormalige basisschool’

Als grafisch ontwerper (Studio Turbo) en één van de populairste lokale DJ’s van Den Bosch, weet Raou...
Binnenkijken bij Vicky

Binnenkijken bij Vicky: ‘Dit is echt een Bridget Jones-huis’

Vicky's grote liefde is Den Bosch. Ze is Oeteldonker en bourgondiër in hart en nieren. Het is daarom...
fotograaf Nikki Segers foto Den Bosch schrijver indebuurt

Binnenkijken bij Emmy: ‘Ons huis is een verzameling van herinneringen’

De fascinatie voor kleine huisjes in combinatie met haar beroep als concept designer voor onder ande...

adv.