Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Isabel en Anne: ‘Als toeristen ons zien, roepen ze altijd ‘fijn plekje’ naar ons”

Door Marèl Holtermans 11 juni 2019

“Wat zou het leuk zijn als we samen zouden wonen”, zeiden ze tegen elkaar tijdens een etentje bij een sushi-restaurant. “Nou, dan doen we dat toch?!” Zo gezegd, zo gedaan. Er ging een tijd over heen, maar de vier nichtjes wonen sinds kort samen op de Verwersstraat. Wij gingen langs en spraken twee van de vier dames: Isabel en Anne.

Een rondje wandelen in de straat van Isabel en Anne is geen straf. We komen eerst langs Pizzabar DEEG, daarna Het Noordbrabants Museum en lopen nog een klein stukje door om uiteindelijk bij een imposante deur aan te bellen. We gaan naar binnen en dan blijkt dat het daar nét zo mooi is als buiten. “Leuk dat je dat zegt”, vertelt Isabel vrolijk. “We zijn er zelf ook heel blij mee! De schouw in de woonkamer en de vissengraatvloer geven net wat extra sfeer. Oh, en het uitzicht natuurlijk ook.”

Gezellig met de nichtjes

Isabel en Anne wonen nu een paar maanden in de bovenwoning. Daar ging wel het één en ander aan vooraf: ze waren samen met hun twee andere huisgenoten, Annes zusje en een achternichtje, uiteten toen ze voor de grap tegen elkaar zeiden dat ze wilden samenwonen. “Ook leuk voor de familie, zeiden we nog lachend tegen elkaar.” Maar dit plan werd steeds serieuzer en uiteindelijk gingen de vier op zoek naar een geschikte woning.

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Lange zoektocht

Uiteindelijk moesten ze wel een tijdje geduld hebben voordat ze het perfecte plekje gevonden hadden. De zoektocht heeft in totaal ongeveer zeven maanden geduurd. “Maar dat is ook niet zo heel gek, want we hadden niet het juiste profiel. Bij vier jonge dames denkt men vaak aan studenten, en dat willen veel verhuurders niet. Daarom zijn we zo blij dat het juist bij dit pand gelukt is!”

(Tekst loopt door onder de foto) 

Binnenkijken bij Isabel
Foto: indebuurt Den Bosch

Interieur vanuit de familie

Anne: “We hadden één belangrijke missie: we wilden niet teveel nieuwe spullen kopen, anders krijg je zo’n Ikea-huis. Dit vinden we toch een stuk gezelliger.” Daar is Isabel het helemaal mee eens. “We houden allemaal wel van interieur en daarom was het huis zo gevuld. Ook niet zo gek, want het is niet heel groot. Het merendeel komt vanuit de kringloop of vanuit de familie. De bank in de kamer is bijvoorbeeld van onze oma geweest. Die vond het superleuk om te zien dat haar bank nu hier staat.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Ruzie over de inrichting hadden de vier niet. In tegendeel: het ging allemaal heel gemakkelijk. Over één ding hebben ze wel een duidelijke afspraak gemaakt. Isabel: “We zijn alle vier heel erg trots op de stoelen. Als we hier ooit weggaan, kunnen we er allemaal één meenemen. Maar voorlopig genieten we hier nog!”

“Als we ooit weggaan, willen we allemaal één stoel mee naar huis nemen.”

Samen spelletjes spelen

Ondanks dat ze van hun plekje genieten, komt het maar zelden voor dat ze alle vier tegelijkertijd thuis zijn. “We plannen daarom af en toe een uitje met zijn vieren. Soms gaan we een hapje eten bij bijvoorbeeld Pizzabar DEEG, de andere keer spelen we een spelletje. Vooral 30 Seconds is populair!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

“In de woonkamer kun je lekker naar buiten kijken. Het fijne van deze straat is dat er niet héél veel mensen voorbijkomen en het daarom vrij rustig is. Als er dan toch toeristen langslopen en ons zien, zeggen ze altijd hetzelfde: ‘Zo, lekker plekje hebben jullie!'” En gelijk hebben ze. Via de mooie voordeur verlaten we uiteindelijk het pand weer. Jammer, want we zien ons hier zelf ook wel wonen!

Pssst, wil jij meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten! Je hoeft geen paleis of een superdeluxe huis te bezitten (mag natuurlijk wel). Zolang jij er trots op bent, een leuk verhaal hebt, óf een keer op indebuurt wilt staan is elke woning goed! 

Lees ook:

Binnenkijken bij Tamara

Binnenkijken bij Tamara: ‘Sommige mensen vinden dit huis te kil, ik houd ervan’

Tamara heeft het goed voor elkaar: ze woont samen met haar vriend op tien minuten loopafstand van he...
Binnenkijken bij Imke

Binnenkijken bij Imke: ‘Ik denk niet dat ik deze fijne sfeer kan creëren in een ander huis’

Imke Leenders heeft al op veel plekken gewoond. Van Noord-Limburg tot aan Aruba: ze kan het allemaal...
local Geeke van Dijck

Binnenkijken bij Geeke: ‘Ik vind die grijze huizen maar niets’

Een gele muur, een mintgroene bank en schilderijen met vrolijke ontwerpen. Het is duidelijk: fotogra...

adv.