Binnenkijken bij interieurdesigner Nadieh: ‘Ik wil hier nooit meer weg!’

Door Myrthe van Munster 1 oktober 2019

Heb je je ooit afgevraagd hoe een interieurdesigner woont? Misschien komt de inrichting zo uit een magazine, maar het kan ook het tegenovergestelde zijn. Wij hebben het antwoord voor je. We bezochten interieurdesigner Nadieh Mathijssen (27). Zij laat haar zelf ingerichte stulpje in de Hambaken zien.

Nadieh woont ongeveer drie jaar in de stad. Haar roots liggen in Eindhoven, maar toen ze samen met haar vriend naar huizen keek, wist ze dat het Den Bosch moest worden. Vanuit hier zijn andere steden makkelijker bereikbaar dan vanuit haar geboortestad. “Daarnaast vind ik deze stad karakteristiek en het heeft veel historie. Ik hou echt van geschiedenis”, vertelt Nadieh.

Fijne wijk

De Hambaken heeft niet voor iedereen een goed imago. “Als ik aan Bosschenaren vertel in welke wijk ik woon, zijn ze best verbaasd.” Nadieh is hier niet zomaar gaan wonen, ze doet altijd onderzoek naar wijken. “De huizen in deze straat worden omgezet naar koopwoningen. Om die reden wordt het echt een fijne wijk. Ik ben hier gaan wonen vanwege het huis, niet de buurt.”

Nooit meer weg

Ze moest op sociaal vlak opnieuw beginnen, maar ondertussen heeft ze Bossche vrienden gemaakt. Gelukkig kende ze de binnenstad al, want daar ging ze altijd shoppen. “Het is zo leuk! Ik wil hier nooit meer weg.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Keuken met kookeiland

“Ik ben een echte bourgondiër. Ik kook graag, dus daarom móést ik een kookeiland hebben.” Van origine zat de keuken aan de andere kant van de ruimte, waar nu de eettafel staat. “Het lukte maar niet om aan die kant de keuken te krijgen met het ontwerpen.” Ze gooide alles om en nu heeft ze een keuken mét kookeiland. “Ik kan koken voor mijn vrienden terwijl ze iets drinken aan de bar!”

Gek op planten en groen

“Eerst zat ik het liefst in de woonkamer, maar nu is de keuken mijn favoriete plek in het huis. Dat komt omdat ik hier planten heb neergezet en daar ben ik gek op”, vertelt Nadieh. Groen is haar favoriete kleur en inderdaad, als je binnenloopt in de keuken zie je het veel terugkomen bij de eettafel. “Als interieurdesigner wil je eigenlijk de hele tijd iets anders. Ik maak constant aanpassingen.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Pimpen

De interieurdesigner houdt van uitpluizen. Als ze een meubel of decoratie zoekt, gaat ze elke winkel af tot ze het heeft gevonden. “Vind ik het niet, dan maak ik het zelf.” Ze heeft wat spullen gepimpt. De barkrukjes kregen door de bekleding een nieuwe look en ze heeft een tweedehands kastje in de woonkamer zelf vernieuwd met tape en verf. Inspiratie haalt ze overal vandaan, want Nadieh komt op veel plekken. De interieurstijl beschrijft ze als modern, warm, botanisch en kleurrijk.

(Tekst loopt door onder foto’s)

In de werkkamer. Foto: indebuurt Den Bosch
Behang in de werkkamer. Foto: indebuurt Den Bosch
Materialen in de werkkamer. Foto: indebuurt Den Bosch

Zelf ontwerpen

Nadieh heeft haar eigen interieurdesignbureau. Ze werkt met een team van een styliste (voor de details) en vakmannen die het klussen op zich nemen. Dit team heeft ze ingezet tijdens de verbouwing van het huis. Toen Nadieh en haar vriend het kochten, was het helemaal leeg. Ze kon alles zelf ontwerpen met hulp van haar team. Familie was ook van de partij: “Mijn vader heeft de deur tussen de woonkamer en keuken gemaakt. Eerst was het een open ruimte, maar door de deur dicht te doen creëer ik intimiteit.”

Kun je geen genoeg krijgen van het binnenkijken? Geen zorgen:

Binnenkijken Bij Roxanne: ‘Ik heb nooit de behoefte gehad om buiten Den Bosch te wonen!’

Achter het station staan woningen uit de jaren vijftig. Een van de gelukkigen die daar woont is Roxa...
Jessica de Groot

Binnenkijken bij interieurstylist Jessica: ‘Mensen moeten meer risico nemen met inrichten’

De verwachtingen zijn hooggespannen als we aanbellen bij Jessica de Groot. Als interieurstylist weet...
Klaas

Binnenkijken bij interieurontwerper Klaas: ‘over elk hoekje is nagedacht’

Klaas is pas 33, maar heeft al op veel plekken gewoond. Zowel binnen Den Bosch als daarbuiten. Zo gr...

adv.