Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ilse op Minitopia-terrein: ‘We hebben het huis voor €5.000,- gebouwd’

Door Lisa van Es 26 februari 2019

Ilse Zuidinga (26) en Wouter Corvers (27) bouwden hun huis in een maand tijd voor €5.000,-. Op twee houten balken na zijn alle onderdelen van het huis B-keuze of tweedehands. Hierdoor bleven de kosten minimaal. Het stel woont inmiddels anderhalf jaar in hun paleisje van 60 m². 

Vriend van 2,04 meter

Wanneer je de huiskamer binnenkomt, loop je vrijwel direct tegen de keuken aan. Deze springt meteen in het oog door de knalroze kleur. Maar dit is niet het enige dat opvalt. Het keukenblad is aan de ene kant hoger dan aan de andere kant, omdat haar vriend 2,04 meter lang is. Dat blijkt afgestemd te zijn op zowel de lengte van Ilse als Wouter.

“Bij het bouwen en het inrichten van het huis vonden Wouter en ik het belangrijk dat het voor ons beiden een fijn plekje zou worden”, geeft Ilse aan. “Het hele huis is daarom afgestemd op de lengte van Wouter. Hij kan overal staan, ook op de bovenverdieping. Onze toiletkastjes hangen op verschillende hoogten. Verder kan je wel raden welke boeken in de boekenkast van hem zijn.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es

Op de bonnefooi

“In de lente van 2017 zijn Wouter en ik begonnen met bouwen”, vertelt Ilse. “Het enige wat we hadden was: één maand tijd, €5.000,- en een grof geschetste bouwtekening. Gelukkig hebben we bouwervaring en wat hulp van vrienden en familie. We zijn dus behoorlijk op de bonnefooi begonnen. Bij het plaatsen van de ramen keken we ter plekke waar de zon opkomt. Onze ramen hebben we gekocht op een veiling, ze waren €5,- per stuk.”

“We hebben een maand lang gezwoegd, vaak werkten we tot twaalf uur ’s nachts. Het was erg druk met mijn studie en had zelfs een tentamenweek tussendoor. Wouter had wat meer tijd en was dus ook overdag veel met het huis bezig. Doordeweeks sloot ik me dan gewoon ’s avonds weer aan. Het was gelukkig heel mooi weer, daardoor konden we lang doorwerken.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es
Foto: Lisa van Es

Droomhuis

Ilse: “Toen het huis af was, beviel het meteen goed. Vanuit alle hoeken viel er daglicht naar binnen. Dit waren Wouter en ik helemaal niet gewend. Voorheen woonden we in een steegje in het centrum. Hier moesten we zelfs overdag het licht aandoen. Ook hoorden we opeens dagelijks de vogeltjes fluiten. De eerste week werd ik elke ochtend erg vrolijk wakker.”

Ilse en Wouter mogen in ieder geval nog vier jaar op Minitopia Poeldonk blijven wonen. Of ze deze termijn daadwerkelijk gaan volmaken weet Ilse nog niet. “We zien wel. Onze volgende droom is om een huisje hier in Den Bosch op te knappen.”

Heb jij zelf ook een heel tof huis dat je wil laten zien? Stuur een berichtje naar [email protected] of via deze link en wie weet komen wij bij jou langs.

Lees ook:

leuk volgens local marijke

Binnenkijken bij Marijke: ‘Voor mij moet een huis een ziel hebben’

Marijke van Heeswijk (31) ruilde Boxtel in voor het mooie Den Bosch.  Ze wilde heel graag naar de gr...
Rik Dingemans

Binnenkijken bij Rik: ‘In de tuin bak ik zelf pizza’s samen met vrienden’

Het huis stond pas enkele uren online op Funda toen Rik Dingemans het zag. Hoewel zijn toenmalige wo...
billy

Binnenkijken bij Jan, Mirre & Sabe: ‘De ‘Billy’ is al zes keer meeverhuisd’

Mirre (33) en haar vriend Jan (35) ruilden 3,5 jaar geleden Utrecht in voor het mooie Den Bosch. Sam...

adv.