Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Geeke: ‘Ik vind die grijze huizen maar niets’

Door Marèl Holtermans 21 mei 2019

Een gele muur, een mintgroene bank en schilderijen met vrolijke ontwerpen. Het is duidelijk: fotografe Geeke van Dijck (26) is niet bang om kleur te gebruiken. “Ik vind die grijze huizen maar niets”, vertelt ze lachend. 

Ze woont er pas een paar maanden, maar is nu al helemaal gek op haar huisje in Deuteren. “Zodra ik hier binnenliep, was het voor mij thuis. Ik hoorde in november dat ik hier mocht wonen en vanaf dat moment was het aftellen tot de verhuizing.” De wijk waar Geeke woont, is in opkomst. De ene na de andere woning wordt er gebouwd. “Het fijne was dat deze huizen perfect werden opgeleverd, waardoor ik bijna niets meer hoefte te doen. Behalve één muur geel schilderen, want er móest meer kleur in huis komen.”

Lekker op haarzelf

Voordat Geeke terug naar Den Bosch verhuisde, woonde ze in Brussel. “Dat was een hele leuke periode. Ik studeerde daar en had de tijd van mijn leven. Maar helaas vertrokken veel vrienden na die studie weer uit Brussel en daarom verhuisde ik terug naar mijn ouders. Ik woonde daar uiteindelijk langer dan verwacht, maar het was heel gezellig. Ik ben blij dat ik nu weer op mezelf woon en lekker mijn eigen plekje heb.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck

Fotografie

Je hoeft maar één stap binnen te zetten en je weet wat de passie van Geeke is: fotografie! Haar kast staat vol met boeken van bekende fotografen als Peter Lindbergh en Anton Corbijn. “Het is een verzameling van gekregen (kerst)cadeaus en werken die ik zelf heb gekocht.” Het krukje bij het raam waar die plant op staat, is ooit van mijn oma geweest. Ik gebruik het voor fotoshoots. Zij vindt het erg leuk dat ik het veel gebruik!”

Groene bank

Er is nog een item dat meteen opvalt in de woning en dat is de groene bank. “Die zag ik online en ik moest hem hebben”, vertelt ze. “Niet alleen omdat ik de bank zelf mooi vind, ook omdat ik achter het idee van die website sta. Alle opbrengsten gaan direct naar de designers zelf en niet naar een tussenpartij. Dat vind ik een leuke gedachte en wil ik graag steunen!” Het was wel nog even spannend toen ze de bank kocht, ze had hem immers niet ‘in het echt’ gezien. En toen bleek hij ook nog eens anders dan ik dacht: “Ik had verwacht dat het een ander soort groen zou zijn. Maar ik was wel direct verkocht!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck

Thuiswerken

Als fotografe werkt Geeke regelmatig thuis. Af en toe voor een shoot, maar meestal werkt ze achter haar laptop om de foto’s te bewerken. Vooraf was ze bang dat daar niet genoeg plek voor was, maar dat viel reuze mee. “Zodra ik hier zat, voelde het goed. Ook om hier te werken. Ik heb een klein maar fijn tafeltje en kan als het zonnig is de tuindeuren openzetten. Ik heb nog niet heel veel aan de tuin zelf gedaan, maar wie weet wordt dat mijn werkplek in de zomer!”

Pssst, wil jij ook meedoen met onze rubriek ‘Binnenkijken bij’? Laat het ons weten!

Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck
Foto: Geeke van Dijck

Lees ook: 

Etenstijd

Binnenkijken bij Daphne en Stefan: ‘We wilden één hele opvallende muur, dat is gelukt!’

De woning van Daphne en Stefan is er één waar menig starter jaloers op kan zijn: midden in het centr...
Mijn Financier

Binnenkijken bij Jaimy en Gerhard: ‘De twee gaskachels zijn de enige bron van verwarming’

Al van buitenaf is het pand waar we dit keer binnenkijken prachtig om te zien. Eenmaal binnen zien w...
Binnenkijken bij indebuurt den bosch nikki segers fotografie binnenkijker oproep

Oproep! Mogen we bij jou binnenkijken?

Wat is er nou leuker dan gluren bij de buren? Elke week kijken we binnen bij toffe huizen in Den Bos...

adv.