Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de camper van Malou: ‘Ik noem mijn kampeerbusje Stijn’

Door Marèl Holtermans 8 augustus 2020

Gaan en staan waar je wilt; dat is het grote voordeel van een eigen camper. Malou Bijsterbosch is een van de gelukkigen die een camper tot haar beschikking heeft. Tijd om eens binnen te gluren.

Maak kennis met Stijn: het kampeerbusje van Malou. Het is een omgebouwde bedrijfswagen die Malou pas net in haar bezit heeft; vier weken om precies te zijn. “Een 20-jarige jongen had het voor de lol omgebouwd en guess what… die heette Stijn!” De naam voor de camperbus was dus snel gekozen.

Camperbussen met namen

Stijn is niet de eerste camper die Malou een naam gaf. “Afgelopen jaren hebben ik met een paar vriendinnen verschillende camperbusjes gehuurd”, vertelt ze. “Daarom droomde ik van een eigen camper.” In 2018 ging Malou surfen in Frankrijk. Het vervoersmiddel was toen niet camperbus Stijn, maar camperbus Elly. Ook in 2019 ging de Bossche op pad met een camperbus. Dit keer ging ze ‘hiken en chillen’ in de Dolomieten (Noord-Italië) met Volkswagen Steve. In februari van dit jaar was ze naar het Chileense Pisco Elqui. Haar reisgezelschap? Camperbus Monk.

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch

Eigen kampeerbusje

Hoewel ze genoot van al deze campers, is ze misschien nog wel het meest blij met Stijn. De eerste kampeerbus die ze zelf kocht. Malou: “Na een aantal jaar wikken en wegen heb ik het gewoon gedaan. Tot nu toe heb ik er zeker geen spijt van. Als ik één ding kon bedenken wat ik echt wilde, was het dit wel. Toen ik Stijn op Marktplaats zag, was ik meteen geïnteresseerd. Een kleine week later stond-ie bij mij op de stoep. Ik heb Stijn dus nu ongeveer een maand.”

Klein huisje

De camper heeft alles wat je nodig hebt op reis: een keukentje waar een kookplaat met twee pitjes op staat, een bed en opbergruimte. Daarnaast heeft Malou ook wat ruimte gemaakt om foto’s op te hangen. Al met al een heel gezellig plekje.

 Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch

Mooiste plek

“De mooiste plek waar ik met een camper ben geweest is de Dolomieten. Nu ik hem heb, zal ik vaker weggaan”, vervolgt Malou. “Vooral weekendjes of nachtjes weg. Ik denk dat ik met name naar de Ardennen ga, aangezien ik graag klim met een groepje Bosschenaren. De eerstvolgende bestemming is overigens Oostenrijk!”

Tekst loopt door onder de foto’s. 

Foto: Malou Bijsterbosch
Foto: Malou Bijsterbosch

Mogen we ook eens bij jou binnenkijken? Leuk! Stuur een mail naar [email protected] of laat een berichtje achter op Facebook. Eventueel kunnen we ook telefonisch een interview houden. 

Meer binnenkijken:

Binnenkijken bij Renske: ‘Ik had nooit gedacht in deze wijk te gaan wonen’

Een turquoise kast, gekleurde kussens en een mosgroene bank: het is wel duidelijk dat Renske Jorrits...

Binnenkijken bij de mooiste ‘droomkamers’ van Den Bosch

Heb jij je altijd al afgevraagd wat er schuilt achter de chique draaideur van Golden Tulip Hotel Cen...

Binnenkijken bij Svenja: ‘Ik vroeg een klusjesman of ik zijn boor kon lenen’

Wat te doen als je iets in je woning wilt veranderen, maar niemand in de buurt is om te helpen? In h...

adv.