Binnenkijken bij Corrian: ‘De eyecatcher is het handgemaakte Poolse servies’

Foto: indebuurt Den Bosch

Kopjes, schoteltjes, bordjes en mokken: de indrukwekkende verzameling Pools servies van Corrian springt meteen in het oog als je de keuken binnen stapt. “Ik werd verliefd op de blauwe kopjes met appelmotief van mijn tante, daarna ben ik begonnen met sparen.”

Corrian woont al bijna veertig jaar in haar huis in Drunen, samen met haar man en hun twee golden retrievers. “Het is echt een heel fijn huis, met een mooie tuin, vlakbij het dorp,” vertelt ze. “Wat het zo leuk maakt om hier te wonen, is dat het een hele fijne buurt is. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar, bijvoorbeeld met boodschappen doen. Soms vieren we ook samen verjaardagen, met een deel van de buurtvereniging. Dat draagt wel echt bij aan het buurtgevoel, heel fijn.”

Tijdloze inrichting

“Ik heb echt mijn eigen stijl, daar ben ik wel trots op. We hebben het echt eigen gemaakt,” zegt Corrian. “Je ziet de laatste tijd veel dat mensen hun huis veranderen, omdat ze mee willen gaan met de laatste woontrends. Bij ons is dat niet zo. De inrichting is tijdloos. Dat vind ik ook zo mooi aan ons huis.” Iets wat dit goed laat zien, zijn de handgetekende schilderijen in de gang, gemaakt door een familielid. “Ik ben heel blij met deze tekeningen! Er zitten allerlei details uit ons huis in verstopt”, wijst ze. “Daar zit bijvoorbeeld de kat voor het raam. Die keek ons daar altijd na wanner we even weggingen.”

Lees verder onder de foto >

Het servies van Corrian, volledig uitgestald. Foto: privèarchief Corrian

Bunzlav-servies

Maar de echte eyecatcher bij Corrian thuis, dat is toch wel haar handgemaakte Bunzlav-servies uit Polen. Tientallen kopjes, schoteltjes, bordjes en schaaltjes met vrolijke motiefjes: het resultaat van jarenlang sparen en verzamelen. “Nadat ik de appelkopjes van mijn tante had gekregen, kwam ik het servies tegen op een kerstmarkt, hier in Drunen. Dat was zo’n twintig jaar geleden: zo lang spaar ik al,” zegt Corrian. “Het wordt voornamelijk verkocht op braderieën en markten. Daar maak ik dan echt een gezellig dagje uit van: de hele dag rondlopen op zo’n markt, lekker scharrelen naar servies.” En alles is blauw: “Ja, blauw is mijn lievelingskleur, dat is wel te zien. Ik vind het ook leuk dat het allemaal verschillende motiefjes zijn, maar dat het toch bij elkaar past. Zo wordt het een mooi geheel.”

Mijn man en ik zijn echte doe-het-zelvers, dat vinden we leuk

Wandelen met de honden

Corrian’s twee golden retrievers, Belle en Happy, zijn heel belangrijk voor haar, vertelt ze: “Onze honden zijn voor ons van onschatbare waarde. Het is voor mij daarom echt van belang dat het huis huisdiervriendelijk is. We verplaatsen bijvoorbeeld de manden altijd naar waar we zelf zitten, zodat ze bij ons kunnen zitten.” Ze wandelt ook graag met de honden door de Drunense Duinen.

Lees verder onder de foto’s >

Ontspannen in de tuin

Omdat Corrian al meer dan veertig jaar in het ziekenhuis als gespecialiseerd verpleegkundige werkt, zoekt ze graag ontspanning op in haar mooie tuin. “Nu, in februari, ziet-ie er natuurlijk niet zo mooi uit, vergeleken met bijvoorbeeld in juni,” zegt ze. “Maar in de zomer leven we zoveel mogelijk buiten. We passen daar zelfs onze vakantie op aan! Zo proberen we optimaal te genieten van de tuin als alles mooi in bloei staat.”

Steeds minder gras

De veranda en het tuinhuisje hebben Corrian en haar man helemaal zelf gebouwd, samen met hun kinderen, die inmiddels al op zichzelf wonen. “De tuin was eerst vooral veel gras, maar dat werd steeds minder door de jaren heen,” vertelt Corrian. “De tuin is namelijk echt met de kinderen meegegroeid. Als ze bijvoorbeeld een vijver wilden, dan hielpen ze met het aanleggen ervan. Bij het tuinhuisje hebben ze ook meegeholpen met metselen. In elk stukje van onze tuin zit wel een herinnering, en dat vind ik er zo mooi aan.”   

Meer foto’s zie je hieronder:

Jouw beurt

Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [email protected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in de Graafsewijk of heb je een leuke woning in de Maaspoort. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Deze Bosschenaren gingen je voor:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Fundaparel: Wegdromen bij dit huis met uitzicht op de Sint Jan”

Fundaparel: Wegdromen bij dit huis met uitzicht op de Sint Jan

Ga naar “Gezocht! indebuurt zoekt Bossche tuinen waar we mogen buitenkijken”

Gezocht! indebuurt zoekt Bossche tuinen waar we mogen buitenkijken

Ga naar “Droomhuis! Kijk binnen bij dit grachtenpand aan de Brede Haven in Den Bosch”

Droomhuis! Kijk binnen bij dit grachtenpand aan de Brede Haven in Den Bosch

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Coca-Cola Zero € 5,99”

Coca-Cola Zero € 5,99

 • Action
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50”

Pluggerz van € 9,95 voor € 7,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49”

NECTARINES OF PERZIKEN Los, per 500 gram van € 2,99 voor € 1,49

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “AH Snoepgroente tomaat 500 gram € 2,29”

AH Snoepgroente tomaat 500 gram € 2,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerker”

Productiemedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Festival Trek 2023 in Den Bosch”

Festival Trek 2023 in Den Bosch

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch”

StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch

 • T/m 31 dec
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • T/m 26 aug
Ga naar “D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk”

D’n Elfde van d’n Elfde in Oeteldonk

 • 11 november 2023
elf elf oeteldonk