Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij BN’er Chiel Harten: ‘Het hele huis heeft een make-over gekregen’

Aangeboden door De Kleurenfabriek 31 maart 2020

“Mijn partner voelde een halve zenuwinzinking aankomen toen hij de plannen zag.” Realityster Chiel Harten kan er nu om lachen. Toen Monique Arts van De Kleurenfabriek een tijd terug de plannen presenteerde voor een volledige make-over, werd er heel anders gereageerd. “Het was gewaagd.”

Hij kwam voor de liefde naar Hedel en had zoiets van: hier in huis moet iets gebeuren. Aangezien de woning nog niet helemaal naar smaak was, besloten Chiel en partner Maikel hun huis een make-over te geven. Via via kwamen ze uit bij De Kleurenfabriek. “We hadden geen idee wie we hiervoor moesten inschakelen. Diverse mensen tipten ons om langs te gaan bij De Kleurenfabriek in Den Bosch. Bij binnenkomst dacht ik meteen: dit is een leuke zaak. Alleen Monique was er zelf niet.” Chiel kwam daarom op een later moment terug. “De tweede keer was het wel raak. Ik heb aangegeven wat we graag wilden en Monique kwam vervolgens met een kleurenplan.”

“Dan komt alles bij elkaar en besef je: dit wordt een supergaaf geheel”

Dat zorgde in eerste instantie voor wat schrik bij Chiels partner. “We hebben Monique in de armen genomen. Ze zei: ‘We gaan het zo doen. Vertrouw je me?’. Ik zei alleen maar ‘oké’. Toen Monique liet zien welke kleuren op de muur komen, voelde mijn partner een halve zenuwinzinking aankomen. Het was gewaagd.” Uiteindelijk gaven Chiel en Maikel zich volledig over aan Monique. “Dan komt alles bij elkaar en besef je: dit wordt een supergaaf geheel.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

De woonkamer. Foto: BOXimages
De woonkamer. Foto: BOXimages

Supertrots

“We begonnen met verven en kozen behang uit. Op vier verschillende plekken in huis hangt het nieuwste van het nieuwste”, vervolgt Chiel. “Dat is te danken aan Monique, die ons de laatste trends liet zien. We zijn samen overal langs geweest; ze heeft ons echt goed begeleid.” Chiel is apetrots op het eindresultaat. “Je begint aan iets onbekends en staat voor lastige keuzes. Ik ben supertrots op wat we gemaakt hebben. We hebben de binnenkant nu helemaal gehad, van de zomer doen we ook de buitenkant. Monique maakt daar ook een kleurenplan voor.”

Steenrijk, Straatarm 

De verbouwing duurde in totaal vier maanden. Lang konden Chiel en Maikel niet genieten van hun gloednieuwe woning. “Het behang zat er net een dag op, of wij moesten ons huis alweer uit”, zegt Chiel. Dat was vanwege tv-opnames; de realityster is woensdag 1 april te zien in het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm. Daarin ruilen rijke en arme gezinnen een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. “We hebben meegedaan om de andere kant van de medaille te bekijken. Wij hebben een goed leven, maar wilden ervaren hoe het is om met minder rond te komen. Zodoende hebben we de switch gemaakt en hebben we ons huis tijdelijk beschikbaar gesteld voor een minderbedeelde familie.”

Tekst loopt door onder foto’s. 

Slaapkamer. Foto: BOXimages
Overloop. Foto: BOXimages

De laatste puntjes op de I

Het gezin van zeven met vijf kids – dat leeft van een weekbudget van nog geen honderd euro – had de eer om als een van de eersten de volledige make-over te zien. “Monique heeft de laatste weken voor de opnames alles afgerond zodat ons huis er tiptop uitzag. We zijn zo onwijs blij met haar, ze heeft echt uitstekend werk geleverd. De gastfamilie keek ook de ogen uit.”

Eclectisch

Welk plekje in huis Chiel het mooist vindt? “De woonkamer! Die is zo gezellig geworden. We hadden voorheen twee aparte ruimtes. We hebben de muur eruit gebroken om er één geheel van te maken, met gezellige hoeken. Daar ben ik heel blij mee. Volgens Mo [Monique, red.] is de stijl eclectisch. Het is erg sfeervol.”

Chiel Harten

Benieuwd naar de rest van het huis? De woning van Chiel en Maikel is woensdag 1 april om 20.30 uur te zien op SBS6 in het programma Steenrijk, Straatarm.

Lees ook:

Interieurlovers opgelet: 5 x dit zijn dé woontrends van 2020

Ben jij zo iemand die het liefst elk halfjaar het complete interieur verandert? Dan hebben wij goed ...
hulp bij inrichten huis

Deze dames zorgen voor een volledige metamorfose van je huis

Of het nu gaat om een nieuw huis dat je helemaal op de schop wil nemen qua inrichting of een nieuw h...
monique-arts

Ga je buiten klussen? 7 x handige schildertips van Monique van De Kleurenfabriek

Wordt het tijd om jouw stekkie op te knappen? Een likje verf doet wonderen. Maar hoe begin je eraan?...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Kleurenfabriek. Meer over De Kleurenfabriek ontdekken?

De Kleurenfabriek schilders

Geopend09:00 - 16:00

Jacob van Maerlantstraat 90, Den Bosch

Bekijk meer:schilders

adv.