Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow: dit betaal je gemiddeld voor een studentenkamer in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 13 oktober 2019

Wonen in Den Bosch is tegenwoordig voor niemand meer goedkoop. Ook niet voor studenten. De gemiddelde huurprijzen van kamers in onze stad zijn weer flink gestegen, met 7% ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van Kamernet, een grote website voor studentenhuisvesting.

De prijs voor een gemiddelde studentenkamer in Den Bosch was in de eerste helft van 2019 maar liefst €441,- per maand. Het gaat dan om kamers van zo’n 15 tot 20 vierkante meter. Dat is even slikken. In 2018 betaalde je in onze stad nog €385,- en in 2017 zelfs ‘maar’ €365,-. Kamernet verwacht dat het hier niet bij blijft: in de tweede helft van 2019 komt er waarschijnlijk nog 2,5 procent stijging bij. Zijn studenten lekker mee!

Niet de duurste

Hoewel Den Bosch niet de grootste studentenstad van het land is, liggen de prijzen ongeveer gelijk met het landelijk gemiddelde. Volgens het onderzoek ligt dit momenteel op €434,-! In 2018 was dat nog €400,- per maand en in 2017 €385,- per maand.

Wat zijn de duurste en goedkoopste steden?

Hoe zit het met de gemiddelde prijzen van andere steden in Nederland? Bij onze buurstad Tilburg en in Leeuwarden betaal je ‘maar’ €356,- per maand. Deventer (€351,-) of Enschede (€329,-) zijn goedkoper. De top drie duurste steden in Nederland zijn, niet heel verrassend: Amsterdam met €611,- per maand, Rotterdam met €515,- en Utrecht met €474,-. In Breda ( €400,-) of Eindhoven (€382,-) betaal je ook meer dan in onze stad.

Full House Sigh GIF - Find & Share on GIPHY

Groot tekort

Eerder bleek dat er een groot tekort is aan studentenkamers in Den Bosch. Volgens NOS zijn er 475 woningen te weinig in onze stad. Helaas voor de studenten zijn er geen noodwoningen, waardoor ze waarschijnlijk op en neer moeten reizen.

Lees ook:

weer pinksteren

Van ontbijt naar kroeg: dit is de ideale Bossche studentendag!

Volgens de site Studiekeuze123 wonen zo'n vierduizend studenten in de stad, en studeren hier bijna v...

Op kamers in Den Bosch: zo vind je een studentenkamer

Zoek jij voor komend studiejaar (en dan meteen ook voor langer) een studentenkamer in Den Bosch? Dat...
studentenkamers den bosch

Ai! Den Bosch komt honderden studentenwoningen tekort

Studenten kiezen steeds vaker voor Den Bosch en dat kunnen we ons goed voorstellen. Ook onder buiten...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.