Binnenkijken bij Vicky: ‘Dit is echt een Bridget Jones-huis’

Door Luciëna Mertosentono 22 januari 2019

Vicky’s grote liefde is Den Bosch. Ze is Oeteldonker en bourgondiër in hart en nieren. Het is daarom ook geen toeval dat zij manager is bij Hello Den Bosch & Hey Den Bosch. Haar plek om tot rust te komen bevindt zich in de Vughterstraat. “De locatie is top! Midden in de stad, maar toch krijg ik de drukte niet mee. Mijn huis is echt een Bridget Jones Huis.”

Klein maar fijn is de juiste omschrijving voor het huis. Het staat vol met gave woonaccessoires, uiteraard uit de winkels waar Vicky Perfois (30) met veel plezier voor werkt. “Toen ik de woning voor het eerst zag, wist ik meteen dat het potentie had. Mijn vader heeft dit appartement tot een paleis omgetoverd. Erg fijn zo’n handige man!” Met trotst vertelt ze dat ze overal zijn werk ziet en hij een groot aandeel heeft. “Voorheen was ik erg zoekende naar het juiste huis en de juiste plek. Maar in deze woning wil ik blijven!”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Tweede liefde: Griekse eilanden

Naast haar grote liefde voor Den Bosch is Vicky ook haar hart verloren aan Skiathos. Een eiland in Griekenland. “In 2011 besloot ik om voor een onbepaalde tijd naar het eiland te gaan. Tijdens mijn verblijf daar heb ik mooie vriendschappen opgebouwd. Ik probeer ieder jaar terug te gaan. Naast Den Bosch is Skiathos ook echt mijn thuis.” Om deze twee werelden wat dichterbij elkaar te brengen heeft ze in ieder hoekje van haar huis een kleine ode aan het eiland. Dit herinnert haar aan de mooie tijd die ze daar heeft gehad en voelt het alsof haar vriendinnen dichtbij zijn. “Mijn vriendin is een paar weken geleden in Nederland geweest en heeft voor mij Griekse koekjes meegenomen, deze zijn heerlijk en passen perfect in mijn thee-hoekje.”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Rust in de drukte

Bij een appartement midden in het centrum verwacht je veel drukte. Gelukkig kan Vicky ook ontspannen van deze hectiek door de ligging van haar huis. Vicky heeft verschillende hoeken waar ze tot rust komt, maar het bad of de vensterbank blijven haar favorieten plekken. “Het is gewoon heerlijk om op te staan, de ramen open te zetten en lekker naar buiten te turen. Kijkend naar de mensen die voorbijkomen en alles tot je nemen.”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Tijd voor een verandering

Er is één ding dat ze zou willen aanpassen: “De eethoek! Ik kocht deze toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, dat is 11 jaar geleden. Tijd voor vernieuwing! Ik heb al wat inspiratie opgedaan en zou heel graag een ronde tafel willen met velvet stoelen. Daarnaast heb ik een heel gave koperen kroonluchter van mijn oma geërfd en ik weet zeker dat deze heel mooi combineert met de nieuwe eettafel.”

Lees ook:

fotograaf Nikki Segers foto Den Bosch schrijver indebuurt

Binnenkijken bij Emmy: ‘Ons huis is een verzameling van herinneringen’

De fascinatie voor kleine huisjes in combinatie met haar beroep als concept designer voor onder ande...
Jessica de Groot

Binnenkijken bij interieurstylist Jessica: ‘Mensen moeten meer risico nemen met inrichten’

De verwachtingen zijn hooggespannen als we aanbellen bij Jessica de Groot. Als interieurstylist weet...
Jan-Willem

Binnenkijken bij Jan-Willem: ‘In deze woning kon ik mijn droom verwezenlijken’

Toen de foto's van het appartement op Facebook stonden, was het niet meteen liefde op het eerste gez...

adv.