Binnenkijken bij Valerie: ‘Het was liefde op het eerste gezicht bij deze woning’

Door Marèl Holtermans 9 april 2019

Valerie Paas woont sinds een jaar samen met haar vriend in een jaren ’30 woning. De glas-in-loodramen en houten vloer zorgen voor dat échte jaren-30-gevoel. Het huis is er één waar velen alleen maar van kunnen dromen. Wij mochten binnen een kijkje nemen. 

Zodra we voor het huis staan, zijn we onder de indruk. De woning heeft een gezellige voortuin en het huis staat er statig bij. “Welkom! Kom lekker binnen, er staat wat drinken voor je klaar”, zegt Valerie vrolijk.

Midden in het centrum wonen

Iets meer dan een jaar geleden waren Valerie en haar vriend op zoek naar een nieuwe woning. Valerie: “We woonden toen midden in het centrum, boven schoenenwinkel Fred de la Bretoniere. Dat was een fantastische plek, maar het had ook zijn beperkingen. Zo konden we niets aan de muren hangen, omdat de muren daarvoor niet bestemd waren en was er natuurlijk geen parkeerplek voor de deur.” Ze voegt toe: “Dit zijn geen rampzalige dingen, maar we waren toe aan een huis dat we helemaal naar onze eigen smaak konden inrichten. Daarnaast wilden we graag een tuin.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Verliefd op een huis

Wat volgde was een grondige zoektocht op Funda en veel huisbezichtigingen. Valerie: “Maar helaas vonden we de perfecte woning niet. Soms was de tuin niet optimaal of ‘het gevoel’ was er gewoon niet. Ik zei toen tegen mijn vriend: ‘We moeten er niet meer vanuit gaan dat we écht verliefd op een huis kunnen worden binnen ons budget. Misschien kan dat gewoonweg niet.’ Maar toen zagen we dit en ja, hartstikke verliefd.”

Pinterestverslaving

Valerie ontpopte zich tot verf- en interieurexpert voordat de twee in het nieuwe huis kwamen. “Ik zat héél veel op Pinterest”, vertelt ze. “Voor bijna elke kamer maakte ik een speciaal moodboard, vol meubels en kleuren voor op de muur.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Bijzondere kunst aan de muur

Valerie is graag in haar woonkamer. Vooral het gedeelte met de erker vindt ze fijn. “Ik zit het liefst op de bruine leren poef. De kat brengt me dan vaak een bezoekje.” Vanuit de poef kijk je uit op een heel bijzonder kunstwerk dat boven de schouw hangt. Dat is gemaakt door mijn oma”, vertelt ze vrolijk. “Zij was kunstenares en dit object geeft haar stijl het best weer: een beetje van alles bij elkaar, maar iets toch passend maken. Daar ben ik zo trots op. Ook het kunstwerk in de eetkamer is door haar gemaakt.”

“Ik ben heel erg trots op deze kunstwerken, gemaakt door mijn oma”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

In de toekomst wordt de tuin nog aangepakt en krijgt de badkamer nog een touch-up. Maar één ding is zeker: het is een fantastische woning!

Iedere week nemen we een kijkje bij Bosschenaren thuis. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs! 

Lees ook: 

binnenkijken bij Maartje

[VIDEO] Binnenkijken bij Maartje: ‘Ik heb met een klein budget iets heel leuks gemaakt’

Maartje Smit (36) is het liefst in haar huisje in de Twaalfmorgenstraat. Het was de bedoeling dat ze...
Havensingel brugplein

Binnenkijken bij Hans: ‘Mensen vinden het gebouw op een frietzak lijken’

Vragen jullie je ook altijd af hoe het is om te wonen in het hoekhuis aan de Havensingel op het Brug...

Binnenkijken bij Hana: ‘Ik vind het belangrijk dat er een thuisgevoel is’

Haar beste vriendin kwam met de gouden tip voor de woning. Vier jaar later woont Hana Salihagić (33)...

adv.