Binnenkijken bij Heidi en Margaret: ‘De ligging en het uitzicht zijn perfect’

Door Marloes van Vliet 12 maart 2018

Heidi en Margaret werden tweeënhalf jaar geleden op slag verliefd op elkaar in de Keulse Kar. Vorig jaar trouwden ze en kwam er een liefde bij: een prachtige drive-in woning in de Rijnstraat met perfect uitzicht op de Oosterplas. Heidi: ”We hebben ons bed zelfs nog verplaatst zodat we ’s ochtends de zonsopgang op het water goed kunnen zien.”

Duikplankhuis

Margaret (53) heeft haar eigen bedrijf in de Gruyterfabriek als intermediair re-integratie en verzuim. Heidi (49) heeft altijd in de psychiatrie gewerkt. Het bemachtigen van hun eigen ‘duikplankhuis’  – zoals de jaren zestig woningen om hun balkons ook wel worden genoemd – had nog wel wat voeten in de aarde. ”We hadden een bod gedaan, maar toen was het plots verkocht. Drie maanden later stond het weer te koop. Een vastgoedbedrijf had het opgekocht en in snel tempo opgeknapt, maar het zag er niet uit.” Maar Heidi en Margaret kochten het toch en sloegen zelf nógmaals aan het klussen om het naar hun zin te maken.  ”We wilden hier zo graag wonen. De ligging en het uitzicht zijn perfect.”

‘Lekker wijf op de muur’

Het resultaat mag er zijn. Een eclectische stijl van designlampen, bohemien sierkussens en moderne meubels. Leuk: de salontafel is een oude ‘pallet’ uit de koekjesfabriek van Verkade. Wat meteen opvalt zijn de muurschilderingen, gemaakt door Marvin, de zoon van Margaret. In de hal opvliegende zwanen en in de woonkamer een opvallend portret in zwart wit. Heidi giechelt. ”Zal ik vertellen wat de opdracht was? Oké, we wilden eigenlijk gewoon een ‘lekker wijf’ op de muur. Later ontdekten we dat het Romee Strijd is, het model.” De opvliegende zwanen zijn gebaseerd op de echte zwanen die in de zomer broeden in de Oosterplas.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom
Foto: Sandra Peerenboom

Bootje 

In het halletje op de benedenverdieping valt een grote houten boot op. ”Die heb ik jaren geleden laten maken in Gambia. Ik wilde per se zo’n houten boot hebben. Hij is helemaal met de hand gemaakt”, begint Heidi haar verhaal. Een paar jaar geleden werd bij Heidi eierstokkanker geconstateerd. De prognose was slecht. ”Ik ben in die tijd mutsjes voor de poppetjes gaan maken. Ieder mutsje stond voor een dierbaar persoon in mijn leven met wie ik de roerige zee – mijn ziekte – over ging varen en waarmee ik uiteindelijk veilig de overkant heb bereikt”, vertelt Heidi. Inmiddels is ze al bijna drie jaar schoon.

Hond Fientje dartelt samen met overbuurhond Noortje door de kamer. Een oppashond. Want bij Heidi en Margaret is het een zoete inval. Margaret: ”Ik geloof dat we nog maar twee keer samen hebben gegeten hier”, lacht ze. In de buurt valt het stel in de smaak. Heidi: ,”De buurt is wel wat ouder, maar dat maakt niet uit. In de zomer zet ik ze in ons bootje allemaal over om samen wat te drinken en te picknicken.”

Het huis van Heidi en Margaret
De Boot van Heidi |Foto: Sandra Peerenboom

Lees ook:

Binnenkijken bij Sophie: ‘Ik verander mijn inrichting minimaal twee keer per jaar’

Midden in het bruisende Paleiskwartier, in de Samuel Morsestraat, woont Sophie Schuttelaar samen met...

Binnenkijken bij interieurarchitect Simone: ‘Dit appartement is echt voor mij bestemd!’

In één van de prachtige herenhuizen aan de Oranje Nassaulaan woont de creatieve duizendpoot Simone P...
merlijn

Binnenkijken bij Merlijn: ‘Ook al is het klein, ik voel me hier helemaal thuis!’

Op de kruising van de Stoofstraat en de Snellestraat woont Merlijn van Grinsven. Helemaal bovenin he...