Binnenkijken bij Eline en Stephan: ‘Ik hou van borrelen aan de grote eettafel’

Door Marèl Holtermans 4 december 2018

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen. Dit keer belden we aan bij de vrolijke Eline (28). Ze werkt voor de gemeente Utrecht en is in haar vrije tijd graag aan de grote eettafel te vinden samen met vrienden en haar vriend. “Ik hou van die avonden waar er van alles op tafel staat.”

“Aan deze tafel heb ik al veel leuke borrelavonden gehad”, vertelt Eline stralend. “Ik vind dat heerlijk: van die avonden dat je lekker aan tafel zit, wat in ons geval toch echt het hart van het huis is, en gezellig met iedereen borrelt. Mijn vriend is chef-kok en kan heerlijk koken. En ik houd gewoon echt van goed eten en drinken. Ik ben immers een Bossche!”

Op zoek naar een leuke inrichting

Het huis is sinds anderhalf jaar van Eline en haar vriend. Maar daarvoor was ze er ook vaak te vinden: haar moeder was de vorige bewoner. Toen haar moeder verhuisde, waren haar vriend en zij het snel eens: als het financieel lukt, moesten ze ervoor gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel haar moeder het huis heel gezellig had ingericht, wilde Eline wel een eigen draai aan de woning geven: “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wij het idee hebben ‘op bezoek te zijn’ in dit huis.” En dus werd er flink geklust. “Niet zozeer door mij overigens”, lacht ze. “Ik ben er niet zo’n held in. Maar mijn (schoon)familie heeft zoveel geholpen! Mijn schoonmoeder kwam vaak met ideeën. Dan had ze weer iets gevonden voor in huis. Zij was ook degene die het behang bij de eettafel vond. Leuk hè?!”

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
De logeerkamer. Foto: indebuurt Den Bosch

Mini-Eline

“Het huis zal nooit helemaal af zijn”, vertelt Eline. “Maar dat vind ik juist ook wel leuk! Stephan en ik gaan graag op vakantie en dan proberen we altijd een souvenir mee te nemen, zoals een schilderij of mooie foto. Ook ben ik enigszins verslaafd aan het kopen van vazen en dergelijke. In de schuur is een gedeelte ingericht voor alle vazen”, lacht ze. De laatste tijd had ze overigens een ander project: het inrichten van een babykamer. “Nog maar een paar weken en dan is het (hopelijk) zover. Ik ben zo benieuwd! Aangezien we nog niet weten of het een jongen of meisje is, moest de babykamer uniseks ingericht worden. En dus werd het groen met geel. Maar misschien zijn we daar ook iets in doorgeslagen”, vertelt ze stralend.

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Lees ook:

kersthuis

Oproep: wie heeft het mooiste kersthuis van Den Bosch?

Iedere week kijken wij binnen in een woning, maar we zijn nu op zoek naar Bosschenaren die hun huis ...
binnenkijken bij Kimberley

Binnenkijken bij Kimberley: ‘Ik hou van gekke meubels die anderen misschien lelijk vinden’

Elke week mogen we binnenkijken bij kleine paleisjes, grote herenhuizen of stijlvolle appartementen....
Binnenkijken bij Charlotte

Binnenkijken bij Charlotte: ‘Ik struin Vlaamse rommelmarkten af voor spulletjes’

Ja, ze zou sommige punten graag willen veranderen in haar huisje, maar over het algemeen is ze harts...

adv.