Binnenkijken bij Daphne en Stefan: ‘We wilden één hele opvallende muur, dat is gelukt!’

Door Marèl Holtermans 14 mei 2019

De woning van Daphne en Stefan is er één waar menig starter jaloers op kan zijn: midden in het centrum hebben ze een ruim appartement gevonden. Hier kunnen ze ongegeneerd mensen kijken (zouden wij doen), maar rumoerig is het niet! “Het is inderdaad best bijzonder dat we dit appartement hebben. We hebben veel geluk gehad!”

Komen Daphne en Stefan je bekend voor? Dat kan kloppen. Wij waren eerder bij ze op bezoek om hen alles te vragen over het bordspel dat ze zelf bedachten: Etenstijd!. En toen viel het ons direct op: wat een mooi huis! Daarom brachten we een tweede bezoekje aan het stel voor onze rubriek Binnenkijken Bij.

Verhuizen bij 37 graden

“We wonen hier nog niet zo heel lang. Weet je nog dat het 37 graden was afgelopen zomer? Precies die dagen waren wij aan het sjouwen met de meubels! En dat is nog best een klus met deze trap”, vertelt Daphne. Maar het was alle bloed, zweet en tranen (vooral dat tweede, want veel hoefde er niet geklust te worden) waard, want het ziet er top uit. Stefan: “We hadden zóveel geluk. Er hoefde bijna niets aangepast te worden en hadden relatief snel een woning gevonden.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Brabantse gezelligheid

Daphne en Stefan woonden allebei in Amsterdam, maar ze misten de gezelligheid van het zuiden. “Ik ben van binnen toch meer Brabander dan ik voorheen dacht”, vertelt Daphne vrolijk. “Daarnaast wilden we groter wonen én verhuisden er veel mensen vanuit Amsterdam naar andere plekken. En dus pakten we onze spullen en vertrokken we naar Den Bosch. Onze ouders, die ook allemaal in Brabant wonen, waren daar natuurlijk hartstikke blij mee!”

“Ik ben toch meer Brabander dan ik voorheen dacht”

Uiteindelijk hadden ze de keus uit drie huizen, maar zodra ze bij deze woning binnenstapte was het duidelijk: dit was hun plekje. “In Amsterdam hadden we nooit zo mooi kunnen wonen. We zijn zelf weg van de hoge plafonds en het leuke uitzicht. En er is veel ruimte, heerlijk!”

Opvallende muur

De muren zijn overwegend wit, maar er is er één die heel erg opvalt: de muur waar we apen tussen tropische planten spotten. “We wilden heel graag één opvallende muur, zonder dat het te druk werd”, vertelt Stefan. “Doordat deze oppervlakte niet zo groot was, lukte het goed.” Voor de muur staat een kastje met een globe waar drank in kan. “Eigenlijk meer voor de sier, de meeste flessen zijn net iets te groot voor de globe”, vertelt Daphne lachend. “Maar leuk is-ie wel!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Bijzondere bierflesjes

Iets verderop spotten we wél drankjes. Op de plank boven de eettafel staan een aantal bierflesjes. Die lijken op het eerste gezicht niet heel speciaal, maar dat zijn ze wel. Stefan: “Op sommige bierflesjes staat het etiket van Amsterdam Open Air met ‘Quinten 909’. Daar heb ik een paar keer als DJ Quinten gedraaid. Héél erg leuk om te doen!”

Ook hier in Den Bosch staat-ie af en toe achter de draaitafel, namelijk bij BONT. En thuis worden er natuurlijk ook plaatjes gedraaid. “Ik houd wel van een beetje disco in huis. En dan is een oude platenspeler ideaal, je luistert meteen een heel album van een band. Al ben ik geen enorme verzamelaar. Maar wie weet in de toekomst wel!”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Voorlopig blijven de twee in hun gezellige appartement in Den Bosch. Al zou Daphne graag één ding veranderen: “Zie je die Pikachu daar? Die is van Stefan en probeer ik al een hele tijd weg te krijgen. Tot op heden niet gelukt…” Stefan voegt nog toe: “Dan staat-ie weer verstopt achter de boeken, maar zet ik hem weer terug. Blijft leuk.”

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Den Bosch, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Lees ook:

Mijn Financier

Binnenkijken bij Jaimy en Gerhard: ‘De twee gaskachels zijn de enige bron van verwarming’

Al van buitenaf is het pand waar we dit keer binnenkijken prachtig om te zien. Eenmaal binnen zien w...
Binnenkijken bij Danielle

Binnenkijken bij Daniëlle: ‘Ik ben gek op retro spulletjes’

Daniëlle van Elst en haar man kochten een jaar geleden hun huis. Ze spaarden hard voor de verbouwing...
Dj Dawn panty

Binnenkijken bij dj Dawn Panty: ‘Elke kamer heeft een ander thema’

Overdag gaat ze door het leven als Manon Burgerhof, maar de meesten kennen haar als DJ Dawn Panty. D...

adv.