Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip! Bossche Luuk en Marijke doen mee aan Kopen zonder Kijken: ‘Ik vind het een raar huis’

Door Marèl Holtermans 24 maart 2020

Wat als je al maanden op zoek bent naar een huis, maar de perfecte woning niet kunt vinden? Als je alle huizenlijstjes van indebuurt al hebt gelezen en ook de rest van Funda hebt doorgespit? Dan kun je drastische maatregelen nemen, door mee te doen aan RTL-programma Kopen zonder Kijken. Ook de Bossche Luuk en Marijke namen de gok.

Bij het RTL-programma Kopen zonder Kijken geven deelnemers alles uit handen: hun spaargeld en hun vrije keus. Door een professionele makelaar en aannemer wordt vervolgens een huis gekocht en pas na de aankoop zien de deelnemers waar ze gaan wonen. Je moet dus redelijk stressbestendig zijn om mee te doen! Luuk en Marijke uit Den Bosch gingen de uitdaging aan.

Grote wensenlijst

De reden voor deze drastische stap? Luuk: “We schieten heel erg heen en weer in het hele spectrum; van goedkope huizen tot aan dure huizen. We kunnen het niet zo goed eens worden over de wijk waar we terecht willen komen en Marijke houdt iets meer van klussen dan ik.” De uiteindelijke wensenlijst van de twee is dan ook niet niets:

  • Jaren dertig huis;
  • twee-onder-een-kap of een hoekwoning;
  • grote tuin;
  • leefkeuken;
  • drie ruime slaapkamers.

Bouwval

De programmamakers gaan direct aan de slag en hebben uiteindelijk een huis voor de twee gekocht, in het centrum van Tilburg. Na de aankoop ziet het stel dan eindelijk hun nieuwe woning. En dat was toch even schrikken… “Oh nee”, roept Marijke als ze de badkamer ziet. “Dit zouden wij niet kopen. Ik vond het een heel raar huis…” Ook Luuk is nog niet overtuigd: “Het is goed om te weten dat er nog veel aan gedaan wordt. Hier zou ik niet aan beginnen.”

Opknappen

Gelukkig voor de twee wordt het huis volledig opgeknapt. Met succes! Een paar maanden later is het huis onherkenbaar. “Dit is echt bizar”, zegt Marijke. Benieuwd naar het eindresultaat? Hier kun je de aflevering terugkijken.

Lees ook:

Eigen Huis en Tuin

Kijktip! Bosschenaren krijgen nieuwe badkamer bij Eigen Huis & Tuin

Een gekke geur, vochtige lucht en een trappetje in het bad waar je niets mee kan: het is duidelijk d...
De Laatste 24 uur

Kijktip! Albert Verlinde beleeft laatste 24 uur: ‘Hier heb ik heel veel spijt van’

"Ik heb slecht nieuws: je laatste 24 uur zijn ingegaan. Dat zijn de eerste woorden van presentator B...
Bossche jawahir

Kijktip! Bossche Jawahir schittert in Holland’s Next Top Model

Het nieuwe seizoen van Holland's Next Top Model is alweer een paar weken op tv, en wat blijkt? Een v...

Meer over

Video Wonen

adv.