Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: als single met modaal inkomen kun je nu maar vijf huizen kopen in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 26 mei 2019

Het is kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt en in Den Bosch is dat niet anders. Zelfs als je ‘gewoon’ een baan hebt met een redelijk salaris, is het bijna onmogelijk een huis te kopen. Wij onderzochten welke huizen je met een modaal inkomen als single kunt kopen.

De Hypotheker bekeek eind vorig jaar welk deel van het aanbod geschikt is voor mensen met een modaal inkomen (dus, het inkomen dat het meest voorkomt). Als je single bent, heb je volgens de Hypotheker een jaarinkomen van zo’n €37.000 bruto per jaar. Hiermee kun je op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €165.000,-. Omdat overbieden helaas geen uitzondering is in deze hysterische huizenmarkt, kijken we in Den Bosch naar alle woningen die te koop staan van €150.000,- of minder. Dat zijn er op dit moment – houd je vast – vijf. 

Geen één woonhuis

Selecteren we in Funda op ‘woonhuizen’, dan blijft er geen (!) resultaat over. De huizen die we kunnen kiezen, zijn alleen appartementen.

Vijf appartementen

Het goedkoopste ‘appartement’ is een kamer van 20 vierkante meter aan de Stoofstraat, met een keukenblok, mini douche en schuin dak. Voor €500,- meer kun je in dit appartement van 30 vierkante meter aan de Koestraat kopen. Dan moet je er wel héééél snel bij zijn, want het is al verkocht onder voorbehoud. Aan de Dommelstraat vinden we voor het eerst iets dat meer lijkt op een echt appartement, met een oppervlakte van 58 vierkante meter en je hebt hier geen schuine daken! De vraagprijs? €139.000,-. Ook kun je kiezen voor deze woning aan de Cederstraat. Hier krijg je 65 vierkante meter voor €149.000,- en daarmee past hij nét binnen ons budget. Tot slot kun je als single of éénverdiener met een modaal inkomen bieden op een appartement in het Hinthamereinde. Hierbij krijg je voor €149.500,-  in totaal 44 vierkante meter. Ja, dat is een stuk minder dan de vorige woningen, maar je komt dan wel in een gloednieuw appartement te wonen.

Wij vinden het bizar (en blijven nog even doorsparen)

Lees ook:

goedkoopste huis

Dit is het goedkoopste huisje dat in het centrum te koop staat

Wonen in Den Bosch is heerlijk, maar er hangt meestal wel een behoorlijk prijskaartje aan. Wij waren...
duurste huizen den bosch

Dit zijn de 10 duurste huizen die nu te koop staan in Den Bosch

Wat zou jij doen met een paar miljoen? Zó fijn om over deze vraag na te denken! Helaas komen we niet...
monique-arts

Ga je buiten klussen? 7 x handige schildertips van Monique van De Kleurenfabriek

Wordt het tijd om jouw stekkie op te knappen? Een likje verf doet wonderen. Maar hoe begin je eraan?...

Meer over

Wonen

adv.