Een krot of een kasteel? 5 x Bossche koopwoningen van vóór 1906

Door Marloes van Vliet 4 december 2017

Het zou kunnen dat je liever in een huis woont dat er al heel lang staat en waar jij niet de eerste bewoner van bent in plaats van een gloednieuwe koopwoning. Den Bosch heeft genoeg oude huizen, zowel in de historische binnenstad als daarbuiten. Wij zochten en vonden een aantal oude huizen die nu in ons stadje te koop staan en allemaal gebouwd zijn vóór 1906. Zit jouw nieuwe stulp erbij?

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het perfecte uitzicht

hinthamerstraat
Foto: Funda.nl

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit hoe de rest van dit huis eruit ziet als je elke ochtend wakker kunt worden met dit prachtige uitzicht toch? Al moeten we eerlijk toegeven: deze mooie woning uit 1845 is zéér stijlvol ingericht en wij zouden er het liefst meteen in willen trekken. Je woont lekker centraal in de Hinthamerstraat en hebt 110 m² tot je beschikking, voor een prijs van €475.000 k.k.

Retro vibes

water-en-vuurplein-den-bosch
Foto: Funda.nl

Ben jij op zoek naar een classy authentieke woning hartje centrum? Stop dan met wat je aan het doen bent, want deze parel moét je bekijken. De inrichting is retro, met een klassieke touch – maar die kun je uiteraard naar eigen hand aanpassen. Je betaalt €280.000 k.k. en dan woon je in het pand waar vroeger het kantoor van de brandweer in zat, hoe cool is dat!

Hier wil iedereen wonen

sint-josephstraat
Foto: Funda.nl

De Sint Josephstraat grenst aan de Hinthamerstraat en is dus super centraal, maar eigenlijk is elk aspect van dit huis uit 1890 fantastisch. Je kijkt uit op de Sint-Janskathedraal, je hebt een prachtige visgraatvloer en een hoog plafond. PS: aankomende zaterdag (9 december) is het open huis bij deze woning, kun je meteen even binnengluren.

Wonen in een Rijksmomument

nieuwstraat
Foto: Funda.nl

Ouder dan dit huisje ga je het bijna niet krijgen: een volledig gemoderniseerd Rijksmonument uit 1625 – hoe tof! Dit huis bevindt zich in de Nieuwstraat, middenin het centrum van onze fijne stad en heeft van binnen een echte Renaissance stijl te pakken. Voor €439.000 is dit karakteristieke pand van jou!

Super charmant

achter-den-doove
Foto: Funda.nl

Wat een plaatje hè? Dit super schattige, charmante huisje stamt uit 1905 en heeft drie woonlagen plus een stadstuin die heel snoezig is. Het sfeervolle pand is fantastisch gelegen in een rustig, autoluw en pittoresk straatje op loopafstand van zowel het bruisende oude stadscentrum, als natuurgebied het Bossche Broek. Dubbel winnen!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen