Deze makelaars gaan samen verder: ‘We waren concurrenten’

Aangeboden door Floris Makelaars

Henk en Tjeerd (helemaal rechts) proosten op de samenwerking | Foto: Sluipschutter Media

In 2008 zocht Floris Makelaars een pand om als makelaar van start te gaan in Den Bosch. Daarvoor klopten zij aan bij ATENZIJLSTRA. Een gedurfde move, vertelt Tjeerd Zijlstra van ATENZIJLSTRA: “Ik dacht verdorie, ik wil helemaal geen concurrent!” Maar het klikte. Zo goed, dat Floris Makelaars nu samen verder gaat met ATENZIJLSTRA.

Henk van Vliet van Floris Makelaars licht toe hoe de relatie gegroeid is: “Het klikte eigenlijk meteen, over de jaren hebben we elkaar via bestuursorganen beter leren kennen. We kwamen erachter dat we hetzelfde DNA hebben als het gaat over de markt en makelaardij.” De kracht van de samenwerking: meer ruimte en aandacht – voor innovatie, duurzaamheid én de consument.

Niet alleen (ver)koop, ook verhuizing

Tjeerd: “Veel makelaars werken hetzelfde: een klein kantoor en heel hard rennen. Dan heb je alleen tijd om te verkopen en ga je direct weer door. Er wordt alleen maar gekeken naar hoe het goedkoper kan, niet hoe het beter kan.” Deze makelaars pakken het anders aan. Henk voegt toe: “Wat wij allebei doen en nastreven is blijven nadenken hoe de consument erin staat. Als makelaar moet je je blijven ontwikkelen en dat is waar wij elkaar in versterken.”

Door de krachten en expertise te bundelen, kan de makelaar in Den Bosch je helpen van A tot Z. Henk: “Vaak richt een makelaar zich alleen op aankoop, verkoop of taxatie.” Tjeerd valt hem bij: “Maar als je je huis verkoopt, ga je meestal verhuizen. Dan ben je dus ook op zoek naar een nieuwe woning.” Daar biedt deze samenwerking uitkomst, verklaart hij: “Onze kracht is verkoop, maar wij hebben minder ervaring in de begeleiding naar een nieuwe woning. Die heeft Henk wel in huis en zo vullen we elkaar goed aan.”

Lees verder onder de foto >

Floris Makelaars wordt ATENZIJLSTRA Makelaars | Foto: Sluipschutter Media

Duurzaamheid en aandacht

Deze integrale dienstverlening, zoals ze het noemen, biedt ook ruimte om na te denken over duurzaamheid. Het verduurzamen van je woning is cruciaal: het is goed voor de verkoop van je woning en goed voor je portemonnee als je een woning koopt, omdat het de rekeningen laag kan houden. “Samen hebben we een heel netwerk, ook met aannemers en schilders bijvoorbeeld. Zo kunnen we volledig meedenken met onze opdrachtgevers”, vertelt Henk.

Dat is de extra aandacht die beide makelaars belangrijk vinden. Henk vertelt: “Onze slogan is ‘aandacht maakt het verschil’, bij Tjeerd is dat ‘alles draait om aandacht’.” Door samen te gaan werken, is er ruimte en tijd om die aandacht te geven. Tjeerd: “Bij ons is er ruimte om bezig te zijn met wat leeft in de maatschappij. Wij willen juist de mensen informeren en zorgen dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Het klinkt ideologisch, maar het kán hier.”

Ideologisch en innovatief

Een beetje ideologisch zijn beide mannen wel. Dat is precies waarom zij ánders zijn als makelaar in de regio Den Bosch. Het is ook de reden dat ze enthousiast zijn over de samenwerking. Tjeerd: “Je stimuleert elkaar en dat wakkert aan. Door het met elkaar te doen, kijken wij naar slimmere manieren om dingen aan te pakken in het voordeel van de klant.”

Samenwerken stimuleert innovatie, weten de mannen uit ervaring. “In 2008-2009 ging het minder goed op de woningmarkt. Toen zaten we ook in hetzelfde pand. We waren concurrenten die aan hetzelfde bureau zaten te werken. We werden zelfs een keer uitgenodigd voor hetzelfde pand.” Henk vult aan: “Het was geen leuke tijd, maar gaf wel een creatieve boost.”

Samen sterker

Nu heeft ATENZIJLSTRA twee kantoren: het oorspronkelijke kantoor in Vught en het kantoor van Floris Makelaars in Den Bosch. Aan de service en het aanbod verandert verder niets. Henk: “Ons team bestaat straks uit negen mensen in plaats van drie of zes. En we kunnen mensen helpen die uit Vught naar Den Bosch willen verhuizen of andersom bijvoorbeeld.”

Wil je een huis (ver)kopen in de regio? Ga dan vooral naar ATENZIJLSTRA in Den Bosch aan de Koningsweg 97 of in Vught aan de Dorpsstraat 33. Het team staat voor je klaar en helpt je graag. Tjeerd sluit af: “Als we samenwerken wordt het beter. En hebben wij het goed, dan hebben onze klanten het goed. Daar doen we het voor.”

Floris Makelaars

5,0
(13)

Koningsweg 97, 5211 BH 's-Hertogenbosch

Nu gesloten

Meer informatie

Floris Makelaars

5,0
(13)

Koningsweg 97, 5211 BH 's-Hertogenbosch

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Feitje! Den Bosch heeft een vinexwijk  en dit houdt dat in”

Feitje! Den Bosch heeft een vinexwijk  en dit houdt dat in

Ga naar “Wonen in Den Bosch: 6 x deze huizen staan net op Funda”

Wonen in Den Bosch: 6 x deze huizen staan net op Funda

maaslandstraat
Ga naar “Veel minder woningen gebouwd dan volgens plan: zo zit het in Brabant”

Veel minder woningen gebouwd dan volgens plan: zo zit het in Brabant

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting op alle brillen”

50% korting op alle brillen

 • Specsavers Den Bosch
 • Geldig t/m 17 april 2023

Topper

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49”

1 kilo of 750 gram AH Mandarijnen Orri mandarijnen van € 2,89 voor € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00”

Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Pitloze Rode, Blauwe Of Witte Druiven 2 stuks € 4,00”

Pitloze Rode, Blauwe Of Witte Druiven 2 stuks € 4,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 4 april 2023

Agenda

Ga naar “Festival Trek 2023 in Den Bosch”

Festival Trek 2023 in Den Bosch

 • Van 7 jul t/m 9 jul
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch”

StoryTrail Theaterwandeling Den Bosch

 • T/m 31 dec