Geen verbouwing, wel een nieuwe look: 7 tips voor een make-over van je Bossche huis

De kerstboom is bij de meeste Bosschenaren de deur uit. Gevolg: de kamer ziet er een stuk kaler uit. Is dat bij jou ook het geval en baal je ervan? Dan kun je je Bossche woning een make-over geven zonder de drilboor of sloophamer uit de kast te halen. Hier vind je wat tips!

Woonkamer

Waarschijnlijk besteed je veel tijd in je woonkamer. Je ploft hier op de bank of doet samen met vrienden een spelletje. Een heel belangrijke ruimte dus! Wil je jouw woonkamer pimpen zonder grondige verbouwing, dan zijn hier wat tips.

Gezellige kussens

Het zal je verbazen wat leuke accessoires met je woonkamer doen. Denk aan leuke kussens op de bank. Hierdoor verandert je saaie, kleurloze bank van een standaard exemplaar in een eyecather. Ook op de vensterbank of op de eetkamerstoelen kun je ze kwijt. Je scoort mooie kussens onder meer bij Casa.

Mooie beeldjes

Liggen de kussens in de winkelmand, dan kun je verder kijken naar beeldjes. Wie weet vind je nog een beeldje van de Sint Jan! Als dat niet helemaal je smaak is, kun je langsgaan bij WAAR of bij AAF Conceptstore, maar neem ook zeker een kijkje bij Lardes Wonen in de Vughterstraat. Daar vind je beelden in alle soorten en maten.

Foto: indebuurt Den Bosch

Woonkamer (vervolg)

Naast gezellige kussens en mooie beeldjes zijn er meer mogelijkheden. Kijk maar eens mee!

Romantische kaarsen

Nadat je de kussens en beeldjes in je woonkamer hebt gestald is het tijd voor het volgende onderdeel: kaarsen. Deze zorgen voor sfeer, warmte en verspreiden vaak een fijne geur. Zet ze op de eettafel voor een romantisch diner of plaats ze op de tv-kast. Wil je meer kaarsen in huis? Plan dan een bezoekje aan de Blokker, Hema of Xenos.

Urban jungle

Ook met planten kun je de woonkamer pimpen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Bosschenaren hebben geluk, want op verschillende plekken kun je een groene vriend aanschaffen. Ben je in het centrum, dan slaag je bij Bladgoud op het hoekje van de Snellestraat en de Stoofstraat. Daarnaast kun je langs Groenrijk of Intratuin Rosmalen rijden.

7 x plantenwinkels in het centrum van Den Bosch

 • Lifestyle, Winkelen

Woon je het liefst in een urban jungle vol kamerplanten en gezellig groen? Dan sta je…

Keuken

Een nieuwe keuken is duur, heel duur. Een budgetvriendelijk en snel alternatief is om je bestaande keuken te wrappen. Je plakt hierbij speciale folie over je bestaande keukenkastjes en klaar is kees! Er zijn folies met een houtlook, marmerlook of gewoon effen kleuren. Je hoeft niemand in te huren, maar hebt wel een wauw-effect. Op zoek naar dit soort folie om jouw keuken te wrappen? Dan kun je in Den Bosch onder meer bij Praxis shoppen.

Nieuwe deurknoppen

Een andere manier om de keuken aan te pakken is met nieuwe deurknoppen. Als je die vervangt krijgt je bestaande keuken een nieuwe uitstraling. Je hebt standaard varianten, maar ook exemplaren die als klein kunstwerk gelden. Denk aan deurknoppen met dierenhoofden of kwastjes eraan. Kleine moeite, groot resultaat! Je koopt ze bij onder meer Xenos, de Action of Ikea (moet je wel naar Eindhoven).

Het Wielsem
Action het Wielsem

Badkamer

Na een lange werkdag is niets fijner dan bijkomen in bad of in de douche. Daarom is het fijn dat je ook deze ruimte naar wens is. Dat kan gemakkelijk en snel.

Net als bij de woonkamer zorgen accessoires ook hier voor een nieuwe uitstraling. Wat dacht je van nieuwe handdoeken en een mooie zeepdispenser bij het fonteintje? Of kies voor een opvallende spiegel. Je koopt zulke accessoires bij badkamerzaken zoals SaniDirect of bij winkels als Blokker.

Tegelverf

Meerdere Bossche ondernemers verkopen tegelverf. Denk aan de Praxis op de Woningboulevard. Hiermee kun je een saaie tegelkleur veranderen in een eyecatcher! Tegelverf is over het algemeen niet heel duur en daarom kun je hiermee je badkamer betaalbaar een make-over geven.

praxis-den-bosch

Voor heel het huis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je meubels te verwisselen. Dan kun je naar de eerdergenoemde woonwinkels gaan of een bezoekje aan de kringloopwinkel brengen. In Den Bosch zijn dat:

 • Kringloopwinkel Vincentiusvereniging ‘s-Hertogenbosch
 • Vindingrijk Kringloop
 • Kringloopwinkel De Kleine Beurs
 • Loods Kringloopwinkel
 • Kringloop Terre des Hommes
 • Allerhandel/De Opruimer
 • Kringloop AAwijk
 • Mieke’s Kringloopwinkeltje

Facebookpagina

Vond je bij de kringloop in Den Bosch geen leuke kast, bank of ander meubelstuk? Dan kun je op deze Facebookpagina kijken. Hier staan vaak leuke spullen op die je voor een klein bedrag of zelfs gratis mag ophalen.

Foto: indebuurt Den Bosch

Voor heel het huis (vervolg)

Een likje verf aan de muur doet wonderen! Als je de muur een andere kleur geeft, ziet de hele ruimte er direct anders uit. Wie weet kies jij in 2023 voor een chique donkerblauwe slaapkamer, waardoor het een luxe hotelgevoel krijgt. Of verander je de witte kinderkamer in een roze suikerspinfestijn. Heb je zin om met de kwast of roller in de weer te gaan? Rij dan naar de Gamma. Daar staan de medewerkers voor je klaar om te helpen. Ook bij de Praxis kun je verf inslaan. En vergeet de Karwei niet.

Grote muurstickers of schilderijbehang

Heb je geen zin om de meubels aan de kant te schuiven en de hele muur te schilderen, maar wil je van die witte muur af? Kies dan schilderijbehang. Het woord verraad al wat het is: via dit behang lijkt het alsof je een heel groot schilderij in je kamer hebt. Maar dan zonder dat je bankrekening geplunderd is. Schilderijbehang haal je gemakkelijk van de muur en daarom kun je dit geregeld wisselen. Ook ideaal als je je Bossche huurwoning weer in oorspronkelijke staat moet opleveren.

Foto: Unsplash

Gezelligheid in de tuin

Als je het geluk hebt dat je een tuin of balkon bij je huis hebt, wordt het langzaamaan tijd om die aan te pakken! Dat kan op verschillende manieren.

Groene oase

Wil je een groene oase creëren, dan kun je bloembollen planten of zaadjes in de grond doen. Of pak het grootser aan en kies voor een plant. Sommige planten blijven heel het jaar groen, waardoor je altijd wat te zien hebt. Je koopt bloembollen en planten in Den Bosch onder meer bij de Groenrijk.

Moestuin

Een andere optie: een moestuin! Bij verschillende Bossche zaken kun je een kastje kopen waar je een moestuin in kan laten groeien, zoals Dille & Kamille.

Geveltuin

Je kunt ook een geveltuin aanleggen. Daarvoor gelden in Den Bosch wel een paar regels.

Dit moet je regelen bij een geveltuin in Den Bosch

 • Wonen

Het is groen en je vindt het tegen de muur. Waar het over gaat? Geveltuintjes! Je…

Resultaat showen

Is het gelukt om je woning een make-over te geven? Laat het eindresultaat dan zien op indebuurt en geef je op voor onze rubriek Binnenkijken bij. Je meldt je aan via [email protected]. Deze stadsgenoten gingen je voor:

Binnenkijken bij Margreet: ‘Ik vind het leuk om dingen een nieuw leven in te blazen’

 • Binnenkijken bij, Bosschenaren, Wonen

Een kroonluchter uit een kasteel, opnieuw beklede meubelstukken en een oud slagersblok: in elk hoekje van…

Binnenkijken bij het atelier van Romy: ‘Dit was vroeger een café’

 • Binnenkijken bij, Bosschenaren, Wonen

Wie bij Romy binnenkomt, is gelijk binnen bij een kunstenares. In haar huis in Vlijmen heeft…

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven”

It’s a date! Deze makelaar en hypotheekadviseur komen bij jou op bezoek om advies te geven

Aangeboden door Boumij Hypotheken

Ga naar “Dalende huizenprijzen? 5 x Bossche huizen voor 2,5 ton of minder”

Dalende huizenprijzen? 5 x Bossche huizen voor 2,5 ton of minder

Ga naar “Goed om te weten: dit is er sinds 1 januari anders bij het kopen van een huis in Den Bosch”

Goed om te weten: dit is er sinds 1 januari anders bij het kopen van een huis in Den Bosch

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72”

Studio Home bedsprei met reliëf voor € 9,72

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023