Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bizar: als single kun je nu één huis kopen in Den Bosch met een modaal inkomen

Door Carin van der Meij 7 augustus 2020

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypotheker blijkt dat een geschikte woning vinden het afgelopen jaar nog moeilijker is geworden voor huizenkopers met een modaal inkomen. Tijd om dit te testen: dit kun je als single of als stel met een modaal inkomen nu kopen in Den Bosch. 

De keuze is niet reuze in onze stad. Dat blijkt als we op zoek gaan naar de mogelijkheden op de huizenmarkt. Ben je single en wil je een huis kopen in Den Bosch? Dan is het nog maar de vraag of je iets kunt bemachtigen. Wie samen een huis koopt heeft gelukkig meer kansen.

Eenverdiener

De Hypotheker heeft gekeken wat de kansen zijn op de huizenmarkt voor singles en alleenstaanden met een modaal inkomen (het gemiddelde inkomen).  Naast Utrecht is in Noord-Brabant de situatie voor alleenstaanden met een modaal inkomen het meest bedroevend. In onze provincie maak je als eenverdiener nog maar twee procent kans op een woning. Een huis kopen als alleenstaande is dus bijna niet te doen.

Laten we het toch proberen. In 2020 is het modale inkomen vastgesteld op €36.500,- per jaar. Als alleenstaande kun je – met dit inkomen – op dit moment een hypotheek krijgen van ongeveer €169.000,-.

Wat staat er in Den Bosch te koop voor dit bedrag?

Voor dat hypotheekbedrag kun je op dit moment één huis kopen in Den Bosch. Er staat namelijk een huis te koop aan de Neerstraat voor €165.000,-. Mocht je naar iets anders op zoek zijn, dan heb je pech. Op Funda staan verder alleen parkeerplekken te koop onder dat bedrag. Mocht je een flinke zak met spaargeld hebben, dan breidt dat je kans iets uit. Voor €180.000,- staat er ook één huis te koop. Daarna loopt de vraagprijs al snel richting de twee ton.

Tekst loopt door onder de foto’s.

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Tweeverdieners

Maak je meer kans als je met zijn tweeën bent? Het slagingspercentage voor stellen ligt inderdaad iets hoger. De kans dat je een woning vindt in onze provincie is 28 procent. De Hypotheker gaat in het onderzoek voor tweeverdieners uit van een modale inkomen van €61.000,-. Met dit bedrag kun je een hypotheek krijgen van zo’n €297.000,-.

Wat staat er voor dit bedrag te koop in Den Bosch?

Samen sta je sterker, dat blijkt op de huizenmarkt. Met dit hypotheekbedrag heb je gelukkig meer opties in Den Bosch. Op Funda staan momenteel 62 huizen te koop met een vraagprijs tussen de twee en drie ton. Veruit de meeste beschikbare huizen zijn te vinden in de wijken Kruiskamp, Hambaken en Aawijk. Wil je graag het één en ander verbouwen en houd je daar rekening mee in je budget? Onder de €250.000,- staan er nu 29 huizen te koop in Den Bosch.

Bron: De Hypotheker

Meer over wonen:

huizenmarkt

Net op de huizenmarkt: 9 x deze woningen staan nu te koop in Den Bosch

Op zoek naar een nieuwe woning? Dat komt goed uit, want in Den Bosch staan sinds deze week een hoop ...

Binnenkijken bij Renske: ‘Ik had nooit gedacht in deze wijk te gaan wonen’

Een turquoise kast, gekleurde kussens en een mosgroene bank: het is wel duidelijk dat Renske Jorrits...
huurprijzen den bosch bomen

In deze Bossche wijken wonen de meeste mensen

In Den Bosch wonen 154.205  inwoners, zo vertellen de bevolkingscijfers van de gemeente Den Bosch. M...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.