Binnenkijken bij Nicolette: ‘Al winnen we een miljoen euro, ik wil hier nooit meer weg!’

Door Luciëna Mertosentono 23 oktober 2018

Een instapklare woning op Hintham of een ‘doe-het-zelf’ huis op Zuid. Nicolette en haar vriend Leo, kozen voor het laatste. Inmiddels wonen ze nu (bijna) twee jaar in hun ‘paleisje’ op Zuid. “Toen wij een bezichtiging hadden in dit huis, stond het volledig leeg. Daar moesten we wel even doorheen kijken.”

Op Funda kwamen ze het huis tegen. Volledig leeg en nog niks aan gedaan. In eerste instantie wilde Nicolette en Leo het huis niet kopen; de zolder was te klein en er moest nog van alles aan het huis gebeuren. De zoektocht ging verder en ze hadden een bezichtiging bij een huis op Hintham, een instapklare woning met alle ruimte. Maar toch wezen ze het huis af. Nicolette zag zichzelf niet wonen in Hintham en voelde zich er niet ‘thuis’. “Hintham is een goede buurt, maar ik miste toch iets. Ik wilde graag tussen de mensen zijn en lekker dichtbij de stad wonen. De locatie is voor mij belangrijker dan het huis.” Nu woont ze in een heerlijk huis dichtbij de stad, Het Bossche Broek én het Zuiderpark. “Toplocatie!”

Een droom die uitkwam

Samen met een aannemer zijn ze het eerste huis nogmaals gaan bekijken. “Toen hij aangaf dat hij de zolder kon verbouwen en groter maken, was het raak. Dit wordt ons huis!” Zo gezegd, zo gedaan. “Ergens is er een droom uitgekomen. Al winnen we een miljoen euro, ik wil hier nooit meer weg! ”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Het laatste puzzelstukje

Nicolette is het meest te vinden in de woonkamer. “Ik vind het heerlijk om lekker op de bank te zitten, tv te kijken met kaarsjes aan en een lekker wijntje.” De inrichting is niet echt in woorden te omschrijven. Het is een mix van verschillende stijlen. Haar inspiratie haalt ze van internet of van de bekende meubelwinkels. “Ik ben het meest trots op het behang in combinatie met de eettafel en de stoelen. Dit is erg goed gelukt! Ik zag het behang en moest het hebben.” Toen het eenmaal hing had Nicolette echt het gevoel dat dit het laatste puzzelstukje in het huis was. “Dat was voor ons wel een moment dat we beide dachten: het huis is nu af.”

Een tip voor andere bouwers

Toch blijven Nicolette en Leo bezig met het huis. De toekomstplannen zijn al gemaakt. “Over een paar jaar willen we een uitbouw, zodat de keuken groter wordt. Een grote droom van Leo is om een kookeiland te hebben, dus die zal er dan zeker komen. Als ik een tip mag geven aan mensen die erover nadenken om hun huis volledig te verbouwen: zorg ervoor dat je één aannemer hebt die de juiste contacten heeft. Dat heeft het voor ons wel echt makkelijker gemaakt.”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Lees ook:

van der Does de Willeboissingel

Wees er snel bij: 7 x deze huizen staan nét te koop in Den Bosch

De huizen gaan in Den Bosch als warme (en hele dure) broodjes over de toonbank. Gelukkig worden er i...
penthouse

Geld over? Dit is het allerduurste penthouse dat te huur staat in de stad

Heb je toevallig pas de loterij gewonnen en kun je prima een ton missen? Dan kun je lekker in dit gi...
binnenkijken bij Raoul

Binnenkijken bij Raoul: ‘Ik woon in een voormalige basisschool’

Als grafisch ontwerper (Studio Turbo) en één van de populairste lokale DJ’s van Den Bosch, weet Raou...

adv.