Binnenkijken bij Linda: ‘De bank is onze grootste miskoop, een afschuwelijk ding!’

Aangeboden door Markant Zonwering, Rolluiken & Buitenleven BV

Linda in haar nieuw tuin. Eigen Foto

Linda Peters woont bijna vier jaar met haar man en dochter in hun huis op de Orthen. Ze staan met één stap in de natuur en zijn met twee minuten fietsen in de binnenstad. Wat een toplocatie! Linda: “Ik ben gek op de combinatie van modern en tuttig!” Hun grootste trots: de tuin op het zuiden die volledig is opgeknapt.

Trots vertelt Linda hoe ze hun huis kochten: “We woonden op De Donk en hoorden via vrienden in de wijk dat hun ouders op de Orthen gingen verhuizen. Het stond nog niet op Funda en wij mochten al komen kijken. Binnen de kortste keren stonden we hier in huis en waren gelijk verkocht!” Ze had niet verwacht zó verliefd te worden op de woning: “We zeiden altijd dat we nooit meer in een rijtjeshuis gingen wonen. We wilden een twee-onder-een-kap, of op zijn minst een hoekhuis. Dat is nu een tien-onder-een-kap geworden!”

Stap voor stap verbouwd

“We konden er zo in maar het huis was wel verouderd. De dingen die we wilde veranderen zoals de badkamer en de keuken, hebben we stap voor stap verbouwd naar onze smaak. Boven hebben we al het behang van de muren gehaald en de vloerbedekking vervangen. We vonden het niet belangrijk dat alles gelijk spik en span was. Als het maar gezellig is!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Mix van modern en landelijk

In de woonkamer ligt een prachtig opgeschuurde houten vloer. “Mijn stijl is een mix van modern, landelijk en af en toe wat gekke dingetjes, zoals dat Jezusbeeld op tafel. Mijn vorige huis hing vol met platen met Jezus-afbeeldingen maar mijn man vond het vreselijk. Gelukkig mocht ik dit beeldje houden!” (Zie foto in de galerij.)

Toch is Linda niet met alles in haar woonkamer blij: “Die bank is onze grootste miskoop. Afschuwelijk! We hadden hem al maanden van tevoren gekocht en pas toen we verhuisden kwam hij binnen. Daarom konden we hem niet meer terugbrengen. Maar we vinden hem véél te modern. Ik probeer de boel nu op te fleuren met kussentjes”, zegt ze lachend. “Ik hou van vogels en dieren, daar in de hoek staat een kraai en aan de muur hangen vlindertjes.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Een niet-witte keuken

De keuken is volledig opgeknapt. “We gaven de kleur door aan de leverancier en hij vroeg wel drie keer: ‘Weet je het zeker?’ Ik ben heel blij met onze keuze!” De raambekleding komt van Markant Zonwering: “Ik ben er ontzettend blij mee. Het houdt de zon buiten en staat perfect in onze keuken”, zegt Linda.

Op de plankjes staan souvenirs van hun reizen en allerlei bordjes en potjes. Linda: “Dat is een andere verzameling van mij. Ik ben gek op servies!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Volledige opgeknapte tuin

In de tuin waan je je in het buitenland met de geluide van een kabbelend fonteintje. Linda en haar man hebben de tuin laten opknappen: “Hier zat een hele grote vijver met karpers. Die hebben we weggehaald en ik ben heel blij met het resultaat!” De tuin is perfect on trend met zwarte schutting en roestbruine bloembakken. Toch zie je Linda in de details terug. “Ik hou stiekem van best wel tuttige spulletjes.” De stekjes worden ondersteund door oude trapstijlen, “Ik heb ze wit geschilderd”, en de tuinslang hangt in een kikkervormige houder.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Zonwering die lijkt te zweven

Op het terras kan Linda met haar gezin lekker in de schaduw zitten. En als het niet te warm is, gooien ze de boel open om de zon binnen te laten. “De zonwering is ideaal. Hij past perfect tussen de schutting en het huis dus als hij is ingeklapt, zie je er niks van. De medewerker van Markant kwam speciaal langs om ons te adviseren en ze hebben ons perfect geholpen. Echt een aanrader!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Wil je net zo’n mooie overkapping als Linda? Neem dan contact op met Markant Zonwering of neem een kijkje in de showroom aan Orthen 40-42. Ze hebben voor iedere portemonnee een oplossing, of het nu over zonwering, rolluiken of een veranda gaat!

Lees ook:

Markant Zonwering, Rolluiken & Buitenleven BV

Orthen 40, 5231 XS Den Bosch

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Kijk binnen bij Aletta: ‘Eerst was het echt een vrijgezellenhuis’”

Kijk binnen bij Aletta: ‘Eerst was het echt een vrijgezellenhuis’

Ga naar “Droom jij van een jarendertighuis? 8 x huizen in de Muntel die nu te koop staan”

Droom jij van een jarendertighuis? 8 x huizen in de Muntel die nu te koop staan

Ga naar “Geen verbouwing, wel een nieuwe look: 7 tips voor een make-over van je Bossche huis”

Geen verbouwing, wel een nieuwe look: 7 tips voor een make-over van je Bossche huis

Lardes wonen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023