Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anny: ‘Mensen willen hier altijd een tukje doen’

Door Myrthe van Munster 8 oktober 2019

Pianolerares Anny Tseng (38) woont in een volksbuurt. Het huis is op een eigenzinnige manier ingericht en ze woont dicht bij het centrum samen met haar man, kat en dwergpapegaai. Anny en haar man hebben veel spulletjes en decoratie verzameld.

Er hangt een bijzonder verhaal aan het huis. “Het schijnt dat de vorige bewoner zich van zijn eigen leven beroofde in dit huis.” Anny merkt daar natuurlijk niks van, maar iets valt haar wel op. “Bezoekers willen altijd een tukje nemen als ze hier komen.” Of het daadwerkelijk iets met de zelfdoding te maken heeft, weet ze niet. Maar ze vindt het wel frappant!

Veel geluid

Anny vertelt dat iedereen iets met elkaar te maken heeft in de straat. Veel van haar buren zijn familie. “Mijn man en ik waren buitenbeentjes toen we hier kwamen, omdat ik een Aziatische afkomst heb en we nieuw waren. Toch is het hier gezellig.” Het is een levendige buurt vindt Anny, met veel geluid, “Het huis is niet heel energiezuinig omdat we boven enkelzijdig glas hebben. Daardoor kunnen we ’s nachts veel horen.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Compenseren voor de relatie

Het huis had bijna geen opknapbeurt nodig, alleen schilderwerk en een nieuwe vloer. De inrichting en keuzes zijn vooral door haar gedaan. “Ik compenseer hier en daar. Ik wilde een kleur groen die donkerder was. Omdat mijn man dat minder mooi vindt, koos ik deze tint”, vertelt ze met een lach.

Salontafel op z’n kop

Veel spullen zijn tweedehands. Het meest opvallende is de boekenkast die als een wand tussen keuken en woonkamer dient. Die was van de man van haar schoenmoeder, net zoals de salontafel. “Eigenlijk staat de salontafel op z’n kop. De bovenkant hoort van glas te zijn, maar dat vind ik niet prettig.” Op die manier geeft ze haar eigen draai aan de meubels. “Ik ben ook trots op de schilderijen die de vader van mijn man maakte.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Otto de dwergpapegaai. Foto: indebuurt Den Bosch
Miauwtje de kat. Foto: Anny Tseng
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Olaf, Otto en Miauwtje

“Soms heb ik de dwang voor iets nieuws en dan wil ik wel dat het blijvend is.” Daarom verandert Anny zo nu en dan wat in huis. De laatste aanschaf was de nieuwe vogelkooi, die ze kochten voor de dwergpapegaaien Olaf en Otto. “Olaf is helaas weggevlogen… We hebben echt als idioten gezocht, maar ik denk dat we hem kwijt zijn.” Nu hebben ze alleen Otto en de 17-jarige kat Miauwtje nog.

Huis in de krant gevonden

Toen zij en haar man hier kwamen wonen, was er volgens Anny weinig groen in de tuinen. Ondertussen heeft ze die flink opgeleukt en kan ze in de groene achtertuin zitten. “Dit [gebied bij Zuid-Willemsvaart en Hinthamereinde, red.] was eerst een beetje een probleembuurt, maar het is nu wel gezellig”, vertelt ze. Ze hebben deze woning op de ouderwetse manier gevonden. Het stel stond ingeschreven bij BrabantWonen en in de krant zagen ze het huis. “Er was een wachtlijst, maar gek genoeg kregen wij het. We huren het huis, maar we willen misschien iets kopen. Het is alleen lastig om iets vergelijkbaars te kopen met ons budget.”

(Tekst loopt door onder foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Lezen

Anny en haar man hebben veel boeken. De favoriete plek waar ze leest is de sofa. “Ik lig graag op de bank en ik kan lekker naar buiten kijken.”

Dol op binnenkijken bij Bosschenaren en wil je dat we bij jou langs komen? Kan! Geef je op in de comments, mail naar [email protected] of tip de redactie

Lees ook: 

Binnenkijken bij interieurdesigner Nadieh: ‘Ik wil hier nooit meer weg!’

Heb je je ooit afgevraagd hoe een interieurdesigner woont? Misschien komt de inrichting zo uit een m...
local Geeke van Dijck

Binnenkijken bij Geeke: ‘Ik vind die grijze huizen maar niets’

Een gele muur, een mintgroene bank en schilderijen met vrolijke ontwerpen. Het is duidelijk: fotogra...
billy

Binnenkijken bij Jan, Mirre & Sabe: ‘De ‘Billy’ is al zes keer meeverhuisd’

Mirre (33) en haar vriend Jan (35) ruilden 3,5 jaar geleden Utrecht in voor het mooie Den Bosch. Sam...

adv.