Binnenkijken bij Annegien: ‘Ik was meteen verliefd op dit huis!’

Door Luciëna Mertosentono 1 oktober 2018

Twaalf jaar geleden verloor Annegien haar hart aan Den Bosch. Inmiddels voelt ze zich een echte Bosschenaar en heeft ze zelfs voor haar buren een Oeteldonks embleem gemaakt. Naast dat ze graag creatief bezig is (wat te zien is aan de inrichting van haar huis), heeft ze een passie voor haar werk. Sinds kort werkt ze als freelancer en daarom kan ze haar eigen tijd indelen en vanuit huis werken. Niet verkeerd, gezien haar fijne woning. 

Samen met haar vriend Tim en hun twee dochters wonen ze in de wijk Orthen. “De leukste wijk van Den Bosch!”, zegt Annegien enthousiast. De woning is een split-level woning, dit houdt in dat de keuken op een niveau tussen de woonkamer en de eerste verdieping ligt. “Het huis heeft veel ruimte en een tuin op het zuiden. Doordat de pui grote glazen heeft komt er veel licht naar binnen. Wie wil dat nou niet?”

Van Maaspoort naar Orthen

Na een tijd op de Maaspoort te hebben gewoond, kwam er een huis te koop in deze straat. Inmiddels woont ze hier nu al vijf jaar met plezier. “Wij hielpen vrienden mee verhuizen, zagen dit huis en waren meteen verliefd.”

De inrichting is kleurrijk en niet standaard. In de loop van de jaren hebben zij wat spulletjes verzameld. Hun allereerste aankoop voor het huis was de bank. “De inrichting bestaat uit veel tweedehandsjes die ik per toeval tegenkwam. Ik zag ze en moest ze hebben in huis. Gelukkig is Tim hier ook erg blij mee!”

Tweedehands pareltjes

“Toen mijn vorige werkgever de kast met werkspullen weg deed, sprong ik een gat in de lucht. Dit was mijn moment om hem mee te nemen.” De kast staat nu onder de televisie en past goed bij de inrichting. Als Annegien op de bank zit, kijkt ze naar de kast en denkt ze aan de mooie momenten die ze bij haar vorige werkgever heeft gehad. Een ander tweedehands pareltje van Annegien is de orange slice. “Als je er een tegenkomt voor een leuke prijs, laat je die niet staan.”

Als gezin zitten ze het meest aan de keukentafel, maar haar lievelingsplek in het huis blijft toch de bank. “Ik kijk vaak om mij heen naar de retro posters, de knalroze muur en de Verner Panton lamp. De tweedehands vondsten maken ons huis zo gezellig.” “De inrichting is ook wel tekenend voor ons leven. Niet met een plan ingericht, veel kleur en sommige dingen onafgemaakt.”

Fijne buurt

Naast dat ze erg tevreden is met het huis en de inrichting, wordt ze ook erg blij van de buurt. Er is veel gezelligheid in de zomer en ieder jaar wordt een straatbarbecue georganiseerd. “We doen veel samen, van spontane borrels tot aan het eten van stamppot in één van de tuinen.”

Als ze één ding mocht veranderen in huis dan zou haar vriend beneden een werkkamer krijgen, maar dat is een kleine aanpassing. Voorlopig is Annegien erg gelukkig in haar huis op Orthen.

Lees ook:

binnenkijken bij Raoul

Binnenkijken bij Raoul: ‘Ik woon in een voormalige basisschool’

Als grafisch ontwerper (Studio Turbo) en één van de populairste lokale DJ’s van Den Bosch, weet Raou...
Binnenkijken bij Mirella

Binnenkijken bij Mirella: ‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe woonideeën’

Tijdens de studie woonde ze in Arnhem, maar haar echte thuis was altijd Den Bosch. Sinds een aantal ...
Jan-Willem

Binnenkijken bij Jan-Willem: ‘In deze woning kon ik mijn droom verwezenlijken’

Toen de foto's van het appartement op Facebook stonden, was het niet meteen liefde op het eerste gez...

adv.