Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anne-Claire: ‘Mijn opa en oma zijn mijn grootste sponsor’

Door Luciëna Mertosentono 11 juli 2020

Voor haar studie moest Anne-Claire Den Bosch verlaten. Vier jaar lang heeft ze gewoond in Arnhem, nog net voor haar afstuderen pakt ze haar spullen en kwam weer terug naar haar stad. “Arnhem en Den Bosch zijn niet te vergelijken met elkaar. Den Bosch is gezellig en dat miste ik heel erg in Arnhem!”

Dit artikel is eerder op indebuurt geplaatst. 

Eén jaar geleden werd ze verliefd op dit ruime appartement in de Graafsewijk. Hiervoor heeft Anne-Claire met haar ouders aan de Noordwal gewoond. Tijdens haar zoektocht naar haar eigen plek, wilde ze zo dicht mogelijk bij de stad te wonen. “Het is precies zeven minuten fietsen naar de stad, dus ik vind dat wel schappelijk.” zegt ze lachend. Toch mist ze het om even gauw naar de markt te gaan. Wel heeft ze een ander voordeel, Groenrijk is namelijk nu bij haar om de hoek. Aan groen geen gebrek in haar appartement.

De gouden kast

Een ander pareltje in het huis van Anne-Claire is haar gouden kast. “Mijn oma vond dat ik hem zwart moest verven. Toen ik haar vertelde dat ik de kast goud wilde maken, verklaarde ze mij voor gek. Nu vindt iedereen hem te gek en vooral mijn oma is er een groot fan van” zegt ze lachend. Als schoenontwerper heeft Anne-Claire veel ruimte nodig om creatief bezig te zijn. “Ik heb echt een rommelkamer nodig. Als creatieveling wil ik vaak dingen maken en dan ook de deur kunnen sluiten. Nu is deze gouden kast mijn rommelhoek.” vertelt ze terwijl ze de kast opent en laat zien wat er allemaal instaat.

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Tweedehands spulletjes van opa en oma

Haar opa en oma hebben een groot aandeel in de inrichting van haar huis. Naast dat ze een hele fijne bank heeft gekregen, krijgt ze ook vaak tweedehands spulletjes van haar opa en oma. “Het huis van mijn opa en oma is soms net een museum, alles wat ze heeft is wel mooi of heeft waarde. Zoals de brillenreeks van mijn opa of de oude camera.” vertelt Anne Claire. “Daarnaast gaat mijn oma graag naar rommelmarkten en heeft ze een neusje voor het vinden van oude spulletjes met heel veel waarde.”

Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono
Foto: Luciëna Mertosentono

Bijzonder beeldje

Naast haar hond, is het beeldje in de stolp één van haar meest waardevolle accessoires in huis. “Oma had dit beeldje altijd in haar slaapkamer en ik heb dit altijd mooi gevonden. Het beeldje was eigenlijk bedoeld voor de toenmalige vriendin van mijn broertje. Toen ging de relatie uit en heeft mijn oma het beeldje aan mij gegeven.” Iedere keer als Anne-Claire naar het beeldje kijkt wordt ze erg blij. 

Lees ook:

Binnenkijken bij Charlotte

Binnenkijken bij Charlotte: ‘Ik struin Vlaamse rommelmarkten af voor spulletjes’

Ja, ze zou sommige punten graag willen veranderen in haar huisje, maar over het algemeen is ze harts...
Luciëna Mertosentono

Binnenkijken bij Laury: ‘Ik combineer graag oude met nieuwe spulletjes’

Laury woont al sinds haar 19e in het centrum van Den Bosch en tijdens haar zoektocht had ze maar één...
Nikki segers Den Bosch indebuurt Harmen van Heist

Binnenkijken bij Harmen op de Vughterstraat: ‘Mijn straat is een dorp op zich!’

Soms heb je van die mensen, van die gezelschapsdieren, die hard werken maar net zo hard genieten van...

adv.