Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn dé sieradentrends van het jaar: ‘Mensen kiezen steeds bewuster’

Aangeboden door Juwelier Pieter Jacobs 2 december 2020

O, kom er eens kijken! Ben jij nog last minute op zoek naar het perfecte cadeau voor pakjesavond? Of zoek je een bijzonder kerstgeschenk voor je partner? Juwelier Pieter Jacobs zet de vijf populairste sieradentrends voor je op een rij. Hiermee slaag je zeker (en zie je er fantastisch uit tijdens de feestdagen).

“Als het om sieraden gaat, kiezen mensen steeds bewuster”, vertelt de juwelier. “Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier beleven van je sieraad. De kwaliteit van de materialen is allesbepalend. Gold plated sieraden gaan nu eenmaal niet zo lang mee en verliezen na verloop van tijd hun glans. Je kunt beter investeren in een duurzaam sieraad dat jarenlang mooi blijft, dan lagere kwaliteitssieraden die binnen de kortste keren in de prullenbak belanden.”

Geelgoud

“Door de jaren heen zien we een ontwikkeling in het dragen van bepaalde kleuren goud. Een paar jaar geleden had witgoud en zilver de voorkeur bij veel mensen, tegenwoordig is de trend geelgoud”, vertelt Kay Jacobs. “Het combineren van verschillende kleuren goud zie je ook steeds meer.” Wit-, rosé- of geelgoud: tegenwoordig mag het allemaal aan dezelfde hand. “We zien dit ook veel bij modetijdschriften, daarin worden wit- en geelgoud bij elkaar gecombineerd.”

Lees verder onder de Instagrampost.

Vintage sieraden & edelstenen

Edelstenen zijn hip. “Iedere steen heeft een eigen betekenis en werking”, vertelt de juwelier. Zo staat lapis lazuli bekend als vriendschapssteen en zou groene toermalijn een reinigende werking hebben op het lichaam. “Met name edelsteensieraden met een vintage uitstraling zijn populair bij ons. Ze gaan lang mee en zijn tijdloos in design. De ringen en kettingen worden zowel met gladde als ruwe edelstenen ingezet voor een stoere uitstraling.”

Schakelsieraden

Volgens de juwelier is er nog een opvallende trend op het gebied van sieraden. “Er is veel vraag naar schakelsieraden. Van armbanden tot colliers: het is een opvallend stuk dat de aandacht trekt in je outfit. Zeker bij kwaliteitssieraden geeft het juist dat beetje extra.”

Lees verder onder de Instagrampost.

Exclusieve horloges

Horloges zijn hét sieraad voor mannen volgens de juwelier. Rolex, Cartier en Breitling: zomaar drie horlogemerken die je kunt vinden bij Juwelier Pieter Jacobs. Ben jij een horlogefan? Dan ben je in de Krullartstraat aan het juiste adres.

Grensverleggend

“We begonnen 35 jaar geleden met de inkoop en verkoop van goud en sieraden.” Het familiebedrijf heeft sindsdien niet stilgezeten. “Sinds een jaar of tien zijn we ook specialist in de inkoop en verkoop van luxe horloges. Regelmatig bezoeken we beurzen in Nederland, Italië en Zwitserland om ons aanbod uniek te houden. We kunnen rustig stellen dat we grensverleggend zijn, letterlijk”, vertelt Kay met een knipoog.

Lees verder onder de Instagrampost.

Online showroom

Wil je alvast een kijkje nemen naar het assortiment? De volledige collectie staat online. “De website is een online showroom van onze zaak.  Ook op de Instagrampagina kun je rustig de tijd nemen om de collectie te bekijken vanuit je luie stoel.

Benieuwd geworden? Klik op onderstaande oranje knop om de schitterende collectie te bekijken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juwelier Pieter Jacobs. Meer over Juwelier Pieter Jacobs ontdekken?

Juwelier Pieter Jacobs juweliers

Geopend10:00 - 17:30

Krullartstraat 9, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:juweliers

Juwelier Pieter: ‘Als je nu je sieraden verkoopt, krijg je er flink wat voor terug’

Heb jij tijdens je voorjaarsschoonmaak oude sieraden gevonden? Die kunnen zomaar iets moois oplevere...

adv.