Cool! Ontwerp je eigen one of a kind sieraad 💍

Aangeboden door Vivienne van Amelsfoort Juweliers 16 november 2017

We schreven laatst over de gloednieuwe juwelierszaak van Vivienne van Amelsfoort in de Vughterstraat. Het bijzondere van deze zaak is toch wel de goudsmid, die middenin de winkel aan het werk is. Van prachtige gegraveerde ringen, tot authentieke armbandjes: you name it en de goudsmid maakt het voor je. 

Ambachtelijk werk

Meester goudsmid vertelt: ”Ik doe dit werk al mijn hele leven, mijn vader was ook goudsmid. Ik begon al heel vroeg sieraden te maken, ik had er altijd al talent voor en zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik heb twee diploma’s gehaald: als industrieel vormgever en als goudsmid. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om back to my roots te gaan en het sieraden maken weer op te pakken – net als ongeveer 25 jaar geleden. Door de jaren heen heb ik veel met massaproductie gewerkt en wat ik nu doe is heel anders, het is veel persoonlijker. Ik werk heel ambachtelijk en alles wat ik doe is handmatig, daar hou ik van en heb ik een enorme passie voor ontwikkeld.”

”Als ik bijvoorbeeld een persoonlijke ring voor iemand heb gemaakt of twee ringen heb samengesmolten waar iemand veel waarde aan hecht, zie je dat de klant best zenuwachtig zijn om het eindresultaat te bekijken. Als ik ze dan de ring geef en ze zien hoe ik deze heb omgevormd, zijn ze vaak zó blij – voor dat gevoel doe ik het echt!”

(tekst loopt door onder de foto)

Goudsmid Evert aan het werk

Ontwerp je eigen sieraad

Je eigen sieraad ontwerpen? Dat kan de goudsmid voor je regelen. Als je een super persoonlijke ring wil hebben met een specifieke steen of speciale invalshoek, kun je dat met hem bespreken – hij laat je vervolgens zien wat de mogelijkheden zijn. Of heb je een aantal ringen die samen één ring moeten worden? Ook dat kan gerealiseerd worden.

Hoe cool is het om zo’n prachtige one of a kind ring als kerstcadeau aan je moeder, vriend of zus te geven? Je kan de juwelierszaak inlopen en meester goudsmid persoonlijk vragen wat de opties zijn, hij zit altijd in het middelpunt van de winkel te werken!

Het eindresultaat

Vivienne zelf is razend enthousiast over de Afrikaanse goudsmid; vooral zijn vakkundigheid en oog voor detail vallen bij veel mensen goed in de smaak. Hierbij een voorproefje van de door hem samengesmolten- of helemaal zelfgemaakte ringen:

Authentieke ringen gemaakt door de goudsmid
Authentieke ringen gemaakt door de goudsmid
Authentieke ringen gemaakt door de goudsmid
Authentieke ringen gemaakt door de goudsmid

Vivienne van Amelsfoort Juweliers juweliers

nu gesloten10:00 - 18:00

Vughterstraat 69, Den Bosch

Bekijk meer:juweliers