Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien! NPO ging langs bij dit bekende pand in het centrum

Door Marèl Holtermans 12 juli 2019

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze midden op de Markt wonen in Den Bosch. Paulien en dochter Sara wel! Zij verblijven op de bovenste verdieping van het pand van Hunkemöller en hebben een fenomenaal uitzicht. Genoeg reden voor NPO 2 om een bezoekje te brengen aan Paulien en haar dochter voor het programma BinnensteBuiten. 

Het programma BinnensteBuiten wordt sinds 2015 iedere dag om 18.45 uur uitgezonden op NPO 2. Het programma duurt een half uurtje en biedt een kijkje binnens- en buitenshuis waarbij mensen vertellen over hun woning, interieur of tuin.

Prinsessen van de Markt

Afgelopen dinsdag was het de beurt aan de Bossche Paulien en dochter Sara. “Als je boven bent, zit je in de stilte doordat je uitkijkt op Het Bossche Broek, maar ook in de reuring van de stad”, vertelt Paulien. Haar dochter Sara vult aan: “Wij noemen onszelf ook wel de prinsessen van de Markt. Omdat we in een soort kasteeltje wonen. Het is een hele fijne plek om te zijn.”

BinnensteBuiten in Den Bosch

Het is niet het eerste Bossche huis dat te zien is bij BinnensteBuiten. Fotografe Joss deed eerder ook al mee. In het programma vertelt ze dat zij en haar man al heel lang op zoek waren naar een woning tussen Amsterdam en Den Bosch. Toen zagen ze het stulpje zagen waar ze spontaan verliefd op werden. Maar dat moest nog wel flink verbouwd worden. “Mijn ouders dachten: ‘Oh mijn god, waar beginnen ze aan?’ Het was ook echt een bouwval”, vertelt ze. De hele verbouwing duurde daarom ook anderhalf jaar, in plaats van de vijf maanden die ze er eigenlijk voor hadden uitgetrokken.

De aflevering van Paulien en Sara kun je hier terugkijken.

Lees ook:

BinnensteBuiten

Gaaf! NPO 2 ging langs bij een wel héél bekend Bosch’ huis

Kijk je wel eens naar het NPO 2 programma BinnensteBuiten? Dan kan het zomaar dat je tegen een Bosch...
Maxima

Kijktip: het bezoek van Máxima aan Den Bosch komt woensdag op NPO1

Tijdens het Kerst Muziekgala wordt muziekles voor basisschoolleerlingen gepromoot. Dit jaar werd het...
Binnenkijken bij Shalina best gelezen binnenkijkers

Binnenkijken bij Shalina: ‘Ik heb een klok van sneakers gemaakt’

Een plant met geldbiljetten erin, een sexy variant van De Nachtwacht en een mini-versie van de onlan...

Meer over

Video Wonen

adv.