Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Koningin Máxima was in Den Bosch en kreeg een typisch Bossche souvenir

Door Marèl Holtermans 30 oktober 2019

Het was woensdag een bijzondere dag voor de medewerkers van de Verkadefabriek. Niemand minder dan koningin Máxima kwam langs. Zij was daar voor de lancering van een nieuw project. Ze ging een paar uur later weer weg met een Bossche souvenir! 

De pers stond er al een tijdje klaar voor, maar rond 10.00 uur was het dan zover: Koningin Máxima bracht een bezoek aan de Verkadefabriek voor de start van de Schuldhulproute. Dit is een nieuw project van een aantal banken om schulden bij mensen te voorkomen. De bedoeling van de Schuldhulproute is dat bedrijven eerder een betalingsachterstand melden. Vervolgens moet de consument sneller geholpen worden. Hoewel het idee vanuit een aantal banken komt, is Máxima vaker betrokken geweest bij soortgelijke projecten.

Tekst loopt door onder de Tweet 

Bossche souvenir

Toen de koningin zelf al naar binnen was en zich klaarmaakte in de zaal, overhandigde de gemeente nog een cadeautje aan haar chauffeur: vijf Bossche bollen. “Voor de koning, koningin en de drie prinsessen!”

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Schuldhulproute

Tijdens de lancering sprak dagvoorzitter Sharon Gesthuizen onder meer met Marielle Lichtenberg van de Rabobank, Vincent van den Boogert van ING en ‘onze eigen’ wethouder Huib van Olden. Even later kwamen ook twee Bosschenaren aan het woord die zelf schulden hadden en als geen ander weten hoe het is om met weinig geld rond te komen. “Ik heb bij gemeente Den Bosch aangeklopt toen het écht niet meer ging”, vertelt een van de ervaringsdeskundigen. “Ik kreeg hulp en daardoor gaat het nu een stuk beter. Je moet over een drempel heen stappen en dat is best moeilijk. Misschien dat dit project daarbij helpt.”

Andere keren dat Máxima in Den Bosch was: 

Maxima Den Bosch

[VIDEO] Máxima was in Den Bosch en dat zag er zo uit

Koningin Máxima was woensdag in Den Bosch voor het Kerst Muziekgala in de Brabanthallen. Bij dit gal...
Koningin Máxima

Koningin Máxima opent het nieuwe Social label Lab op de Tramkade

Wauw! Onze Koningin Máxima kwam dinsdagochtend naar Den Bosch toe, om het Social label Lab op de Tra...

adv.