Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip! NPO2 brengt een bezoek aan bijzondere Bossche eco-woning

Door Marèl Holtermans 4 december 2019

Ken je het bewonersproject in Boschveld al? Daar staan een aantal eco-woningen in een ronde, waardoor het net een klein dorp is. NPO-programma BinnensteBuiten was benieuwd naar de huizen en bezocht Wouter, Laura en de kinderen.

BinnensteBuiten is een programma van de KRO-NCRV over interieur, tuin, natuur, eten en drinken. In elke afleveringen laten verschillende mensen hun bijzondere huis zien. Maandagavond was het de beurt aan Wouter, Laura en hun twee kinderen. Zij wonen in een ecologisch huis in Boschveld, dat onderdeel is van een CPO-project. Wellicht komt dit herkenbaar voor, want afgelopen jaar bezochten wij Jet van der Graaf die ook in het mini-dorp woont!

Milieuvriendelijke woning

Het huis is zo duurzaam mogelijk gemaakt. Zo hebben Wouter en Laura de vloer geïsoleerd met wol en daarover houten platen gelegd. Het keukenblad is van bamboe en de woning is bewust compact gebouwd. Laura: “We willen een zo klein mogelijke voetafdruk achterlaten.”

Tekst loopt door onder de video 

Doorgang naar schoonvader

Er zitten veel speciale onderdelen in het huis en een daarvan is de doorgang naar Laura’s vader, Renz. Hij is een van de architecten en heeft iets heel bijzonders in de woning: “Ik wilde heel graag een huis met zo min mogelijk wanden of deuren. Je denkt misschien dat dat helemaal niet duurzaam is, maar door de wandverwarming is het geen probleem.”

De aflevering van Wouter en Laura is hier terug te zien.

Binnenkijken bij

Ben jij trots op je woning, maar hoef je niet zozeer op tv? Oftewel: mogen we een keer bij jou binnenkijken? Mail dan naar [email protected] en we komen graag langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij jet

Binnenkijken bij Jet: ‘We hebben binnen een soort boomhut als kinderslaapkamer’

Als vormgever special products bij Happinez zorgt ze ervoor dat alle extra uitgaves zoals boeken en ...

Binnenkijken bij Michel en Lys-ann: ‘Het huis was op last van de brandweer leeggehaald’

Een bouwval kopen: de een durft het niet, de ander ziet het als een uitdaging. Michel van der Elst e...

Binnenkijken bij Claudia: ‘De wijntap komt uit Zuid-Spanje’

Claudia van Beurden (34) heeft Spaans gestudeerd en woonde in Spanje, maar na een tijdje dacht ze: v...

adv.