[VIDEO] Na Boxtel, ook hier in Den Bosch (vredelievende) dierenacties

Door Marèl Holtermans 15 mei 2019

Een aantal dierenactivisten voeren woensdag actie bij kalverslachterij Vitelco in Den Bosch. De groep noemt zich Save Movement en heeft eerder ook gedemonstreerd bij Vitelco.

De actievoerders hebben borden met foto’s van kalfjes en teksten als Ik ben iemand, geen product. Onze collega’s van het BD gingen langs om poolshoogte te nemen en spraken één van de actievoerders, Laurijn: “Wij blijven binnen alle wettelijke kaders om actie te voeren. We hebben tevoren overlegd met de gemeente en met de slachterij over onze demonstraties. Daar hebben we ook werkafspraken over gemaakt. Er mogen een paar mensen achter het lint, we hinderen de vrachtwagens niet. En we nemen geen foto’s of maken filmpjes van personen, alleen van de dieren. Zo geven we hen een gezicht en maken we het proces van de slachterij transparant.”

Politiecontroles

Voor de zekerheid zijn er een aantal agenten bij de actie aanwezig, samen met securityguards van het bedrijf zelf. Dit naar aanleiding van de grootschalige actie bij een boer in Boxtel afgelopen maandag, die uit de hand liep. Het blijkt niet nodig: de dierenactivisten komen – zoals ze zelfs zeggen – in vrede en houden zich netjes aan de regels.

Charles River

Laurijn blijft samen met de andere activisten van Save Movement een tijdje bij Vitelco, maar gaan daarna door naar Charles River in Den Bosch. Daar worden dierproeven gedaan op honden. Houd de site in de gaten voor updates!

Bron: BD 

Lees ook:

beleef

Dit weekend kun je bij beLeef naar de Bossche versie van College Tour

Altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan toegaa...
veganistisch eten den bosch voetgangers onveilig

Op deze plekken voelen Bosschenaren zich totaal niet veilig als voetganger

Het is natuurlijk heerlijk om te wandelen door Den Bosch, maar voelen wij ons nog overal veilig als ...
tim hofman

[VIDEO] Tim Hofman was voor #BOOS in Den Bosch en wij vinden het hilarisch

Kijk eens wie in de mooiste stad van het land is geweest: presentator Tim Hofman! De nieuwste afleve...

adv.