Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Dit willen Bosschenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Door Marèl Holtermans 4 september 2019

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet verbouwde pand in Den Bosch leeg komt te staan. Zo zonde! Wij vroegen op straat en via onze social media kanalen wat er volgens jullie in het pand moet komen. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Dit zeiden de mensen op straat

Deze suggesties gaven jullie via de mail of Facebook

Primark

Als het aan veel Bosschenaren ligt, komt er zo snel mogelijk een vestiging van Primark onze kant op. Waarom niet in het grote pand op de Markt? Rieky geeft aan dat ze het fijn vindt dat ze dan niet meer naar Eindhoven of Tilburg hoeft te gaan en Harry zegt het volgende op onze Facebookpagina: “Primark zal veel mensen de stad in trekken, biedt betaalbare kleding, alleen is de kwaliteit van die kleding wel bagger en daarmee niet echt duurzaam.”

Foto: ANP

Foodhall zoals in Rotterdam

Jullie zien het helemaal zitten: een plek met verschillende kraampjes waar je allerlei gerechten kunt proeven: eigenlijk zoiets als een permanent foodfestival. Niet verkeerd!

Foto: Mike van den Bos | Unsplash.com

Discotheek

Wij zeggen hier direct volmondig ‘ja’ tegen! Kom maar op met die discobal, vloer met ledlampen erin en kekke outfits! Misschien kunnen we er eens per maand een rollerdisco van maken? Florence schrijft op onze Facebookpagina: “Optie een is inderdaad een goede discotheek. Elk dorp heeft dat nog wel. En wij als grote stad hebben alleen kroegen. Jeugd wil een disco, of een club heet dat tegenwoordig #benaloud 🙊”

Foto: Greyson Joralemon | Unsplash.com

Decathlon

Discotheek? Nah! Foodhall? Nope! Het pand van Hudson’s Bay zou volgens velen perfect zijn voor een vestiging van Decathlon. Onder meer Ernst-Jan ziet dit zitten: “Scheelt ritjes naar Eindhoven/Tilburg.”

V&D terug

V&D heeft weer een webwinkel, dus voor de fans is er een sprankeltje hoop. Nostalgische Bosschenaren hopen stiekem dat V&D terug naar Den Bosch komt. La Place mag overigens wel blijven, wat jullie betreft.

Foto ter illustratie. Foto: ANP

Bijenkorf terug

Ook de Bijenkorf mag een comeback maken, volgens jullie. Waarom niet in het grote pand van Hudson’s Bay?

Foto: ANP

Pasar Malam Den Bosch

Mocht je nog niet bekend zijn met pasar malam, we’ve got you: een pasar malam is een markt die ’s avonds opengaat. Hier worden groenten en fruit verkocht en soms ook speelgoed of kleding. In de Brabanthallen wordt eind september een pasar malam gehouden, maar als sommigen van jullie mochten kiezen, zou het standaard op de Markt zijn.

Foto ter illustratie. Foto: ANP

IKEA

Een andere veelgenoemde winkelketen is IKEA. Will vertelt op Facebook: “IKEA start met kleinere winkels voor de verkoop van woningaccessoires. Lijkt mij een prima idee!” Ook Wilma ziet dit plan wel zitten: “Een verdieping Decathlon en een andere verdieping IKEA kleinmeubelen en accessoires.”

Foto: ANP

Hamleys speelgoedwinkel

Een tripje naar Londen is niet compleet zonder een bezoekje aan speelgoedwinkel Hamleys op Regent Street. Dit is een enorme shop waar je je ogen uitkijkt door het grote aanbod. Voor al die plutoknuffels, monopolyspellen en playmobilsets heb je natuurlijk wel een groot pand nodig. Laat dat nou net vrijkomen in Den Bosch…

Arena verplaatsen

Nog een bijzonder verzoek aan de gemeente voor het pand van Hudson’s Bay: waarom niet gewoon de Arena verplaatsen? Henk bedacht het volgende: “H&M, NewYorker en Intersport kunnen erin en een filiaal van Jacks Casino en dan die hele Arena tot de Marktstraat afbreken. Het ‘oude’ centrum is groot genoeg voor Den Bosch.” Tja, dat is natuurlijk ook een idee!

Arena Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Lees ook:

ikea winkels missen jullie

11 x deze winkels missen jullie nog in Den Bosch

Den Bosch is een fantastische stad om lekker te shoppen en heerlijk te eten. Maar het kan altijd bet...

Jammer… Deze twee winkels sluiten na meer dan dertig jaar hun deuren

De winkels Pescade (na ruim 35 jaar) en Lopers Company (na 31 jaar) sluiten binnenkort de deuren, zo...
Jack's delicatessenhuis

Olijven, nootjes en kaas! 7 x onze favoriete delicatessenwinkels in Den Bosch

Een van de grootste voordelen van werken bij indebuurt? Dat je er als redacteur voortdurend op uit m...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.