Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Zelfbenoemd volkskunstenaar maakt nieuw promotiefilmpje voor Den Bosch en die video is… verrassend

Door Marèl Holtermans 6 september 2019

De gemeente publiceerde een paar maanden geleden een promotiefilmpje van Den Bosch. Hierin zie je Den Bosch op haar best: veel restaurants, allemaal vrolijke mensen en mooie beelden van de Dieze. Zelfbenoemd volkskunstenaar Ralph Posset maakte een nieuwe versie van het filmpje. En die gaat toch nét even iets anders.

Het originele filmpje begint zo: “Ah, Den Bosch. Elke dag druk in de weer voor de gasten met oog voor detail, zodat iedereen volop kan genieten, van lekker veel cultuur en gewoon van het leven. Met alles wat daarbij hoort. Ja, deze stad nodigt uit. ‘s-Hertogenbosch: cultuurstad van het zuiden.” Terwijl die woorden op de achtergrond klinken, zien we de mooiste plekken van de stad, lachende mensen en dansende Bosschenaren. Met dit promotiefilmpje wilde de gemeente Den Bosch nog iets populairder maken. Om je geheugen op te frissen, is hier het originele filmpje van de gemeente:

(Tekst loopt door onder het filmpje van de gemeente) 

Dit filmpje maakte Ralph Posset

Politicus en volkskunstenaar Ralph Posset vond dit filmpje iets minder leuk. Ralph: “Den Bosch, cultuurstad van het zuiden, wie heeft de reclame van onze stad niet voorbij zien komen? Ik, volkskunstenaar Ralph Posset, in ieder geval meer dan me lief is. En omdat ik het filmpje nogal gladjes en saai vind, heb ik er een alternatieve versie van gemaakt.”

In Ralphs versie hoor je dezelfde woorden en ook het beginshot is hetzelfde. Maar daarna gaat het toch net iets anders. Bij ‘elke dag druk in de weer voor de gasten’ zien we niet het shot van de Verkadefabriek, zoals bij het filmpje van de gemeente, maar Ralph zelf die zijn middelvinger opsteekt. Ook het gedeelte ‘zodat iedereen volop kan genieten’ ziet er net iets anders uit dan bij de originele versie. Hier zie je het filmpje van Ralph:

(Tekst loopt door onder de Tweet) 

Ralph Posset

Ralph Posset is zelfbenoemd volkskunstenaar en deed tijdens de verkiezingen mee met zijn eigen partij Buitengewoon Ongewoon. Hij staat erom bekend te provoceren, zo strooide hij tijdens de campagne letterlijk met geld.

Welke versie is jouw favoriet? Laat het weten in de comments

Lees ook:

den bosch europese verkiezingen

Zo stemde Den Bosch voor de Europese verkiezingen

We mochten 23 mei met z’n allen naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Inmiddels is bekend d...
Ziengs

Nieuwtje! Dit komt er in het pand van Massimo Dutti aan de Hooge Steenweg

Zo, dat is snel! Het pand op de Hooge Steenweg waar Massimo Dutti tot voor kort in zat, wordt helema...
Hudson's Bay

[VIDEO] Dit willen Bosschenaren straks in het pand van Hudson’s Bay

Het gaat toch echt gebeuren: Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren. Dat betekent dat het compleet v...

adv.