Hulp bij plannen, ‘leren leren’ en vakinhoudelijke bijles: hierom wil je naar Tandem Studiebegeleiding

Aangeboden door Tandem Studiebegeleiding

Tandem Studiebegeleiding hoofdbeeld
Foto: Tandem Studiebegeleiding

Hulp nodig met wiskunde, plannen of wil je efficiënt kunnen leren? Tandem Studiegeleiding is the place to be! Hier staan begeleiders naast de leerlingen en helpen ze hen bij dingen waar ze tegenaan lopen. De behulpzame medewerkers zorgen ervoor dat leerlingen zelfstandig, met vertrouwen én plezier naar school gaan!

Al ruim 20 jaar ondersteunt Tandem Studiebegeleiding leerlingen met hun schoolwerk. Dit doen ze met een ervaren team vanaf meerdere locaties rondom Den Bosch, Rosmalen en Sint-Oedenrode, waaronder verschillende middelbare scholen. Je kunt er terecht voor studiebegeleiding, individuele bijlessen, examentraining, en ze verzorgen ook ondersteuning in de klassen en studieruimtes van scholen.

Méér dan helpen bij huiswerk

Tandem is nauw betrokken bij de leerlingen. Zo wordt er elke middag samen met de leerling een planning gemaakt met verschillende doelen waar die dag aan gewerkt wordt. Begeleiders kijken daarna regelmatig hoe het gaat, geven vakinhoudelijke uitleg, en controleren met behulp van opgaven en overhoringen of leerlingen alles begrijpen. Aan het einde van de middag ontvangen ouders een dagverslag.

De voortgang wordt goed in de gaten gehouden en leerlingen kijken samen met begeleiders hoe ze bepaalde vakken het beste kunnen aanpakken. Hierbij gaat ook aandacht uit naar het aanleren van studievaardigheden als samenvatten. Handig! Emma, coördinator en roostermaker bij Tandem, vult daar nog op aan: “Tandem is daarnaast een veilige plek is waar je écht jezelf kunt zijn. Belangrijk, vooral in de puberjaren. Je ziet ze ontwikkelen en hun identiteit vormen.”

Waar studiebegeleider Jacco veel energie van krijgt in zijn werk? “Het is erg dankbaar werk! Erg fijn om te zien dat je leerlingen goed kunt helpen en dat ze met meer vertrouwen naar school gaan.”

Lees verder onder de foto >

Studiebegeleiding
Bij Tandem Studiebegeleiding krijg je individuele ondersteuning | Foto: Tandem Studiebegeleiding

Persoonlijke aandacht

“Naast het vakinhoudelijk ondersteunen, helpen we leerlingen ook op het gebied van plannen, motiveren en ‘leren leren’”, vertelt Hielke, die sinds dit schooljaar van studiebegeleider naar coördinator is doorgegroeid. Ook de persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Studiebegeleider Thirsa vertelt: “Het is belangrijk dat ze het fijn vinden om bij ons te leren en daarna met een goed gevoel naar huis gaan, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom houden we rekening met de individuele behoeftes van de leerlingen.”

Dat doet Tandem door goed samen te werken: het bedrijf onderhoudt korte lijntjes met zowel de school als ouders. Niks blijft onopgemerkt. Emma: “Als ouders ons dan bedanken voor de hulp en vertellen dat de leerling veel beter in zijn vel zit, is dat de beste feedback die je kunt krijgen!”

Een band met de leerlingen

Thirsa vindt het individuele contact met de leerlingen het leukste. “De eerste keer is het vaak nog even aftasten. Welke manier van leren werkt het beste voor deze leerling, welke vakken of vaardigheden verdienen extra aandacht en wat gaat er juist heel goed. Je bouwt al snel een band op met de leerlingen, wat het extra leuk maakt om naar je werk te gaan.”

Geweldig om het eureka-momentje van leerlingen mee te maken

Wat voor Emma het werk leuk maakt, zijn de diverse werkzaamheden. “Je weet van tevoren niet wat je kunt verwachten en je helpt leerlingen met allerlei vakken én op verschillende niveaus. Het ene moment is dat Noah met wiskunde uit de brugklas en daarna overhoor je Duitse woordjes met Sofia uit 5 vwo.” Hielke sluit zich hierbij aan: “Geweldig om het “eureka-momentje” van leerlingen mee te maken. Bij hele gemotiveerde leerlingen word ik zelf ook extra gemotiveerd om ze verder te helpen. Ik word vrijgelaten om hierin mijn eigen weg te gaan en iedereen is altijd benieuwd naar mijn input.”

Open sfeer en flexibel

Bij Tandem heerst een open sfeer en denkt iedereen met elkaar mee. Flexibiliteit is daarnaast een centraal element, vooral vanwege de wisselende beschikbaarheid van zowel leerlingen als vaak studerende studiebegeleiders. Volgens Jacco geeft precies dít een extra dynamiek aan het werk. “Soms werk je met een collega die je nog niet zo goed kent, maar na een middag studiebegeleiding weet je precies wie de leerlingen kan helpen met moeilijke scheikundesommen, of wie juist een grote talenknobbel heeft.”

Lees verder onder de foto >

Boeken studiebegeleiding
Foto: Tandem Studiebegeleiding

Ook Tandem blijft zich ontwikkelen

Bij Tandem hangt een goede sfeer en dat komt volgens Emma omdat het geen gelaagde organisatie is. “We kunnen elkaar makkelijk aanspreken, dingen vragen en overleggen.” Verder ondersteunt Tandem niet alleen leerlingen, maar investeert de organisatie ook in haar medewerkers. Zo ondersteunen ze nieuwe begeleiders met een training, is er een online academy en was er begin dit jaar een verdiepende cursus ‘leren leren’ voor coördinatoren. De trainingen, open sfeer én de fijne werkomgeving zorgen ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf weet te halen.

Natuurlijk is er ook af en toe tijd voor minder werkgerelateerde activiteiten. Hielke: “We hebben om de zoveel tijd een werkborrel of iets anders leuks. Altijd heel gezellig en je leert je collega’s op een informele manier beter kennen!”

De fijne sfeer is ook terug te zien op de sociale kanalen van Tandem. Hier verschijnen regelmatig actualiteiten, leertips, en weetjes. Neem dus zeker even een kijkje op LinkedIn, Instagram en Facebook!

Tandem Studiebegeleiding

Saffierborch 6, 5241 LN Rosmalen

Nu geopend

Meer informatie

Tandem Studiebegeleiding

Saffierborch 6, 5241 LN Rosmalen

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Studenten

Ga naar “Bij deze inspirerende flexwerkplek kun je gratis (!) terecht in Den Bosch”

Bij deze inspirerende flexwerkplek kun je gratis (!) terecht in Den Bosch

Aangeboden door Willem Twee

Ga naar “Tof! Dit is je kans op een droombaan in de entertainment”

Tof! Dit is je kans op een droombaan in de entertainment

Aangeboden door Cosmo Opleidingen

Ga naar “Kamerstress? Deze 125 nieuwe studentenwoningen komen eraan op de Onderwijscampus”

Kamerstress? Deze 125 nieuwe studentenwoningen komen eraan op de Onderwijscampus

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58”

Davitamon en Kruidvat weerstand en energie* van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Kinderpyjama € 9,99”

Kinderpyjama € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97”

Alle A-merk glutenvrij van € 11,96 voor € 8,97

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Oetelrave Den Bosch”

Oetelrave Den Bosch

 • Barkade
 • 18 februari 2023

Topper

Ga naar “Carnaval in Oeteldonk”

Carnaval in Oeteldonk

 • Van 18 feb t/m 21 feb
carnaval in oeteldonk
Ga naar “Expositie ‘The Art of Comfort’”

Expositie ‘The Art of Comfort’

 • T/m 2 apr
Ga naar “The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3”

The Charming Hypnotist te zien in PERRON-3

 • 10 maart 2023
Ga naar “Smèrrig Koningsdag Festival”

Smèrrig Koningsdag Festival

 • Koninkrijk van Muziek
 • 27 april 2023