Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Virtuele open dag geeft kijkje op Bossche school: ‘De leerlingen videobellen met elkaar’

Aangeboden door ds. Pierson College 18 december 2020

Wat wilde jij later worden? Op jonge leeftijd moet je al veel belangrijke keuzes maken die je toekomst bepalen. Het begint al bij het kiezen van de middelbare school. Speciaal voor groep-achters en hun ouders opent ds. Pierson College in januari digitaal haar deuren. “Van de mentor tot de conciërge: onze medewerkers hebben alle aandacht voor jouw kind.”

“Voor het eerst naar de middelbare school gaan is super spannend”, vertelt Piet Blankers, afdelingsleider van leerjaar 1 op ds. Pierson College. “Je komt binnen op een grote school en moet opnieuw je weg vinden. Ineens ben je niet meer de grootste, maar de kleinste. Ook voor ouders is dat heel spannend. Juist daarom doen we er alles aan om nieuwe leerlingen een zachte landing te laten maken. Met kennismakingsspellen, tips van docenten en goed contact met de mentor. We gaan ook op kamp, zodat de leerlingen elkaar goed leren kennen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Roald Johan, ds. Pierson College

Open dag

Vanaf half januari kun je via je eigen scherm door het gebouw wandelen voor een sfeerimpressie. Op de site krijg je handige informatie en kun je verschillende video’s bekijken over de school en de lessen. Zo weten je kind en jij wat je volgend jaar kunt verwachten. Ook is er een digitale ontmoeting met leerlingen en docenten op zaterdag 30 januari. “Je kunt in gesprek met onze leerlingen, mentoren, mensen van het ondersteuningsteam en de directie. Een aantal lessen kun je volgen via een livestream.”

Groep-achters mogen al hun vragen stellen aan onze scholieren. Zij maakten de grote stap naar de middelbare school dit jaar en weten als geen ander hoe dat is. Door de virtuele kennismaking krijg je een beeld van onze school en willen we je kind en jou laten weten dat je bij ons welkom bent.”

Snuffelstage

Je zoon of dochter kan ook alvast een les meedoen. Op drie woensdagen in februari mogen leerlingen uit groep 8 een aantal minilessen volgen op school. “Dat noemen we de snuffelstages. Die bereiden de leerlingen voor op de vakken die ze krijgen in het voortgezet onderwijs.” Iets voor jouw kind? Vergeet niet vooraf aan te melden.

Twee jaar in de brugklas

“De brugklas is bij ons twee jaar in plaats van één. We nemen de tijd om de beste inschatting te maken op welke afdeling een kind thuis is. Onze brugklassen zijn daarom ingedeeld in gemixte niveaus: vmbo-t en havo, havo en vwo en een atheneumklas. We kijken naar het basisschooladvies en overleggen met de ouders waar een leerling het beste past, omdat we willen dat ze zo veel mogelijk groeien.”

Wanneer?

  • Vanaf half januari kun je virtueel de school doorwandelen;
  • digitale ontmoeting met leerlingen en docenten zijn op zaterdag 30 januari 2021 tussen 10.00 en 14.00 uur;
  • meelopen met een snuffelstages kan op woensdag 3, 10 en 24 februari van 14.30 tot 16.30 uur.

Aanmelden kan hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door ds. Pierson College. Meer over ds. Pierson College ontdekken?

ds. Pierson College

Vandaag gesloten

Geraert ter Borchstraat 1, Den Bosch

adv.