Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De laatste weken je punten omhoog krikken? Lees hier hoe je dat kan doen

Aangeboden door Op Maat Studiebegeleiding 31 mei 2020

Geert-Jan is van oorsprong docent geschiedenis en historicus, Floor is onderwijskundige. En toch doen broer en zus Van Nimmerdor al 13 jaar heel wat anders: ze runnen samen Op Maat Studiebegeleiding. “Bij ons is plek voor iedereen; ook als je bijvoorbeeld autisme of dyslexie hebt.”

Geert-Jan benadrukt nogmaals dat iedereen terecht kan bij het huiswerkbegeleidingsinstituut: “We hebben professionele docenten in dienst en kunnen zo bij alle schoolvakken helpen. De groep scholieren die hier rondloopt is erg divers: we hebben leerlingen uit 6vwo die hulp nodig hebben bij het examen, maar ook basisschoolkinderen die willen bijspijkeren, scholieren met een bepaalde diagnose of kinderen die de motivatie even kwijt zijn.”

Actief op drie locaties

Op Maat Studiebegeleiding is de afgelopen jaren uitgegroeid tot drie locaties: één in Maaspoort (Flik-Flak-hal), één in Vught (Aloysiuslaan) en één in hartje centrum (Verwerstraat). Wat opvalt aan de locaties is de huiselijke sfeer. Elke ruimte heeft een eigen karakter en dat zorgt voor een rustgevend gevoel. “Dat is een bewuste keuze”, zegt Geert-Jan. “We willen de kinderen in een fijne, sfeervolle omgeving laten werken. Op hun eigen tempo en eigen niveau, met de juiste begeleiding.”

Tekst loopt door onder foto’s.

Foto: Wieneke Hofland
Foto: Wieneke Hofland
Foto: Wieneke Hofland

Persoonlijke begeleiding

De leerlingen werken in kleine groepjes van maximaal zes personen en krijgen les van vakkundige, hoogopgeleide docenten. “Dat is het grote verschil met veel collega’s: we werken kleinschalig met gediplomeerde begeleiders. In deze branche zie je vaak dat studenten bijles geven. Maar dat doen wij bewust niet. De hoogopgeleide docenten brengen iets extra’s wat positief werkt voor de scholieren.”

“We geven kids het vertrouwen zodat ze hier helemaal zichzelf zijn”

De docenten worden intern ook goed opgeleid zodat elk kind terechtkan bij Op Maat Studiebegeleiding. “De begeleiders hebben naast vakkennis ook pedagogische en didactische kennis”, vertelt Geert-Jan. “Daardoor weten we hoe we moeten omgaan met kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADHD, dyslexie of een autistische stoornis. We zijn veel bezig met een-op-eenbegeleiding en geven kids het vertrouwen zodat ze hier helemaal zichzelf zijn.”

Tekst loopt door onder foto’s.

Foto: Wieneke Hofland
Foto: Wieneke Hofland
Geert-Jan geeft les aan scholieren. Foto: Wieneke Hofland

Vanuit huis meekijken

Ouders kunnen de ontwikkeling van hun kind(eren) vanuit huis mee volgen. “We hebben een speciaal leerlingvolgsysteem, dat we dagelijks updaten. Ook organiseren we een paar keer per jaar ouderavonden waarbij we vertellen over de ins en outs van de begeleiding, en als ouders contact willen, proberen we vaak in dezelfde week een afspraak te plannen.” Als ouder kun je je zoon of dochter met een goed gevoel naar Op Maat Studiebegeleiding sturen. “We bieden studiebegeleiding op maat, zoals de naam al zegt. De meeste kinderen komen hier zo’n tien uur in de week. In die tijd kun je veel bereiken. We gaan inhoudelijk aan de slag, maar werken ook aan faalangst en studievaardigheden, en de docenten nemen de leerlingen apart voor coaching en het bespreken van de jaarplanner.”

Op Maat Studiebegeleiding

“We hebben geen standaard systeem, maar kijken per individu wat hij of zij nodig heeft”, vervolgt Geert-Jan. “De een heeft behoefte aan drie uur begeleiding in de week, de ander tien uur. Dat verschilt heel erg.” Elk kind heeft zijn eigen persoonlijke doelen, maar voor Op Maat Studiebegeleiding geldt wel één belangrijk collectief doel: “We willen dat de leerlingen zelfstandig verder kunnen. Het gaat hier niet alleen om cijfers, maar ook om verbetering in houding en kennis van studievaardigheden. We bestaan nu bijna 13 jaar en zien dat de tijd verandert; door maatwerk behalen we de beste resultaten voor scholieren.”

Nog meer Op Maat

Geert-Jan en Floor hebben onlangs nieuwe diensten geïntroduceerd, waardoor ze nog meer flexibiliteit en persoonlijke afstemming kunnen bereiken. Zo zijn er verschillende soorten huiswerkbegeleiding, speciaal voor eindexamenleerlingen, toetsweken of omdat je (kind) toch wil overgaan en nog wat bijles kan gebruiken. Wie af en toe extra begeleiding wil, kan gebruik maken van een strippenkaart en zelf bepalen op wat voor moment er behoefte is. Ook zijn er speciale bootcamps, waarbij kinderen in het weekend worden bijgespijkerd, en groep 8-leerlingen worden met het ‘Op Maat Brugprogramma‘ alvast klaargestoomd voor de brugklas. Kortom: begeleiding op maat!

Benieuwd naar de dienstverlening en pakketten die Op Maat Studiebegeleiding biedt? Klik op de oranje button hieronder: 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Op Maat Studiebegeleiding. Meer over Op Maat Studiebegeleiding ontdekken?

Op Maat Studiebegeleiding gemeente en lokale diensten

Gesloten10:00 - 18:00

Verwersstraat 27, Den Bosch

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

adv.