Werktip van Erik: ‘Potje golf geeft sneller resultaat dan 20 koppen koffie’

Aangeboden door S-PORT SUPPORT 11 juli 2018

Erik Treffers is directeur van IT bedrijf Microway in Den Bosch. Hij focust zich op netwerken, ICT vraagstukken én sport. Zijn opdrachtgevers zijn onder andere het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de GGD en nog véél meer. Kortom: deze drukke man heeft onwijs veel contacten in en buiten Den Bosch – naar eigen zeggen ongeveer 6000 ondernemers.

Erik is sinds 2008 partner van ‘S-PORT SUPPORT. Dit is een initiatief vanuit Gemeente ‘s-Hertogenbosch om met Bossche ondernemers bij te dragen aan sportieve hulpvragen. Deze stichting bestaat inmiddels 10 jaar, reden voor een feestje! Vanuit ‘S-PORT laten we een aantal belangrijke ondernemers aan het woord die ervoor zorgen dat iedereen in Den Bosch en omstreken zich meer bezighoudt met beweging.

Microway to the rescue

Microway focust zich onder andere op IT beveiliging. Het is logisch dat je je raam of deur op slot doet als je weggaat, maar er is nog iets wat je altijd moet beveiligen: je netwerk. Als voorbeeld: stel je koopt een IoT koelkast (Internet of Things), waarbij je volledig geautomatiseerd een kilo kaas bij de Albert Heijn kunt kopen, dan is die software extreem makkelijk te hacken. Wordt toevallig jouw hippe koelkast gehackt? Dan zou iemand bij wijze van spreken zomaar drieduizend kilo kaas kunnen bestellen waarbij het bedrag automatisch van je rekening wordt afgeschreven en ben je opeens €5.500,- lichter. Niet zo heel handig. Microway komt to the rescue als het over dit soort vraagstukken gaat.

20 koppen koffie

Erik: ”Ik heb verschillende favoriete sportplekken: hockey is er één van, maar ook basketbal. Tegenwoordig vindt er een verschuiving plaats naar golfen. Ik ga iedere woensdag in de namiddag golfen en ik zeg altijd: ‘Met een middagje golfen bereik je meer dan met twintig koppen koffie drinken.’ Je hoort elkaars persoonlijke verhalen en als je eenmaal op een punt bent dat je elkaar vertrouwt, komt de deal vanzelf. Dat is mijn ultieme tip voor elke ondernemer.”

Erik en S-PORT SUPPORT

Erik is sponsor van stichting ‘S-PORT SUPPORT, hij vindt sport belangrijk en investeert er veel in. Hij is degene die voor diverse sportverenigingen advies en apparatuur verzorgd en dat is iets wat hij erg belangrijk vindt, hij zit dan ook al 10 jaar bij de stichting. Daarnaast legt hij onwijs veel connecties die hij weer doorsluist naar ‘S-PORT, in totaal kent hij zóveel ondernemers. Erik: ”Ik probeer overal deuren te openen, te netwerken en contacten te leggen – zo zie ik mijn werk. Daardoor kan ik veel mensen met elkaar verbinden, zodat iedereen daar beter van wordt!”

S-PORT SUPPORT sport en bewegen

Nu openHele dag

Stadskantoor Wolvenhoek 1 , Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.