Zoveel procent van de Bosschenaren zit op voetbal

Door Marloes van Vliet 12 februari 2018

Grote kans dat je jouw man, vriend, kind elk weekend aan staat te moedigen langs de lijn. Voetbal is nog steeds razend populair, maar hoeveel voetballers telt Den Bosch nu eigenlijk?

Meer dan 10.000 Bosschenaren voetballen

In totaal is 7 procent van de inwoners van de gemeente Den Bosch lid van een voetbalvereniging. Op 2 februari 2018 telde Den Bosch 153.452 inwoners. Op basis van deze cijfers zou dat betekenen dat er 10.742 Bosschenaren op voetbal zitten. Dat is behoorlijk wat!

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders zijn lid van een voetbalvereniging, wat neerkomt op 7 procent van de totale bevolking. Den Bosch zit dus precies op het landelijk gemiddelde. Van alle sportverenigingen zijn die voor voetbal veruit het populairst, blijkt uit cijfers van de KNVB die door NOC*NSF zijn verzameld.

Vlieland

In het Overijsselse Tubbergen waren in 2016 relatief de meeste inwoners lid van een voetbalvereniging: ruim 17 procent van de inwoners trapt daar in het weekend een balletje. De gemeenten Sint Anthonis (Noord-Brabant) en Dinkelland (Overijssel) maken de top drie compleet: daar trapt zo’n 15 procent van de inwoners regelmatig een balletje op het veld van hun vereniging. Vlieland telt de minste voetballers: slechts 1,1 procent van de inwoners voetbalt bij een vereniging. Het Waddeneiland, dat ruim duizend inwoners telt, is dan ook de enige gemeente in Nederland zonder voetbalvereniging.

Benieuwd naar de cijfers in de rest van Nederland? Je vindt ze in onderstaand kaartje:

 

Meer over

Sport

adv.