Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 redenen waarom je naar Golf Parc de Pettelaar moet gaan

Aangeboden door Golf Parc De Pettelaar 3 augustus 2020

Golf: dat is bij uitstek een sport om te beoefenen in de anderhalvemetersamenleving. Bij golf kun je namelijk afstand houden, plezier maken en sportief bezig zijn. Drie vliegen in één klap dus. Altijd al willen weten of deze sport ook iets voor jou is? Kom ook golfen en start met de speciale introductiecursus bij Golf Parc de Pettelaar.

Ben je al direct enthousiast? Hier vind je alle informatie. Als je eerst nog wat meer wilt weten over Golf Parc de Pettelaar in Den Bosch vind je in dit artikel zeven redenen waarom je eens een kijkje moet nemen!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Uitdagende golfbaan

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Golf Parc de Pettelaar is een van de mooiste golfaccommodaties in de regio. Het ligt tussen het Pettelaarpark en de A2, waardoor het makkelijk te bereiken is. Maar de bereikbaarheid is niet het enige voordeel van de golfbaan: de baan is compact en uitdagend. Door de grote hoogteverschillen, waterpartijen en het uitzicht op de skyline van Den Bosch en de Sint-Jan hoef je je geen seconde te vervelen!

Kom ook golfen!

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Ben je bang dat je nog niet voldoende kennis of ervaring hebt om te golfen? Geen zorgen: bij de Bossche golfbaan kun je de sport laagdrempelig en voordelig ontdekken. Tijdens de introductielessen leer je alles over putten, swingen, chippen en pitchen. Je kunt je natuurlijk zelf opgeven, maar het is ook een optie om samen met je familie, vrienden of collega’s te starten. De introductiecursus kost €50,- per persoon. Extra leuk: je krijgt een welkomstcadeau in de vorm van een gratis maandkaart waarmee je onbeperkt gebruik kunt maken van de oefenfaciliteiten.

Je hoeft geen lid te zijn om golflessen te volgen. Word je wel lid, dan kun je meedoen met wedstrijden. Die worden georganiseerd door de golfvereniging Golfclub BoisleDuc op De Pettelaar.

Golfclub BoisleDuc

Over deze wedstrijden gesproken; die zijn er divers en uitgebreid. Je kunt meedoen aan zowel serieuze golfwedstrijden als zogenoemde funwedstrijden. In het najaar is traditiegetrouw de Nachtwedstrijd, waarbij je in het donker met lichtgevende ballen de golfbaan opgaat. Daarnaast is eens per jaar een speciale ‘drie stokken wedstrijd’, waarbij iedere golfer drie stokken meeneemt op de baan in plaats van (maximaal) veertien clubs. En vergeet ook zeker de carnavalswedstrijd niet, waarbij iedereen verkleed de baan op gaat. 

Relaxt beginnen

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Misschien denk je bij golf: heb je daar niet heel veel spullen voor nodig? Daar kunnen we kort over zijn: nee! Bij de golfbaan kun je gratis clubs lenen als je start. Ben je na de eerste paar lessen zo enthousiast dat je het liefst je agenda leegmaakt om andere golfdates te plannen? Dan kun je je eigen spullen kopen. De pro’s van Golf Parc de Pettelaar geven je graag advies op maat.

Geen kledingvoorschriften

Op sommige banen zijn speciale kledingvoorschriften, maar daar doet De Pettelaar niet aan. Sinds de oprichting mag iedereen dragen wat hij of zij fijn vindt. Kom je het liefst in je spijkerbroek? Prima! Wel raden de medewerkers aan om platte schoenen te dragen en kleding aan te doen waarin je goed kan draaien en bewegen. Dat maakt het een stuk makkelijker om aan de slag te gaan!

De vereniging

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Golfclub Bois-le-Duc is een golfvereniging met als thuisbasis Golf Parc de Pettelaar die voor jong en oud veel te bieden heeft. Om die reden zijn veel vrijwilligers actief. De sfeer binnen Golfclub Bois-le-Duc is ontspannen en vriendschappelijk. In het gezellige clubhuis voelen velen zich thuis. Omdat de vereniging lid is van de Nederlandse Golf Federatie, kunnen zij examens afnemen en het handicapbewijs (voorheen het GVB genaamd) registreren.

Golfclub Bois-le-Duc is een verzamelplaats voor iedere golfer; een vereniging voor de recreatieve speler die graag in gezelschap van anderen een ronde wil spelen, maar ook een vereniging waarbij golfers die op hoger niveau spelen, terechtkunnen. Waarom dit ook voor hen een goede plek is? Doordat er jaarlijks wedstrijden worden georganiseerd. Wil je meedraaien in de top, dan kun je in teamverband deelnemen aan de landelijk NGF-competities of iGolf MIX-competitie. 

Ruime openingstijden

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Nu het ook ’s avonds nog lekker lang licht is, is het fijn om tijdens het golden hour sportief bezig te zijn. Bij Golf Parc de Pettelaar heb je dankzij de ruime openingstijden genoeg tijd om te golfen. Doordeweeks is de golfbaan open van 8.30 – 22.00 uur, in het weekend ben je welkom van 8.30 – 20.00 uur. Prima manier om je dag mee te starten of af te sluiten, nietwaar? 

Driving Range

Foto: Golf Parc de Pettelaar

De Pettelaar heeft meerdere, verlichte, oefenfaciliteiten. Denk aan een overdekte Driving Range, waar je het hele jaar kunt werken aan je golfskills. Daarnaast zijn er twee puttinggreens, twee approachinggreens en een oefenbunker. Je mag op de Driving Range zonder ervaring een balletje slaan. Voor het spelen van de 9-holesbaan heb je, net als op de meeste golfbanen, minimaal een zogeheten baanpermissie nodig. Dit is een soort bewijs dat je de basistechniek van de sport onder de knie hebt en de belangrijkste spel- en veiligheidsregels kent.

Alle leeftijden

Foto: Golf Parc de Pettelaar

Een mooi aspect van de sport is dat het voor alle leeftijden is. Het maakt dus niet uit of je acht of negentig jaar bent. Hierdoor is het ook een leuke familieactiviteit. De Pettelaar biedt, samen met golfclub Bois-le-Duc, speciale jeugdlessen aan op zondag waarbij de eerste les voor jeugd gratis is. 

Mentoren

Als je op weg bent om je handicapbewijs te halen kun je, naast het volgen van golflessen bij de pro’s en het behalen van je theorie examen, begeleiding krijgen van speciale mentoren op de club. Als aanvulling op technische golflessen maken deze enthousiaste en ervaren leden je als starter wegwijs op en rondom de baan. Op die manier kun je zo snel mogelijk optimaal genieten van de sport. De mentoren bieden begeleiding in de veiligheids- en etiquetteregels, zijn een vraagbaak en geven nieuwe golfers een warm welkom om zich zo snel thuis te laten voelen bij de club. Dit is uniek in de golfwereld en sluit naadloos aan bij het motto van de Pettelaar: alles wat golf zo mooi maakt.

Klinkt als een mooie sport, toch? Wil jij ook kijken of golf bij jou past? Via deze link lees je nog meer over de golfbaan en de introductiecursus en kun je je eerste les plannen.


Meer over Golf Parc De Pettelaar ontdekken?

Golf Parc De Pettelaar sport en bewegen

Geopend08:30 - 22:00

Meerendonkweg 2, Den Bosch

Bekijk meer:sport en bewegen
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.