Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Demonstraties en extra beveiliging bij sinterklaasintocht in Den Bosch

Door Marèl Holtermans 13 november 2019

Bij de sinterklaasintocht van aanstaande zondag wordt gedemonstreerd tegen zwarte piet. Om de veiligheid van de demonstranten te waarborgen, worden extra beveiligers ingezet. Dat laat belangengroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) weten op Facebook

Waar de demonstranten actievoeren tegen zwarte piet, is nog niet bekend. Tegen BD zei een woordvoerder het volgende: “Wij hebben onze wensen bij de gemeente neergelegd. […] Daarbij zijn een aantal opties doorgesproken. We hebben het idee dat de gemeente ons protest goed wil faciliteren.”

Extra beveiliging

Om de veiligheid te waarborgen van de demonstranten, worden extra beveiligers ingezet. “De situatie wordt grimmiger. Dat is ook voor ons reden om je af te vragen of de politie zijn rol kan waarmaken.” De woordvoerder kan niet vertellen hoe de extra beveiliging eruit gaat zien.

Tegendemonstratie

Ook voorstanders van zwarte piet gaan demonstreren in Den Bosch. Die demonstratie zal niet tijdens de intocht zelf plaatsvinden, maar op woensdagavond. “De intocht zelf vind ik daar niet de plek voor. Dat is een dag waarbij de kinderen voorop staan. Ik wil niet dat dat escaleert”, vertelt initiatiefnemer Danny van der Horst.

Tekst loopt door onder de Facebookpost

Roetveegpieten

Een paar weken geleden maakte de organisatie van de sinterklaasintocht bekend dat er dit jaar voor het eerst roetveegpieten meelopen met de intocht. “Wat onze commissie betreft, heeft het uiterlijk niets met racisme te maken”, vertelde de voorzitter van Stichting Intocht Karin Lammers toen. “Maar wij begrijpen dat er een verandering op gang is gekomen. Waar die uiteindelijk naartoe gaat, weet ook ik niet.”

Bron: KOZP Den Bosch kan het / BD

Meer nieuws over de sinterklaasintocht:

sinterklaascadeaus den bosch

Oh, kom toch eens kijken… Hier in Den Bosch haal je sinterklaascadeaus

Ken je dat, dat het bijna tijd is voor pakjesavond en dat je nog niks hebt gekocht? Gelukkig kunnen ...
Sinterklaasintocht 2019 in Den Bosch

Sinterklaasintocht 2019 in Den Bosch: dit is het volledige programma

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Sinterklaas vaart ons mooie Den Bosch over een paar weken ...
route Sinterklaasintocht den bosch

Dit is de route van de sinterklaasintocht 2019 in Den Bosch

Ben je een beetje lief geweest dit jaar? Dan is het bijna tijd voor cadeautjes! Op zondag 17 novembe...

adv.