Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoeveel inwoners heeft Den Bosch? Wie is de burgemeester? Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden? Op deze pagina vind je praktische informatie over de stad Den Bosch, haar inwoners, bedrijven en bezienswaardigheden.

Hoeveel inwoners heeft Den Bosch?

Den Bosch telde eind december 2016 151.619 inwoners, met een bevolkingsdichtheid van 1.371 inwoners per vierkante kilometer. De leeftijdscategorie 25-59 jaar is het sterkst vertegenwoordigd.

Parade Den Bosch

In welke wijk wonen de meeste mensen?

West 20.473

Noord 19.396

Maaspoort 16.959

Graafsepoort 13.922

Binnenstad 12.628

Rosmalen noord 12.549

Zuidoost 12.207

Rosmalen zuid 9.247

De Groote Wielen 7.906

Muntel/Vliert 7.284

Empel 6.487

Engelen 5.823

Nuland 4.306

Vinkel 2.432

Wat maakt Den Bosch zo bijzonder voor ondernemers?

Den Bosch is economisch gezien een succesvolle regio in Nederland. Den Bosch staat in de top vijf van economische toplocaties, blijkt uit het jaarlijks onderzoek van Elsevier en Bureau Louter. De sterke wil tot samenwerken is dan ook kenmerkend voor Den Bosch. Steeds meer (horeca)bedrijven dragen ook een steentje bij aan kunst- en cultuurprojecten, zoals filmproducties. Maar ook de betrokken inwoners zijn kenmerkend voor het ondernemerschap van Den Bosch. Zij staan open voor nieuwe ontwikkelingen en kijken met een blik naar buiten om met elkaar nieuwe kansen te creëren. Samen dingen tot stand brengen is heel normaal voor Bosschenaren.

Hoe zit het met het verleden?

Den Bosch kreeg in 1184 stadsrechten en is één van de oudste steden van Nederland. De stad ligt op het punt waar de Aa, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart samenkomen en de Dieze vormen, daardoor kwam de stad qua handel al vroeg tot bloei. In de stad zie je overal nog de oude elementen; prachtige gevels, de stadsmuren en diverse kerken.

Historie Den Bosch

Waar staat Den Bosch om bekend?

Den Bosch staat bekend om het Bourgondische leven! Overal zijn smakelijke eettentjes te vinden en meerdere keren per jaar worden er culinaire evenementen georganiseerd, daar proef en voel je de Brabantse gezelligheid op en top. Den Bosch zit vol verrassingen; in de kleine straatjes zijn veel boetiekjes te vinden waar je eindeloos kunt rondstruinen. 

Den Bosch heeft alles wat je van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat het de charme en knusheid van het verleden verliest.

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Den Bosch?

De Bossche binnenstad barst van de interessante highlights. Een aantal handvatten die je zeker ‘moet doen’ willen we je niet onthouden:

  • Bekijk en beklim de Sint-Janskathedraal
  • Ga naar het Noordbrabants Museaum
  • Maak een wandeling in het natuurgebied Het Bossche Broek
  • Shop in de Snellestraat en ontdek de kleine boetiekjes
  • Boek een boottochtje door de Binnendieze 
  • Pak een drankje in de Korte Putstraat

Korte Putstraat Den Bosch

Wie zijn de burgemeester en wethouders van Den Bosch?

De burgemeester van Den Bosch is Jack Mikers (Heeze, 2 september 1968) en hij is lid van de VVD. Mikkers werd op 11 oktober burgemeester van Den Bosch en volgde Ton Rombouts op, die 21 jaar burgervader was van Den Bosch en daarmee de langszittende burgemeester van Nederland. De wethouders zijn Eric Logister (D66), Jos van Son (Rosmalens Belang), Jan Hoskam (VVD), Huib van Olden (CDA), Paul Kagie (Bosch Belang) en de gemeentesecretaris is Irma Woestenberg.

Hoe is het met de bereikbaarheid van Den Bosch?

De Ring van Den Bosch is één van de drukst bereden autosnelwegen van Nederland. Mede daardoor en door het feit dat de gemeente een economische groei doormaakte, zijn er in 2005 maatregelen getroffen om de stad verder te laten groeien. De rondweg A2 is  uitgebreid tot een 4×2 autosnelweg. Daardoor kun je snel in Utrecht en Eindhoven komen, maar ook in Waalwijk en Oss.

Ga je liever met de trein? Met NS ben je met 60 minuten vanuit Amsterdam in Den Bosch. Maar ook vanuit het noorden, oosten, midden en zuiden is Den Bosch snel te bereiken. Vanaf het station loop je in ongeveer 10 minuutjes naar de Markt in het centrum. Raadpleeg de website van NS voor vertrektijden.

Heb je geen zin om naar het centrum te lopen? Arriva verzorgt het plaatselijke busvervoer. Raadpleeg voor routes en vertrektijden 9292ov.

Houd je van bootje varen? Dat kan in Den Bosch gemakkelijk. Denk onder andere aan de Zuid-Willemsvaart en de Dieze. 

Binnendieze