Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

It’s wine o’clock! Deze ondernemer start Ben’s Favourites Wine & More in dit prachtige pand

Aangeboden door Ben’s Favourites Wine & More 19 juli 2019

De champagne – of beter gezegd: wijn – kan ontkurkt worden: begin juni opende Ben’s Favourites Wine & More in Den Bosch. Wij gingen langs bij de nieuwe wijnwinkel in de Verwersstraat en keken onze ogen uit.

“Het is een wijnwinkel en geen slijterij”, vertelt eigenaar Ben ons. “Een slijterij kan iedereen starten, maar een wijnwinkel? Daar heb je meer kennis en ervaring voor nodig.” Dat heeft Ben zeker. Hij is een horecaman in hart en nieren. “Ik heb een groot deel van mijn leven in de horeca gewerkt en wil ook niet meer weg. Wijn vond ik altijd al prachtig. Het is een mooi product om te delen en al eeuwenoud. Geen enkele fles wijn is hetzelfde.. Dat maakt het zo bijzonder!”

Eerste wijn

Ben kwam voor het eerst in aanraking met wijn toen hij in een restaurant werkte en de sommelier uitleg gaf over wijn. Ben: “Ik dacht toen: ‘Waarom is hier in hemelsnaam een sommelier? Wat doe zo iemand eigenlijk?’ Diezelfde avond vertelde hij over verschillende wijnen en ik vond het fascinerend. Vanaf dat moment ben ik ook wijn gaan bestuderen. Hoe meer ik erover leerde, hoe boeiender ik het vond. Vooral het feit dat er zóveel mogelijkheden binnen één fles wijn zijn, vind ik interessant.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

Foto: indebuurt Den bosch

Verschillende soorten wijn

Ook nu verbaast Ben zich nog over de mogelijkheden van wijn. Ben: “Wat ik zo mooi vind, is dat je door te proeven goed kan achterhalen hoe wijn is gemaakt. Welk soort druif is gebruikt? Uit welk land komt de wijn? En zo zijn er nog heel veel andere onderdelen waaraan je een wijn herkent. Maar begrijp me niet verkeerd: ik zal nooit beweren dat ik alles van wijn weet. Naar mijn mening is dat ook niet mogelijk, want er is zo’n groot aanbod en het blijft zich ontwikkelen.”

Nieuwe winkel

Ben wilde altijd al een eigen zaak starten, maar tot op heden was het er simpelweg nog niet van gekomen. Totdat dit pand vrijkwam. Ben: “Het leek alsof het zo had moeten zijn. Dit pand staat in een van de mooiste straten van Den Bosch, namelijk de Verwersstraat, en het gebouw zelf is erg bijzonder. Ik moet mezelf nog weleens knijpen als ik hier binnenloop. Het is onwerkelijk. De prachtige gevel, het bewerkte plafond en de vloeren zorgen voor zo’n bijzondere ambiance.”

“Ik moet mezelf nog weleens knijpen als ik hier binnenloop.”

(Tekst loopt door onder de foto’s) 

De ruimte waar de wijnproeverijen worden gehouden. Foto: indebuurt Den bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Proeverijen

Ben verkoopt niet alleen wijnen, hij verzorgt ook proeverijen. In een mooie ruimte achter de winkel – compleet met vissengraatvloer en relaxte stoelen – worden wijnproeverijen gehouden. “Wijn heeft over het algemeen een rijke uitstraling en wordt soms als elitair gezien. Het is mijn doel om wijn wat toegankelijker te maken. Dat doe ik onder andere tijdens de wijnproeverijen. Je hoeft hier in de winkel absoluut niet per se iets te kopen. Wil je alleen informatie? Ook goed!”

Ben’s Favourites Wine & More is sinds juni geopend op de Verwersstraat. Heb je (nog) geen tijd om langs te gaan? Dan kun je ook een kijkje nemen in de webshop.


Meer over Ben’s Favourites Wine & More ontdekken?

Ben’s Favourites Wine & More speciaalzaken

Geopend12:00 - 18:00

Verwersstraat 59, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken
  • Wil jij een 'Nieuw in Den Bosch' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Den Bosch.

adv.