Door deze lessen durft Suzanna weer te rijden: ‘Ik zat met knikkende knieën achter het stuur’

Aangeboden door Autorijschool Coenen 17 april 2019

Ga je je rijbewijs halen? Dan is het slim om alvast te studeren voor je theorie-examen. Wist je dat dat niet in je eentje achter de computer hoeft? Suzanna volgt de theorie cursus bij Autorijschool Coenen en kan vol zelfvertrouwen haar examen maken!

Veel mensen studeren thuis via online tools voor hun theorie examen maar is dat wel slim? Rij-instructeur Jan Cools ziet dat mensen die in een paar uur hun theorie leren en halen, de stof na korte tijd weer kwijt zijn: “Om de theorie echt te onthouden, moet je er tijd voor maken. Vaak vergeten mensen dat ze het er tot hun 75e mee moeten doen. Ze denken dat met vier uurtjes stampen, de kennis er wel in zit, maar dan blijft het niet hangen.”

Elke dinsdagavond geeft Jan theorie cursus in Wijkcentrum de Stolp. Het traject duurt twaalf weken waarvan hij drie avonden examentraining geeft: “Het is een duurzame manier van auto leren rijden. Het scheelt uiteindelijk tijd en geld want als je tijdens de praktijklessen in de auto theoriezaken uit moet leggen, ben je langer bezig.”

Een traumatische ervaring

Één van de leerlingen van Autorijschool Coenen is Suzanna. Vijftien jaar geleden had ze een aanrijding tijdens een rijles. Het ongeluk gebeurde door een fout van de andere bestuurder. Suzanna durfde daarna niet meer de auto in te stappen. “Ik heb het nog één keer geprobeerd maar mijn knieën begonnen enorm te trillen en ik was ontzettend bang. Ik ben dus maar gestopt”, vertelt Suzanna.

Toch droomde ze de laatste jaren steeds vaker over autorijden en besloot ze opnieuw haar rijbewijs te halen. Suzanna: “Via de organisatie Impekt durfde ik de uitdaging aan te gaan. Zij zochten voor mij uit welke rijschool het beste is voor mensen met rijangst. Zo kwam ik uit bij Autorijschool Coenen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

autorijschool-coenen
Autorijschool Coenen

Speciale les door rijangst

Door haar ongeluk heeft Suzanna speciale rijles nodig. “Ik heb moeite met het vertrouwen van mensen maar gelukkig vertrouw ik Jan nu helemaal. Hij is begripvol en geeft veel aandacht. Voordat we rijden, vraagt hij hoe ik me voel. Als ik angstig ben, dan houdt hij daar rekening mee. En gaat het een keer niet? Dan is dat geen punt”, vertelt Suzanna.

Toch moet Suzanna na al die jaren wel wennen: “Het verkeer is erg veranderd sinds ik voor het laatst in de auto zat. Het wordt steeds drukker op de weg.” Als we haar spreken, heeft ze praktijkles gehad. “De les ging goed. Op de snelweg was ik even bang door de vrachtwagens. Maar ik voel me veilig bij Jan in de auto.”

Cursus theorie

Suzanna volgt ook theorielessen bij Autorijschool Coenen: “Vorige week heb ik twee oefenexamens gemaakt en ik ben beide keren geslaagd!” Zelf houdt ze niet zo van de online training voor het theorie-examen. “Ik ga liever langs bij iemand die het me persoonlijk uitlegt. Jan legt alles helder uit en laat dia’s zien met de regelgeving. We oefenen dan ook gevarenherkenning.”

Wil je ook theorielessen volgen? Voor tien lessen van twee uur én het theorieboek betaal je bij Autorijschool Coenen maar €195,- als je leerling bent. Kijk hier voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Autorijschool Coenen. Meer over Autorijschool Coenen ontdekken?

Autorijschool Coenen rijscholen

Nu openHele dag

Vechtstraat 15, Den bosch

Bekijk meer:rijscholen

Lees ook:

autorijschool-coenen

Gratis proefles bij Autorijschool Coenen

Toe aan eeuwige vrijheid door te kunnen gaan en staan waar je wilt? Dan kan Autorijschool Coenen je ...
annemarie-cools

Annemarie (29) is al 4 jaar rijinstructeur: ‘Je hebt ontzettend veel vrijheid’

Annemarie Cools treedt in de voetsporen van haar vader, Jan Cools. Jan is eigenaar van Autorijschool...

Wist je dat autisme rijden lastig maakt? Met speciale lessen haalde Max (19) toch zijn rijbewijs

ICT-student Max (19) heeft door zijn autisme moeite met autorijden. Gelukkig vond hij Autorijschool ...

adv.