Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paul runt Gossimijne aan de Oude Dieze: ‘Ik sjouw gewoon mee en help in de bediening’

Aangeboden door Gossimijne 23 augustus 2019

Bijna twee jaar geleden opende Bistro Gossimijne haar deuren aan de Oude Dieze in Den Bosch. Sinds maart is de dagelijkse leiding in handen van Paul Huizinga en dat doet hij vol overgave: “We houden van bourgondisch lekker veel eten. En we maken alles vers.”

Drie jaar geleden werkte Paul nog in loondienst, nu runt hij twee filialen: “Op het moment dat Gossimijne opende, woonde ik in Veghel. Ik wilde altijd al een eigen restaurant, maar ik durfde de stap nooit te zetten. Zo’n 2,5 jaar geleden ben ik gaan praten met de oprichter Yvo Goslinga, die ik al langer kende, en binnen een paar maanden had ik een eigen restaurant.”

Lekker sjouwen

Twintig jaar geleden startte eigenaar Yvo de allereerste Gossimijne-bistro in Veghel. “Mensen aten aan de bar en er stonden twee tafeltjes. Sindsdien is het uitgegroeid tot een keten van zeven restaurants: vier in Brabant en drie in Limburg”, vertelt hij trots.

Paul maakt zijn handen graag vuil: “Ik loop niet rond als eigenaar en draag dezelfde kleding als iedereen. We zijn allemaal collega’s en ieder heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheden. Ik heb alleen toevallig de meeste. Maar als ik bordjes moet weglopen, dan loop ik bordjes weg. Ik ben lekker aan het sjouwen en ben gewoon onderdeel van het team.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Bestellen via een iPad

“Den Bosch is een iets groter dorp dan Veghel”, zegt Paul lachend. “Op vrijdag, zaterdag en zondag zitten hier 130 mensen binnen. Gossimijne is echt voor iedereen. We zeggen wel eens gekscherend: ‘Het is voor mensen tussen 8 en 80 jaar oud.’ In het weekend hebben we ook een uitgebreide lunchkaart.”

De werkwijze van de bistro is heel modern: “Je bestelt via een iPad. Zo geef je aan wat je wilt bestellen en vervolgens druk je op ‘verzend’. De bon draait dan vanzelf uit in de keuken!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Unlimited arrangement

Bij de bistro’s van Gossimijne kun je à la carte eten, maar ook uitgebreid bourgondisch tafelen met een Unlimited arrangement. “Het is een rondje door de kaart: een proeverij van twee gerechtjes per gang op tapaswijze geserveerd. Je kan de hele avond onbeperkt blijven eten. We hebben geen klok.”

Gossi bij jou thuis

Naast dineren is het bij Gossimijne in Den Bosch ook mogelijk om af te halen. “We hebben de entree tijdens de verbouwing speciaal aangepast zodat je uitkomt bij de balie wanneer je binnenstapt. Je kan de à la carte gerechten bestellen, maar ook de proeverij gerechtjes.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch

Kijkje in de keuken

Ooit is Paul opgeleid tot chef-kok: “Maar ik sta niet graag in de keuken. Ik sta liever op de voorgrond en stuur de koks aan. Maar het voordeel is wel dat je weet waar je over praat. Soms denken ze: ‘Oh, hij heeft er echt verstand van.’ Dat klopt!” Gossimijne heeft ook een open keuken waar je als gast mee kan kijken: “Je ziet dat ze in de keuken druk bezig zijn en dat ze altijd werken met verse producten.”

Het hele gezin helpt mee

Zelf woont Paul in Uden met zijn vrouw en twee kinderen. Zijn hele gezin is betrokken bij de zaak: “Mijn vrouw doet de personeelszaken en heeft daarnaast ook haar eigen job. Mijn dochter van negentien werkt twee dagen in de week in de bediening bij Gossimijne en mijn zoon van zeventien werkt een paar dagen per week in de keuken in Veghel. Ze vinden het gewoon leuk om dat te combineren met hun studie. Maar ik denk niet dat ze mijn toko overnemen!”


Meer over Gossimijne ontdekken?

Gossimijne restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Oude Dieze 25, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

Ben je benieuwd en wil je een avondje uit reserveren bij Gossimijne in Den Bosch? Dat kan hier!

adv.