Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

David is manager van buurtstation De Pettelaar: ‘Je haalt hier meer dan brandstof en snoep’

Aangeboden door Shell Station De Pettelaar 24 mei 2019

David werkt al twintig jaar voor Shell en sinds zeven jaar is hij manager van Shell Station De Pettelaar. Het buurtstation is de place to be om verse broodjes en koffie te halen. En oja: je kan er ook tanken!

Iemand die enthousiaster over zijn werk vertelt dan David, vind je niet! “Dit is echt een buurtstation. We hebben veel vaste gasten die hier standaard hun ontbijtje, lunch, brood, koffie of vergeten boodschappen halen.”

Bakkerij waar je toevallig kan tanken

Het benzinestation heeft een Deli by Shell waar verse broodjes worden verkocht. Dat was wel even wennen voor David. “Ik werkte hiervoor op een station aan de A2, dat was echt anders. Op De Pettelaar heb ik geleerd hoe ik brood moet afbakken, smeren en met een schema beleggen. Daardoor komen er veel werkzaamheden bij. In het begin dacht ik: ‘Poehee, wat een gedoe!’ Maar nu ben ik blij met de afwisseling.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Shell station Deli Pettelaar. Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Shell station Deli Pettelaar. Foto: indebuurt Den Bosch
Shell station Deli Pettelaar. Foto: indebuurt Den Bosch

Het benzinestation ligt pal naast een verzorgingsflat: “Het is hier megadruk. We zijn ineens op de eerste plaats een bakkerij, waar je toevallig ook kan tanken. Ook krijgen we steeds meer een buurtfunctie, mensen van hiernaast komen dagelijks een boodschapje bij ons doen. Je haalt hier meer dan alleen brandstof en snoep. We noemen mensen geen klanten, maar gasten. Wij willen graag dat zij zich hier thuis voelen.”

Multitasken

David is een echte multitasker: “Ik help mensen met tanken, bedien de pompen, schenk koffie, smeer broodjes, en ga zo maar door. Als manager draai ik zelf ook kassadiensten, dan houd ik de kennis.” Hij werkt met 12 collega’s in het benzinestation en ze hebben het gezellig met elkaar. “We beginnen de dag met het aanvullen van onze verse producten, zoals sla en tomaat, en ondertussen bakken we de broodjes, croissantjes en koeken af. Dit doen we de hele dag door. Om 6.00 uur ’s ochtends komen de bouwvakkers bij ons ontbijten. Vaak bestellen ze een broodje calzone met omelet en bacon, daar zijn ze dol op.”

“We hopen ooit een Starbucks-café erbij te krijgen, misschien zelfs een lekker terrasje erbij!”

Het Deli by Shell-concept is een succes, en David heeft nog meer toekomstplannen: “We hopen ooit een Starbucks-café erbij te krijgen. Je kan hier al werken in een zithoekje, er is gratis wifi en we hebben stopcontacten met usb-aansluiting. Misschien zelfs een lekker terrasje erbij. Dat zie ik wel zitten!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Den Bosch
Foto: indebuurt Den Bosch
Shell station Deli Pettelaar. Foto: indebuurt Den Bosch
Shell station Deli Pettelaar. Foto: indebuurt Den Bosch

Hij kijkt ook uit naar de technologische ontwikkelingen: “Misschien hebben we over een paar jaar wel elektrische laadpalen waar je binnen dertig seconden je auto oplaadt. Dan is het nog belangrijker dat mensen hier lekker kunnen ontspannen in de deli terwijl ze wachten!”

Populaire worstenbroodjes

David woont in Tiel met zijn vriendin en hun zoontje van 12 jaar oud. Zijn stiefdochter en kleinkinderen wonen in Limburg. “We rijden vaak hier langs als we naar Geleen gaan. Mijn zoon vindt de worstenbroodjes zo lekker!” Hij is niet de enige: “De worstenbroodjes lopen hier veruit het hardst.”

Is hij na twintig jaar nog niet uitgekeken op zijn werk? “Absoluut niet. En als ik ooit een dag met tegenzin op weg ga, stop ik ermee. Ik ben trots op mijn werk en heb er veel plezier in. Geen enkele dag is hetzelfde.”


Meer over Shell Station De Pettelaar ontdekken?

Shell Station De Pettelaar tankstations

Geopend07:00 - 22:00

Gestelseweg 1, Den Bosch

Bekijk meer:tankstations

Lees ook:

Shell Pettelaar

7 dingen die je kunt doen bij Shell de Pettelaar behalve tanken

Dat je kunt tanken bij Shell de Pettelaar is vanzelfsprekend, maar wist je dat nog zóveel meer kunt ...
Frank Koppes

Frank van Shell de Pettelaar: ‘We zijn getransformeerd van tankstation tot bakkerij’

Waarschijnlijk het populairste tankstation voor Bosschenaren: Shell de Pettelaar tegenover het Provi...

adv.