Kerstboom eruit, kamerplant erin: dit is de plant van dit moment

Aangeboden door GroenRijk Den Bosch 3 januari 2018

De gemeente Den Bosch haalt deze week alle kerstbomen in ons stadje op. Het is altijd even wennen, zo’n kale plek in je huiskamer waar eerst die gezellige kerstboom stond. De oplossing: een nieuwe kamerplant! Sjannie Stolzenbach van GroenRijk vertelt over de groene trend van dit moment.

Lege plek

Kamerplantenexpert Sjannie vertelt: ”Mensen maken vaak ruimte voor de kerstboom in huis, dus wordt de kamerplant verplaatst. Daar lijden de planten onder. Het komt vaak voor dat als de kerstboom weg is en de kamerplant weer terug op z’n plek mag, deze niet meer zo gezond is als vóór de kerstboom – de standplaats van de plant is heel gevoelig. Vaak zijn mensen dan op zoek naar een nieuwe plant en dat komt goed uit, want die hebben we genoeg!”

Urban Jungle

”Momenteel zijn er zoveel planten leuk en hip, dat het lastig is om één specifieke plant te kiezen. Het leuke is om verschillende planten in huis te nemen, zodat er een soort jungle ontstaat. Het ligt uiteraard aan de standplaats van de plant welke keuze je moet maken – maar daar helpen we je graag bij.”

”De Sansevieria is een erg geliefde plant, deze is makkelijk te onderhouden, praktisch en mooi. Ook makkelijke planten als de Cactus en andere vetplantjes zijn helemaal hip. De Dracaena blijft in het assortiment en de Yucca is terug van weggeweest! Verder kunnen we alle planten bestellen in verschillende maten, net wat je fijn vindt. Ook zorgen we ervoor dat de plant huiskamerklaar is, we zetten ‘m vast in de uitgekozen pot zodat je de plant zó neer kan zetten thuis.”

(tekst loopt door onder de foto’s)

GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch
GroenRijk Den Bosch

Groene tip

Woonbladen en interieurstylisten geven vaak aan dat grote planten het goed doen in huis. Daar spelen ze bij GroenRijk ook op in. ”We merken dat grote kamerplanten helemaal hot zijn op het moment. Mensen zien ook echt dat groen je huis op fleurt en je een goed gevoel geeft – daarom kiest men vaak voor één grote plant als eyecatcher. Je kunt natuurlijk kiezen één plant, maar je kunt ook wat kleinere planten bij elkaar in een pot zetten voor het volume. Als je namelijk verschillende soorten planten bij elkaar zet, vallen ze veel meer op. Doen!”

GroenRijk Den Bosch tuincentra

Nu gesloten11:00 - 17:00

Graafseweg 244-246A, Den Bosch

Bekijk meer:tuincentra