Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Juwelier Pieter: ‘Als je nu je sieraden verkoopt, krijg je er flink wat voor terug’

Aangeboden door Juwelier Pieter Jacobs 24 juli 2020

Heb jij tijdens je voorjaarsschoonmaak oude sieraden gevonden? Die kunnen zomaar iets moois opleveren! Bij Juwelier Pieter Jacobs in Den Bosch ruil je oud goud gemakkelijk in: “De goudprijs is momenteel historisch hoog!”

Wellicht ben je er weleens voorbijgelopen of heb je er met je neus tegen het raam gestaan: Juwelier Pieter Jacobs in de Krullartstraat. Het familiebedrijf zit inmiddels al 38 jaar in het centrum van Den Bosch. Je kunt hier terecht voor een luxe horloge of een diamanten ring, maar ook dat kapotte kettinkje laten herstellen. En niet geheel onbelangrijk: je kunt je oude goud ook inruilen voor een fijne bonus.

Vertrouwen

Bij een bedrijf dat met geld en sieraden werkt, moet je het personeel kunnen vertrouwen. “Vertrouwen staat bij ons hoog in het vaandel”, vertelt Pieter (60). “Daarom werken er uitsluitend familieleden.” Naast zijn vrouw Rianne (58) is ook haar broer Christiaan (48) reeds 29 jaar de rechterhand van het bedrijf. Zijn zoons Donald (29) en Kay (27) zijn inmiddels al een aantal jaar betrokken bij de winkel, al hadden ze dat van tevoren niet kunnen bedenken. “Toen er een vacature vrijkwam, wist Donald direct dat hij wilde komen helpen.”

Allround

Beide zoons hebben de opleiding in Schoonhoven gevolgd, maar de kneepjes van het vak in de praktijk pas echt geleerd. En van wie beter te leren dan van je vader: “Bij ons is iedereen allround”, zegt Kay. “Je leert alles van inkoop van kapotte oorbel tot het verkopen van bijzondere horloges.” Daarnaast is Kay ook verantwoordelijk voor alle fotografie en sociale media. “Want daar snap ik helemaal niets van!”, zegt Pieter met een lach.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: indebuurt Den Bosch

Trendy sieraden

Dat de mode verandert, merkt Pieter ook. “Wij volgen de trends op de voet.” Vrouwen van tegenwoordig investeren graag in kwaliteitssieraden. “De vraag naar vintage sieraden is enorm gegroeid. Vooral gouden ringen met een mooie steen doen het goed, dat heeft een beetje die vintage look.” Bovendien wordt kwaliteit gewaardeerd, volgens Pieter. “Goedkope sieraden verkleuren snel en belanden dan in de prullenbak, terwijl je met een gouden sieraad jarenlang kunt doen.”

“Je kunt al snel op een paar honderd euro verdienen”

Historische goudprijs

Tijdens de economische crisis van 2008 steeg de goudprijs aanzienlijk. Pieters winkel stroomde vol met mensen die hun goud wilden verkopen. Dat de economie dit jaar zwaar heeft te lijden onder het coronavirus, zorgt er volgens Pieter voor dat de goudprijs momenteel nog veel hoger is dan 12 jaar geleden. Met name in onzekere tijden merkt Pieter dat meer mensen goud komen verkopen. Soms is dat omdat mensen het geld goed kunnen gebruiken, maar meestal is het een ‘meevallertje’. “Mensen lezen in de krant dat de goudprijs hoog is en denken ‘hé verrek, ik heb nog goud in de kast liggen waar ik niets mee kan’. Met een paar ringen en een kapot kettinkje kun je al snel op een paar honderd euro verdienen.” Voor de klant is het geld meestal een fijne bonus, zo vertelt Pieter. “Ze vertellen me dan dat ze er iets leuks van kopen, bijvoorbeeld een elektrische fiets.”

Dus heb jij nog oud goud in de kast? Sleep die muntencollectie van de zolder of ruil de armband van je oma in voor iets moois. Bij Juwelier Pieter Jacobs vang je nu een mooie prijs voor je oud goud!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Juwelier Pieter Jacobs. Meer over Juwelier Pieter Jacobs ontdekken?

Juwelier Pieter Jacobs

juweliers

Geopend10:00 - 17:30

Krullartstraat 9, 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:juweliers

adv.