Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jack opende zijn eigen delicatessenhuis: ‘Klanten zijn bij mij te gast’

Aangeboden door Jack’s Delicatessenhuis 2 augustus 2019

Jack Neve opende begin dit jaar Jack’s Delicatessenhuis in Winkelcentrum de Rompert. Overal waar je kijkt zie je kaas, nootjes, tapashapjes, pasta’s, wijnen, worstjes, chocolade en nog veel meer. De winkels is smaakvol en hip ingericht met zwart staal en hout. Tijd voor een gesprek met eigenaar Jack!

Je voelt je enorm welkom bij Jack’s Delicatessenhuis. “Ik geef mijn gasten net zoveel aandacht als dat ze bijvoorbeeld in een goed restaurant krijgen. Dat komt waarschijnlijk door mijn horeca-ervaring. Of mensen nou iets kopen of niet, ze zijn bij mij te gast!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

De winkel. Foto: indebuurt
Het Delicatessenhuis. Foto: indebuurt
Jack's Delicatessenhuis. Foto: indebuurt Den Bosch

Een indrukwekkende carrière

Eigenlijk vat het Delicatessenhuis van Jack zijn carrière mooi samen. Hij begon in de horeca waar hij ervaring opdeed in zowel de keuken als de bediening. In een hotel in Zundert leerde hij de theorie en praktijk van het vak. Daarna ging hij aan de slag in een congrescentrum waar hij doorgroeide van gastheer tot horecamanager. Hij haalde zijn Leermeesterdiploma en begon met het opleiden van anderen.

Na 12,5 jaar was Jack toe aan iets nieuws en komt hij in de detailhandel terecht. Hij beheert meerdere boekhandels van AKO, vooral op stations. “Maar het kriebelde, ik wilde terug de horeca in”, vertelt Jack. “Ik ben cursussen gaan volgen om te kijken of ik echt verder wilde. Uiteindelijk ben ik horecamanager geworden bij Landal Greenparks.”

Originele producten uit het land van oorsprong

Jack was nog maar weinig in Nederland tijdens zijn werk bij Landal. Hij besloot op zoek te gaan naar een combinatie van detailhandel en horeca: “Zo ontstond het idee voor Jack’s Delicatessenhuis. Ik vond het altijd al leuk om originele producten bij elkaar te zoeken. Daarbij ben ik benieuwd naar de oorsprong en het land waar het product vandaan komt. Hoe wordt het gemaakt en waarvoor wordt het gebruikt?”

“Neem bijvoorbeeld de pasta uit Italië. Ze bereiden het daar met ei waardoor de structuur wat grover is en de pastasaus er niet zomaar vanaf glijdt. Het is interessant om te weten hoe het product in het land wordt toegepast. Daarna kan je er natuurlijk ook eigen twist aan geven!” Ook de olie en azijn bij Jack’s Delicatessenhuis komen uit Italië en zijn 100% natuurlijk. “Het is een land waar ze met weinig ingrediënten iets heel moois maken. Eten hoeft niet altijd complex te zijn om lekker te zijn.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

De inrichting. Foto: indebuurt Den Bosch
Aan het werk. Foto: Jack's Delicatessenhuis
De Rompert. Foto: Jack's Delicatessenhuis

Eigen visie en inrichting

Alles wat je ziet in het Delicatessenhuis komt voort uit de visie van Jack. “Ik wilde graag een strakke, moderne winkel. Vaak hebben delicatessenzaken een wat landelijke uitstraling. Dat is ook leuk, maar het past niet bij mij. Door deze neutrale stijl ligt de focus meer op de producten.”

“Het mooiste vind ik als mensen terugkomen om te vertellen hoe lekker ze iets vonden!”

Ook qua assortiment bepaalt Jack alles: “De winkel is mijn kindje. Ik haal producten vanuit Frankrijk, Spanje en Italië. En ik vertel gasten in de winkel graag wat ik allemaal heb en wat je ermee kan doen!”

Proeverijen organiseren

Het meest trots is Jack op zijn eigen kaas. Hij vertelt lachend: “Soms vragen gasten: ‘Is de kaas lekker?’ Dan zeg ik altijd: ‘Als hij niet lekker was, zou ik dan mijn eigen naam erop zetten?’ Jack vindt het ontzettend leuk om elke dag met zijn gasten te werken: “Het mooiste vind ik als mensen terugkomen om te vertellen hoe lekker ze iets vonden!”

Iedereen mag een stukje proeven. Dat is een ontwikkeling waar Jack zich in de toekomst meer op richt: “Ik ga vaker proeverijen organiseren. Tijdens de opening en met Pasen heb ik dat al gedaan en het was een groot succes. Het is leuk om met de producten in de winkel kleine gerechtjes te maken om te laten zien wat je ermee kan doen. Lekker en simpel!”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Kazen bij Jack's Delicatessenhuis. Foto: indebuurt Den Bosch
Een groot assortiment kazen. Foto: indebuurt Den Bosch
Jack's Delicatessenhuis. Foto: indebuurt Den Bosch

Versbelegde broodjes

Sinds kort verkoopt Jack ook vers brood, die hij gebruikt om voor gasten broodjes te maken. “Ik beleg de broodjes met producten die ik verkoop in de winkel. Dus als mensen een plak kaas erop willen, snijd ik de kaas ter plekke. Zo zien mensen wat we verkopen en misschien nemen ze wel een paar plakken mee naar thuis.”

Jack heeft nog veel plannen met zijn Delicatessenhuis: “Ik hoop in 2020 nog een andere zaak te openen in Brabant. Maar ik ga niet op kantoor zitten, hoor. Ik blijf altijd op de vloer werken!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jack’s Delicatessenhuis. Meer over Jack’s Delicatessenhuis ontdekken?

Jack’s Delicatessenhuis speciaalzaken

Geopend11:00 - 18:00

De Rompertpassage 43b, Den Bosch

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Jack's delicatessenhuis

7 x lekkernijen die ideaal zijn om cadeau te geven

Of je nu je moeder wilt verrassen of op bezoek gaat bij je beste vriend met een flesje wijn: met een...

adv.