Yes! Je kan je nu inschrijven voor de Bossche Swim to Fight Cancer

Aangeboden door Stichting Swim to Fight Cancer 18 april 2019

De vierde editie van Swim to Fight Cancer is op zondag 15 september. Terwijl honderden toeschouwers ze toejuichen, zwemmen de deelnemers twee kilometer door de stad om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Misschien heb je hem tijdens een eerdere editie: de grote blauwe glijbaan die voor het evenement is gebouwd aan de Groote Heekel. De zwemmers glijden zo het water in, om door en langs de gerestaureerde vestingwerken in de Singelgracht en de Stadsdommel te zwemmen.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Swim to Fight Cancer
Foto: Swim to Fight Cancer
Foto: Swim to Fight Cancer

Samen in actie voor meer kankeronderzoek

Iedereen kent helaas wel iemand die te maken krijgt met kanker, aangezien één op de drie mensen de ziekte krijgt. Met Swim to Fight Cancer kun je een steentje bijdragen in de strijd tegen kanker. Alle donaties worden volledig via KWK kankerbestrijding besteed aan kankeronderzoek. Inschrijven kan hier!

Bestuursvoorzitter Marc Lammers vertelt: “Mijn moeder is een aantal jaar geleden aan kanker bezweken. Ze was 56 jaar, veel te jong. De diagnose was hard, ze was uitbehandeld. Inmiddels gaan door alle medische ontwikkelingen steeds minder mensen dood aan kanker. Ik geloof zelfs dat er een tijd komt waarin mensen niet meer aan de ziekte hoeven te overlijden.”

(tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Marjo van de Peppel-Kool
Foto: Swim to Fight Cancer
Foto: Swim to Fight Cancer

Zwemmen waar je normaal niet mag zwemmen

Dat meedoen aan de Swim een unieke ervaring is, durft Marc wel te stellen. “Je zwemt ergens waar je normaal gesproken niet kan en mag zwemmen, namelijk langs die vestingwerken. Dat is al bijzonder.”

Zelf zwom Marc de eerste editie zelf ook mee. “Een unieke ervaring. Je voelt je een held, mensen moedigen je aan en je kunt iets betekenen voor mensen met kanker. Dat geeft een kick. Als je dan over die finish komt, is dat zo’n emotioneel moment. Veel mensen die mee hebben gedaan, zeggen dat het één van de mooiste ervaringen is uit hun leven,” zo vertelt Marc aan De Bossche Omroep.

Op naar de duizend zwemmers

Bij de vorige Bossche editie zwommen ongeveer achthonderd mensen mee. Dit jaar hoopt de organisatie naar de duizend zwemmers te gaan en nog meer geld op te halen. Marc: “Elke editie is het nog gelukt om het bedrag te verhogen. Daar gaan we deze keer weer voor.”

Om dit te realiseren zijn de mogelijkheden tot deelname verder uitgebreid. De laatste keer introduceerde de organisatie de Kids Swim, speciaal voor 8 tot 15-jarigen. Nieuw dit jaar zijn de Family & Friends teams met minimaal vier deelnemers voor mensen die het samen willen beleven. De inschrijfkosten per deelnemer zijn gelijk aan die van de individuele zwemmer, maar je start gegarandeerd samen met je teamgenoten. Ook kinderen kunnen zich in teamvorm opgeven.

(tekst loopt door onder de foto)

Swim to Fight Cancer
Foto: Facebook Swim to Fight Cancer

Business teams en family & friends teams

Vorm je samen met collega’s of relaties een business team? Dan kost dat, net als de vorige editie, duizend euro met maximaal vijf personen. Inschrijven kan hier. Tip: als jouw team zich vóór 10 mei inschrijft, mogen jullie op woensdagavond 15 mei gratis naar de lezing van Marc: “Ik geef veel trainingen over teambuilding in het bedrijfsleven. Steeds meer teams zijn zelfsturend, daar gaat deze lezing over.”

Meedoen met Swim to Fight Cancer is volgens Marc de beste teambuilding die er is: “Met vijf man uit je bedrijf ga je trainen voor een gezamenlijk doel. Uiteindelijk zwem je samen naar de finish: dat is goed voor de gezondheid én je leert elkaar beter kennen. Je helpt elkaar, hebt respect voor elkaar en je deelt deze ervaring. Ik zeg altijd: ‘Bowlen is leuk, maar dit is echt uniek.'”

“Medewerkers gaan als voorbereiding flink trainen, dat heeft een positief effect op hun gezondheid”

Dat merken ze ook bij het Bossche bedrijf Enexis, sinds 2015 hoofdsponsor en ook trouwe deelnemer met verschillende medewerkers. Maarten Blacquière, CFO Enexis, vertelt: “Een mooi bijeffect is dat de deelnemende medewerkers altijd als voorbereiding flink aan het trainen slaan. Dat heeft natuurlijk ook een positief effect op hun vitaliteit, waardoor ze goed in hun vel zitten. Het versterkt bovendien het groepsgevoel om samen te gaan voor hetzelfde doel, de onderlinge betrokkenheid is groot.”

Samen maken we een vuist tegen kanker

Wil je meedoen? Dat kan! Be an early duck en schrijf je direct in via onderstaand button. Om te kunnen deelnemen over de totale afstand van twee kilometer moet je minimaal vijftien jaar oud zijn. Tot 1 juni zijn de inschrijfkosten €75,- per persoon, daarna is het inschrijfgeld €90,-.

Niet zo sportief? Je kan ook doneren aan familie, vrienden of direct aan Swim to Fight Cancer! Voor meer informatie kun je kijken op de website via onderstaande button.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Swim to Fight Cancer. Meer over Stichting Swim to Fight Cancer ontdekken?

Stichting Swim to Fight Cancer sport en bewegen

Keizerstraat 12 , 's-Hertogenbosch

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

marc lammers van de glijbaan

Marc Lammers over Swim To Fight Cancer: ‘Het water is nooit zo vies als de chemo’

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die kanker heeft. Of heeft er zelf mee te maken (gehad). M...

adv.