Den Bosch

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Import-Bosschenaar Cliff werkt bij Sitio: ‘Ik serveerde een glaasje bubbels aan Beatrix’

Aangeboden door Sitio 17 september 2019

Import-Bosschenaar Cliff Slagmoolen (31, bijna 32) woont pas anderhalf jaar in onze stad, maar dat is aan niets te merken. Hij is sinds een paar maanden medemanager bij Restaurant Sitio in de Uilenburg en zit daar helemaal op zijn plek: “Ik heb het echt naar mijn zin en hoop mijn positieve vibes over te brengen op de gasten en mijn collega’s!”

Als medemanager heeft Cliff veel uiteenlopende bezigheden bij Sitio: het personeel aansturen, bestellingen doen en “nastreven waar Sitio voor staat”. Maar hij staat vooral veel op de vloer als het nieuwe gezicht: “Dit is voor mij de ideale zaak om te werken! Het is een warme plek met een huiskamer gevoel. De gast staat op nummer één en komt niks tekort. Iedereen gaat met een glimlach naar buiten!”

Industriële uitstraling

Cliff vindt de inrichting ook belangrijk: “Qua interieur is deze stijl helemaal mijn ding. Het huis op de Rompert waar ik met mijn vriendin woon, is een Amerikaanse loft met veel industriële elementen, een beetje zoals bij Sitio dus. De uitstraling van een restaurant is belangrijk. Veel mensen die binnenlopen zeggen: ‘Wow, wat is het mooi hier!'”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch
Foto indebuurt Den Bosch

Een glaasje bubbels voor Beatrix

Cliff begon al op zijn veertiende in de horeca: “Ik was afwasser bij een theeschenkerij in Den Haag. Daarna ging ik de bediening in, volgde een opleiding Zelfstandig Gastheer en haalde verschillende certificaten. Ik deed zelfs een cursus sigaren gastronomie!”

Als medewerker van een cateringbedrijf kwam Cliff op de meest opvallende plaatsen: “We deden veel bruiloften en evenementen van politieke partijen. Op een dag had de koning een grote opening bij het Koninklijk huis. Ik liep daar rond met glaasje jus d’orange en bubbels. Toen ik koningin Beatrix een drankje aanbood, vroeg ze: ‘Wat zal ik op deze gelegenheid drinken, jongeman?’ Waarop ik zei: ‘Nou, ik zou voor bubbels gaan!’ En dat deed ze! Later hoorde ik dat ze normaal niet vaak alcohol drinkt.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Cliff. Foto indebuurt Den Bosch
Cliff. Foto indebuurt Den Bosch

Verre reizen

Voor hij in Den Bosch kwam wonen, reisde Cliff zes jaar lang met zijn vriendin rond: “We ontmoetten elkaar in Spanje. Daarna waren we drie maanden in Nieuw-Zeeland en een paar jaar in Australië. Via Zuidoost-Azië kwamen we terug naar Nederland. Ik wilde niet terug naar Den Haag dus besloten we met mijn schoonfamilie in de stad te wonen: Den Bosch!”

Positieve vibes

Cliff kende niemand: “In korte tijd heb ik goede vrienden gemaakt. Den Bosch heeft een fijne ons-kent-ons sfeer en er is veel saamhorigheid. Net als in Den Haag zijn mensen recht voor hun raap, maar dit is meer een dorp. Ook de nostalgie en mooie gebouwen vind ik prachtig.”

Zijn positieve vibes hoopt Cliff over te brengen op zijn gasten en collega’s bij Sitio: “Life is short! We moeten niet mekkeren op elkaar en gewoon lol hebben samen. Ook gasten van Sitio zien als personeel het naar hun zin heeft. Enjoy everyday!

Achter elk bord staan

“Ik sta achter elk bord dat naar de tafel wordt gebracht. Dat is mijn motto: ik moet altijd trots en blij zijn dat ik het voor de neus van onze gast zet. Onze menukaart verandert regelmatig en je ziet en proeft de passie in het product”, zegt Cliff stralend. “We mogen aan tafel iets extra’s geven en bijvoorbeeld uitgebreid over de wijnen vertellen. Veel mensen kiezen voor shared starters en ook dan kunnen we elk ingrediënt op het bord uitleggen. Mensen zijn hier op hun gemak, want het is niet stijfjes. Maar je krijgt wel dat stukje extra.”

Buikspek smelt op je tong

Wat Cliff bij Sitio het liefst bestelt? “De buikspek! Het is langzaam gegaard en er zit zo’n vetrandje aan. Dit smelt gewoon op je tong, heerlijk. Ik heb het toevallig gisteren nog gegeten. Mijn vriendin werkt bij Van Puffelen dus vaak als we op zondag vroeg klaar zijn, eten we samen een hapje bij Sitio, met een wijntje erbij. De bavette is een aanrader, maar ook de pasta’s die de keuken telkens aanpast op het weer. Eigenlijk is alles op de kaart lekker!”


Meer over Sitio ontdekken?

Sitio restaurants en horeca

Geopend17:00 - 22:00

Korenbrugstraat 16, Den Bosch

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Sitio

5 x dit is waarom je aan moet schuiven bij Sitio in de Uilenburg

Nieuwe tentjes ontdekken is één van onze lievelingsbezigheden. Nu is Sitio in de Uilenburg niet per ...
Stadsbistro Christoffel

Wauw! Stadsbistro Christoffel is vernieuwd en zo ziet het eruit [foto’s]

Over goede voornemens gesproken... Bij Stadsbistro Christoffel beginnen ze het jaar met een gloednie...
Van Puffelen

Bij Van Puffelen eet je elke dinsdag, woensdag en donderdag supergoedkoop

Vind je het leuk om door de smalle straatjes van de Uilenburg te slenteren? Dan ben je sowieso al ee...

adv.